Hévíz-patak téli vízitúra

Hévíz patak vízitúra
Hévíz-patak, a mesepatak

A 2021-2022-es téli vízitúra szezonra már tudtok helyet foglalni.


A Hévíz-patak túra egy igazi különleges téli vízitúra helyszín, A Vidra Vízitúra úttörőként, első túraszervező cégként,  közel kettő évtizede szervez ide vízitúrákat a téli hónapokban. Magyarországon ez az egyetlen evezhető meleg vízű patak. A meleg víz miatt a túra téli időszakban is teljesíthető, mivel a patak még a legzordabb teleken sem fagy be. A patakot a Hévízi-gyógytóban lévő források táplálják. A Hévízi-tó Európa legnagyobb meleg vízű tava, és bolygónk legnagyobb fürdésre alkalmas meleg vízű tava. A túránk a Hévízi-tótól a Kis-Balatonig tart.

JELENTKEZÉS a túrára, ugrás a jelentkezési űrlaphoz

Téli időszakban a tó és a patak felett lebegő páraréteg, a rengeteg tündérrózsa, a part menti mocsaras lápvidék meseszerű hangulatot ad a túrának, szinte várja az evezős, hogy mikor bukkan elő egy kobold a fűcsomó mögül, vagy mikor lebben fel egy tündér a tündérrózsa virágjából.

Ezen az oldalon leírtuk a Hévíz-patakkal kapcsolatos fontos tudnivalókat, jelentkezés (jelentkezéshez kattints ide!) előtt érdemes végigolvasni.
Sok képet nézhetsz a Hévíz-patak túráról a fenti jobb oldali Léna kutyás képre kattintva, a szöveges ismertető és regisztrációs űrlap alá legördítve, vagy a Facebook oldalunkon.
Amíg a kültéri túraesemények megtarthatóak, túrázunk, részletes Covid19 intézkedéseink itt olvashatóak.

A túra időpontja

November 1 -től március 15-ig.
A természet védelme érdekében a nemzeti park csak ezekben a hónapokban ad ki engedélyt.
(Március 15 és november 1 között a Hévíz-patak helyett a  közeli Mura folyó, Kerka folyó, Kanizsa patak/Principális csatorna és Rába túráinkat ajánljuk.)
November 1-től, téli időszakban minden szombaton, vasárnap és munkaszüneti napon van meghirdetett túránk. Ezeken az előre meghirdetett napokon biztosan indul a túra, és ezekre a napokra létszámtól függetlenül lehet jelentkezni, akár 1 fővel is.
Igény esetén hétköznap is van Hévíz-patak túránk. 
Az egyetlen Zala megyei, környékbeli túraszervezőként a helyszín közelében élünk, így igény esetén téli időszakban a túrát bármikor, az előre meghirdetett túraidőpontokon kívül is, akár hétköznap is megszervezzük. A hétköznapi túrát azoknak a minimum 10 fős családi-, baráti társaságoknak, munkahelyi közösségeknek ajánljuk, akik a hétvégi pörgésnél csendesebb, nyugodtabb, természet-közelibb időtöltést szeretnének.

A túra időtartama

1 nap (9 órától kb. 15 óráig, 6 óra összesen, ebből az evezés 3-4 óra).

A túra nehézsége

A patak besorolása könnyű síkvíz (ZWA), teljesen kezdőket és gyerekes családokat is szeretettel várunk. (5 év alatti gyerekeknek nem javasoljuk a túrát, mert a hossza miatt nem fogja magát jól érezni.)
A víz hőfoka indulásnál téli időszakban a beszállónál 20-25 fokos, majd folyamatosan hűl. A vízmélység 30 cm és 1,5 méter közötti.

A túra díja

Túradíj: 7.000 Ft/fő.
Belépőjegy a nemzeti parkba: 1.000 Ft/fő,
amit a túra díja nem tartalmaz.

JELENTKEZÉS a túrára

Foglaláshoz a túrafoglaló űrlap kitöltése és visszaigazolásunk után a túra díját és a nemzeti park belépődíját kell befizetni, azaz összesen 7000 Ft/főt.

A túra minősége, a csoport biztonsága, együtt tarthatósága és a természet minél kisebb zavarása érdekében mi nem szervezünk nagy létszámú, 70-80 fős vízitúrákat, családias hangulatú túráinkra a maximális összlétszám egy osztálynyi 30-40 fő, melyet 3 túravezető,  2 vízi- és 1 szárazföldi túravezető kísér. Családi cég vagyunk, leveleidre, hívásaidra mi válaszolunk, túráinkat mi saját magunk vezetjük minden esetben. 

A Hévíz patak túrára tudsz jelentkezni lefelé gördítve, a túra ismertetője alatti túrafoglaló űrlapot kitöltve. Ugrás a jelentkezéshez.

Szeretteidet, ismerőseidet meglepheted egy vízitúrával is. Ajándék túra vásárlása ide kattintva.

A túra útvonala

Hévíz – Fenékpuszta, ~10 km.

A túra díja tartalmazza

A vízitúrához szükséges felszereléseket, szakszerű oktatást és türelmes túravezetést,  sofőrök és saját autóitok induló és végállomás közti mozgatásához segítséget, és természetesen a hajópakolást és a takarítást is. 

A túra menete

Reggel 9 órakor találkozunk a Hévízi patak parkolójában a Vidra Vízitúra feliratú mikrobusznál. Ez a tóval szemben van, az út másik oldalán, lásd lejjebb a térképet. Két parkoló is van itt egymás mellett, lekanyarodás után az első jobbra, a második kicsit lejjebb balra, mindegy, hol parkolsz le autóddal.  Egymás üdvözlése és a napi túraprogram megbeszélése után autótranszfer következik. Miután kivettétek autóitokból a napközben szükséges felszereléseiteket, a sofőrök beülnek a saját autójukba (kb. 9:10), és minket követve együtt leautózunk a túra végpontjához, a kiszállóhoz, ahonnan visszahozzuk őket.  Visszaérkezés után (kb. 9:45) a túra induló pontjánál, a zsilipnél a hajóbeosztás és a felszerelés összeállítása következik. Minden túránkat oktatással kezdjük, a teljesen kezdőknek megtanítjuk a szükséges tudnivalókat, ezt az oktatást a gyakorlottaknak is érdemes végighallgatni, talán ők is fognak újat hallani. A ruházattal kapcsolatban semmi különleges nem kell, mintha csak sétálni mennétek az erdőben az aktuális napi időjárásnak megfelelő meleg, szélálló és esőálló öltözékben. Érdemes hozni valami rágcsálnivalót, szendvicset, meleg teát termoszban. Esetleg legyen pár főre váltás száraz ruha, borulás esetére. Nagyon stabil és kényelmes RTM Riviera három- és négyszemélyes kenukkal és Necky kétszemélyes kajakokkal túráztatunk, ne aggódj, szinte kizárt a borulás. A túra útvonala közel 10 km, indulás vízen tizenegy óra körül, ez kényelmes, könnyed tempóban, a félúton lévő rövid pihenővel és teázgatással összesen 3-4 órás tényleges evezést jelent a mesepatakon. Evezés közben tündérrózsákat és vízililiomokat kerülgetünk. Közel van a Kis-Balaton, a madarak átjárnak táplálkozni a patakra,  nem zavarjuk őket hangoskodással. Útközben jó hangulatban hidak alatt, használaton kívüli zsilipek között haladunk át, néha növényszigetek teszik izgalmassá utunkat, nád- és gyékényfalak között evezünk el.  A túra délután 2 és 3 között fejeződik be Fenékpusztán, ahol már lent várnak benneteket az autóitok. A túra után még marad idő a környékbeli látnivalókra, de ha teheted tölts el nálunk Zalában több napot is!

JELENTKEZÉS a túrára

A túra start és cél állomásának a megközelítéshez segítséget lefelé gördítve, a jelentkezési űrlap alatt találsz.

Jelentkezés

Az alábbi űrlap kitöltésével vagy emailben tudsz jelentkezni a vízitúrára. Kérlek, jelentkezés előtt olvasd át az általános túrainformációkat. Az űrlap kitöltésével elfogadod az Általános túrainformációkban szereplőket és Adatkezelési tájékoztatónkat.
Ha ajándékutalványt szeretnél felhasználni, akkor a megjegyzésben kérlek, tüntesd fel az utalvány adatait!
Az űrlap kitöltése és elküldése után legkésőbb egy-két munkanapon belül feldolgozzuk, és a megadott email címedre visszaigazoljuk a vízitúrát. Ha nem találod a visszaigazoló emailt, akkor nézd meg a spam mappát is! Ha ott se találod, akkor jelezd!
Jelentkezhetsz emailben is az info@vidra-vizitura.hu címen, ez esetben kérjük a következő adatokat megadni: név, emai cím, túra helyszíne és időpontja, létszám, mobiltelefonszám, számlázási név és cím.

A 2021-2022-es téli Hévíz-patak túrákra az alábbi űrlappal tudtok jelentkezni:

A Túra dátuma mezőt legördítve láthatóak a dátumok, és azt is feltüntettük, ha egy napra 10 főnél kevesebb hely van már csak.

Az űrlapon a hétvégi Hévíz-patak túraidőpontokat találjátok, de várunk benneteket hétköznapokon is a mesepatakra. Az egyetlen környékbeli túraszervezőként a helyszín közelében élünk, így igény esetén téli időszakban a túrát bármikor, az előre meghirdetett túraidőpontokon kívül is, akár hétköznap is megszervezzük. A hétköznapi túrát azoknak a minimum 10 fős társaságoknak ajánljuk, akik a hétvégi pörgésnél csendesebb, nyugodtabb, természet-közelibb időtöltést szeretnének.

Hévíz patak túrafoglalás

Ha olyan időpontban szeretnél jönni, amit a fenti listában nem találsz, akkor írd be az alábbi mezőbe, hogy mikor szeretnél jönni.

Fizetés menete

Jelentkezés és a foglalás visszaigazolása után kérjük a túra díját befizetni. A foglalásodat a túradíj beérkezése után tudjuk véglegesnek tekinteni.
A túradíj rendezhető átutalással a következő bankszámlára:
Vidra Csoport Bt. 11749015-20071824 (OTP),
nemzetközi utaláshoz: IBAN HU74 1174 9015 2007 1824 0000 0000, SWIFT KÓD OTPVHUHB.
Kérjük a beazonosíthatóság miatt megjegyzésben a nevet és a túra időpontját feltüntetni!


További információk

  • A vízitúráinkkal kapcsolatos általános információkat itt olvashatod, ha még nem voltál velünk túrázni, akkor jelentkezés előtt érdemes elolvasni. Információkat találsz a felszerelésről, hajóba ülési rendről, időpont változtatásról és lemondásról, pénz-visszafizetésről, időjárásról, és minden másról, ami felmerülhet kérdésként a túra előtt vagy közben.
  • Telefonon: Ati +36302164668, Detti +36302385600
  • Emailben: info@vidra-vizitura.hu

Jelentkezés emailben

A túrára jelentkezhetsz emailben is az info@vidra-vizitura.hu címen. Az emailben kérjük a következő adatokat megadni: név, email cím, túra helyszíne és időpontja, létszám, mobiltelefonszám, számlázási név és cím.

Megközelítés

A túra beszállójánál, félúton a pihenőnél és a túra kiszállójánál is van WC.

Szállásajánlat

Amennyiben messzebbről érkezel, és nem szeretnél hajnalban utazni, vagy szívesen jönnél több napra, hogy a környékbeli látnivalókra is legyen időd, akkor bátran ajánljuk a következő szálláslehetőséget: Klára Villa Hévíz

Képesítéseink és tapasztalataink

Kettő évtizednyi túraszervezői és túravezetői tapasztalatunk mellett a következő magyar- és nemzetközi szervezetek vizsgáival is rendelkezünk:

  • IRF (International Rafting Federation – Nemzetközi Rafting Szövetség): túravezető (Guide, Trip Leader)
  • Rescue 3 International: WRT – Whitewater Rescue Technician (vadvízi mentéstechnika)
  • Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata: vízimentő
  • Magyar Természetbarát Szövetség: vízitúra vezető
  • Emergency First Response: elsősegélynyújtó (Primary/Secondary/Children)

kepesitesek

heviz_patak_tura_13
heviz_patak_tura_04
heviz_patak_tura_01
heviz_patak_tura_34
heviz_patak_tura_33
heviz_patak_tura_30
heviz_patak_tura_27
heviz_patak_tura_26
heviz_patak_tura_25
heviz_patak_tura_24
heviz_patak_tura_23
heviz_patak_tura_21
heviz_patak_tura_20
heviz_patak_tura_19
heviz_patak_tura_18
heviz_patak_tura_17
heviz_patak_tura_16
heviz_patak_tura_15
heviz_patak_tura_14
heviz_patak_tura_22
heviz_patak_tura_12
heviz_patak_tura_11
heviz_patak_tura_10
heviz_patak_tura_09
heviz_patak_tura_29
heviz_patak_tura_08
heviz_patak_tura_07
heviz_patak_tura_06
heviz_patak_tura_04
heviz_patak_tura_03

1 comment for “Hévíz-patak téli vízitúra

Comments are closed.