Princi

princi3A Nagykanizsát átszelő Principális csatorna, régi nevén Kanizsa folyó története a római korban kezdődött. Jelenlegi formáját a 19. században vette fel, azért építették, hogy a Zala folyó és a Mura folyó közti mocsaras lápvidék és a beletorkolló 21 kisebb patak vizét levezesse. Békés és vadregényes, mi nagyon régóta evezzük, a közelmúlt medertisztításának köszönhetően olyan állapotba került, hogy túrázóknak is meg tudjuk mutatni ezt a kis patakot.

A túra időpontja: Április elejétől október végéig bármikor, akár hétköznap is. Konkrét túrákat meg tudod nézni a Túranaptárban!

A túra időtartama: 1 nap.

A túra létszáma: minimum 2 fő.

A túra nehézsége: A Principális csatorna besorolása ZWA (könnyű síkvíz), teljesen kezdők és gyerekek is jelentkezhetnek.

A túra díja: 6.000 Ft/fő/nap

Az ár tartalmazza: a szükséges felszerelések díját, a túravezetést, sofőrök visszajuttatását az autókhoz.

A túra útvonala: Nagykanizsa környékén aktuális vízállástól függően.

A túra menete

A kiválasztott szakasz beszállójánál találkozunk. Az autóitokat a sofőrökkel előre visszük a kiszállóhoz, így amikor leérkezünk, az autóitok már a helyszínen lesznek. Természetesen visszahozzuk a sofőröket. Minden túránkat oktatással kezdjük, a teljesen kezdőknek megtanítjuk a szükséges tudnivalókat, ezt az oktatást a gyakorlottaknak is érdemes végighallgatni, ők is fognak újat hallani. A ruházattal kapcsolatban semmi különös nem kell, mintha csak sétálni mennétek az erdőben időjárásnak megfelelő öltözékben. Érdemes hozni valami rágcsálnivalót, szendvicset, innivalót. Legyen pár főre váltás száraz ruha, arra az esetre, ha valaki belepottyan a vízbe. Valószínűleg nem lesz rá szükség, de ha mégis, akkor nagyon hasznos, ha át tud öltözni.

További információk

Jelentkezés és fizetés menete
Jelentkezés
Jelentkezés emailben az info@vidra-vizitura.hu címen.
Az emailben kérjük a következő adatokat megadni:

 • név,
 • túra helyszíne és időpontja,
 • létszám,
 • mobiltelefonszám,
 • számlázási név és cím.

Fizetés
Jelentkezéskor 2.000 Ft foglalót kérünk személyenként befizetni, felhívjuk a figyelmedet, hogy a foglalásod csak ennek az összegnek a beérkezése után lesz végleges. A túra díjából fennmaradó összeget legkésőbb a túra napján, a helyszínen tudod rendezni.

 • Átutalással a következő bankszámlára: Vidra Csoport Bt. 11749015-20071824 (OTP). Kérjük a beazonosíthatóság miatt megjegyzésben a nevet és időpontot feltüntetni!
 • Személyesen boltunkban és irodánkban a Nagykanizsa, Fő út 23. alatt nyitva tartási időben (h-p: 10-17 óra).

 

Irodánk és boltunk címe

Vidra Vízitúra, Nagykanizsa, Fő út 23. 8800

Általános információkat, tanácsokat, apróbetűket találsz a vízitúrákról itt, a tanfolyamokról itt. Ha még nem voltál velünk túrázni, feltétlenül olvasd el!

Képesítéseink és tapasztalataink

Másfél évtizednyi túraszervezői és túravezetői tapasztalatunk mellett a következő magyar- és nemzetközi szervezetek minősítéseivel is rendelkezünk:

kepesitesek

 • IRF (International Rafting Federation – Nemzetközi Rafting Szövetség): túravezető (Guide, Trip Leader)
 • Rescue 3 International: WRT – Whitewater Rescue Technician (vadvízi mentéstechnika)
 • Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata: vízimentő
 • Magyar Természetbarát Szövetség: vízitúra vezető
 • Emergency First Response: elsősegélynyújtó (Primary/Secondary/Children)

princi_1 princi_2 princi3 princi4OLYMPUS DIGITAL CAMERA