Dunajec

dunajec_tura_03A Dunajec folyó nagyon híres, sokan csak úgy ismerik, hogy a “tutajos” folyó, de nem csak tutajjal lehet rajta evezni, hiszen a lengyel-szlovák határfolyón a tutaj mellett jól megfér a kajak, a kenu, a trekk és a  raft is. Rendkívüli látvány, ahogy a Pienin-hegység néhol kopár, néhol erdős csúcsai a folyó fölé tornyosulnak. Stromowce Wyzne – Kroscienko közötti szakaszt evezzük, itt halad át a folyó a Pieniny Nemzeti Parkon. Ezt a meseszép részt Dunajec-áttörésnek nevezik.  Aki eljön ide érezheti, hogy a lengyel-magyar barátság valóban létezik.

A túra időpontja: Május elejétől szeptember végéig a kért időpontban indítjuk hétvégi Dunajec túráinkat. A konkrét túraidőpontokat meg tudod nézni a Túranaptárban!

A túra időtartama: 2 nap.

A túra létszáma: minimum 15 fő.

A túra nehézsége: WW I (könnyű vadvíz). Kezdő és gyakorlott evezősöket egyaránt várunk, biztos úszótudás feltétel.

A túra díja: 18.000 Ft/fő.

A túra útvonala: 2×24 fkm. (Stromowce Wyzne – Kroscienko)

Az ár tartalmazza: a szükséges felszerelések díját, a túravezetést, a jegyet a folyóra, sofőrök visszajuttatását az autókhoz.

Dunajec túrára jelentkezés ide kattintva.

A túra menete

A folyó Budapesttől 300 km-re van, autópálya nincs, de az út szép vidéken vezet. Mi a Budapest-Hatvan-Salgótarján-Poprád útvonalon szoktunk menni. A táborhely közvetlenül a túra beszállójánál van, a nagy gát alatt. Szép, nyugodt helyen van a kemping. Innen indulunk a vízre a balesetvédelmi és evezéstechnikai oktatás után. A táv vízen 24 km, az első rész szélesebb folyóvölgyön halad keresztül, majd egy rövid pihenő következik a Vörös Kolostornál. Itt kezdődik az áttörés, ahol a folyó a több száz méter magas sziklák között utat tört magának. Ezen a természetvédelmi területen csak engedéllyel-folyóhasználati díj megváltásával lehet evezni, de ezt természetesen a túra díja tartalmazza. Az útvonal besorolása WW I-es, könnyű vadvíz, sok-sok vadvízi zúgóval. A túra Kroscienko településen ér véget. A túra második napján szintén ezt a szakaszt evezzük, így második nap már magabiztosabban mész a zúgókon, és a tájban is több időd lesz gyönyörködni.

Kiegészítő program lehet a folyó melletti kerékpárúton tekerni. Bicajt hozhatsz otthonról, de a  helyszínen is lehet bérelni. Túrázóink gyakran kérik azt, hogy a kiszállóhoz vigyük le a kerékpárjukat, túra után pedig visszatekernek a folyó menti kerékpárúton a kempingbe. A helyi specialitások között meg kell említeni a sokféle füstölt sajtot, amit érdemes megkóstolni.

További információk

Jelentkezés és fizetés menete
Jelentkezés
Jelentkezés emailben az info@vidra-vizitura.hu címen.
Az emailben kérjük a következő adatokat megadni:

 • név,
 • túra helyszíne és időpontja,
 • létszám,
 • mobiltelefonszám,
 • számlázási név és cím.

Fizetés
Jelentkezéskor 6.000 Ft foglalót kérünk személyenként befizetni, felhívjuk a figyelmedet, hogy a foglalásod csak ennek az összegnek a beérkezése után lesz végleges. A túra díjából fennmaradó összeget legkésőbb a túra napján, a helyszínen tudod rendezni.

 • Átutalással a következő bankszámlára: Vidra Csoport Bt. 11749015-20071824 (OTP). Kérjük a beazonosíthatóság miatt megjegyzésben a nevet és időpontot feltüntetni!
 • Személyesen boltunkban és irodánkban a Nagykanizsa, Fő út 23. alatt nyitva tartási időben (h-p: 10-17 óra).

 

Irodánk és boltunk címe

Vidra Vízitúra, Nagykanizsa, Fő út 23. 8800

Általános információkat, tanácsokat, apróbetűket találsz a vízitúrákról itt, a tanfolyamokról itt. Ha még nem voltál velünk túrázni, feltétlenül olvasd el!

Képesítéseink és tapasztalataink

Másfél évtizednyi túraszervezői és túravezetői tapasztalatunk mellett a következő magyar- és nemzetközi szervezetek minősítéseivel is rendelkezünk:

kepesitesek

 • IRF (International Rafting Federation – Nemzetközi Rafting Szövetség): túravezető (Guide, Trip Leader)
 • Rescue 3 International: WRT – Whitewater Rescue Technician (vadvízi mentéstechnika)
 • Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata: vízimentő
 • Magyar Természetbarát Szövetség: vízitúra vezető
 • Emergency First Response: elsősegélynyújtó (Primary/Secondary/Children)

dunajec_tura_02 dunajec_tura_03 dunajec_tura_05 OLYMPUS DIGITAL CAMERA dunajec_tura_08 dunajec_tura_09 MINOLTA DIGITAL CAMERA MINOLTA DIGITAL CAMERA MINOLTA DIGITAL CAMERA dunajec_tura_13 dunajec_tura_14 dunajec_tura_15 dunajec_tura_16 dunajec_tura_17 dunajec_tura_18 MINOLTA DIGITAL CAMERA MINOLTA DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA dunajec_tura_32 dunajec_tura_33 dunajec_tura_34 dunajec_tura_35 dunajec_tura_36 dunajec_tura_38 dunajec_tura_39