Moldva

Moldva túra

Moldva túra

Kenuzás és/vagy családi, könnyű rafting a cseh Moldva folyón

A Moldva, vagy cseh nevén Vltava Csehország déli részén indul útjára ez a gyönyörű folyó, hatalmas fenyvesek, gyönyörű legelők, magas sziklafalak között kanyarogva, hogy Cesky Krumlov csodaszép történelmi belvárosán átevezve átvigye a túrázókat az autóval szinte megközelíthetetlen nemzeti parkon, majd kiszélesedve, megnyugodva folytassa útját az Elba felé. Erre a folyóra, tájra érdemes időt szánni. A folyó legérdekesebb szakasza 3 nap alatt, egy hosszú hétvégén is teljesíthető, de ha van rá lehetőséged, akkor érdemes több napra is idelátogatni. A változatos táj, és néha-néha fehéren fodrozódó víz mellett a Moldvára az evezhető gátak-hajócsúszdák miatt járnak evezősök, melyek a folyót vízi vidámparkká változtatják. Ajánljuk mindenkinek, aki szeret táborozni, kirándulni, evezni, sörözni, aki szeretne kizökkenni a mindennapos taposómalomból, és nyugalomra vágyik. A folyó WW I-es vadvízi zúgói és a gátak csúszdái vadvízi élményeket is nyújtanak, így a vadvízzel ismerkedőknek is nyugodt szívvel ajánlható a túra. A Moldván vár a cseh vendégszeretet és a Vidra sokéves tapasztalata.

Moldva túráinkon törhetetlen, kenuzásnál nagyon stabil és fordulékony RTM Riviera kenukat, családi-könnyű moldvai rafting túráinkon Gumotex Colorado raftokat használunk.

A túra időpontja: Május elejétől szeptember végéig indítjuk Moldva túráinkat. A konkrét túraidőpontokat meg tudod nézni a Túranaptárban!

A túra időtartama: 2 vagy 3 vagy 4 nap.

A túra létszáma: minimum 15 fő.

A túra nehézsége: ZWC-WW I+ (könnyű vadvíz). Kezdő és gyakorlott evezősöket egyaránt várunk, úszótudás feltétel. Kisgyerekes családok is jöhetnek, ők túravezető által kormányzott raftban túráznak.

A túra díja:

 • 2 napos túra: 18.000 Ft/fő
 • 3 napos túra: 25.000 Ft/fő
 • 4 napos túra: 30.000 Ft

A túra útvonala: 70 fkm (Vyssi Brod – Borsov)

Az ár tartalmazza: a szükséges felszerelések díját, a túravezetést, sofőrök mozgatásában való segítséget.

Moldva túrára jelentkezés ide kattintva.

A túra menete

Cesky Krumlov

Cesky Krumlov

A Moldva folyó egyre népszerűbb a magyar evezősök között, ebben nem kis szerepünk van, hiszen ide is az elsők között szerveztünk vízitúrát. Ausztria és Csehország határáig kell autóznod Magyarországról, szinte végig autópályán. Érdemes Bécs felé jönnöd, majd Linz-nél az autópályáról lehajtva 40 km megtétele után érkezel meg a folyóhoz. Moldva túránkon a parti sátortáborokban, kempingekben alszunk. A cseh árak a magyar árakhoz hasonlóak, akár a kemping díjait, akár az ételek és italok árait is nézzük. A túrákra autókkal érkezünk, amelyeket reggelente előrevisszük a következő táborhelyre.

A túrák  a Vissy Brod-i víztározó tövétől indulnak. A távokat a csapat igényeihez, a túra tervezett időtartamához, és a jó táborhelyekhez igazítjuk. A part mellett elhelyezkedő települések szinte mindegyikében akad valami látnivaló (vár, várrom, templom), melyet az evezés után meg lehet látogatni, természetesen a helyi vendéglők útba ejtésével. De ha már az ételnél tartunk, itt kell megemlítenem, hogy evezés közben szinte egymást érik a hangulatosabbnál hangulatosabb part menti büfék, amelyekben sör, kolbász, palacsinta és kofola biztosan kapható.

Ez a folyó a csehek, szlovákok, osztrákok, és a magyarok körében is nagyon népszerű, ezért júniustól szeptemberig időjárástól függetlenül sok-sok hajóssal találkozunk, raftban, kenuban, kajakban, de még gumimatracon, és autóbelsőn is láttunk már embereket. A csehek soha nem sietnek, mindig vidámak, reggeltől estig söröznek, az egész evezésnek olyan a hangulata, mintha egy hatalmas vízi fesztiválba csöppent volna a gyanútlan magyar túrázó.  Csehország ékszerdoboza Cesky Kromlov. Belvárosán – mely  méltán a világörökség része-, hajóval is áthaladunk, de ez a város megérdemli, hogy aki idáig eljött rászánjon még egy napot. Sétáljon a zegzugos utcákon, megnézze a várat, a várkertet, a belváros védett műemlékké nyilvánított épületei között barangoljon, és szomját oltsa a finom cseh sörökkel, és éhségét csillapítsa tradicionális helyi ételekkel.

Meseerdők között kanyarog a Moldva

Meseerdők között kanyarog a Moldva

A folyó Cesky Krumlovig a  közúton szinte kanyarról kanyarra végigkísérhető, Krumlov utáni szakasz messze a lakott településtől kanyarog hol, sziklafalak, hogy fenyőerdők, hogy pedig gyönyörű rétek között, bár a folyó különlegességét adó csúszdák megfogyatkoznak, szerintünk mégis ez a legszebb szakasz. A túrát Borsovnál fejezzük be, és bár régóta járunk ide evezni, mégis minden alakommal rövidnek találtuk az itt eltöltött időt, s visszavágyunk erre a gyönyörű folyóra, ahol olyan evezős kultúrával találkozhatunk amit máshol én még nem láttam.

További információk

Jelentkezés és fizetés menete
Jelentkezés
Jelentkezés emailben az info@vidra-vizitura.hu címen.
Az emailben kérjük a következő adatokat megadni:

 • név,
 • túra helyszíne és időpontja,
 • létszám,
 • mobiltelefonszám,
 • számlázási név és cím.

Fizetés
Jelentkezéskor 2 napos túránál 6.000 Ft-ot, 3 napos túránál 8.000 Ft, 4 napos túránál 10.000 Ft foglalót kérünk személyenként befizetni, felhívjuk a figyelmedet, hogy a foglalásod csak ennek az összegnek a beérkezése után lesz végleges. A túra díjából fennmaradó összeget legkésőbb a túra napján, a helyszínen tudod rendezni.

 • Átutalással a következő bankszámlára: Vidra Csoport Bt. 11749015-20071824 (OTP). Kérjük a beazonosíthatóság miatt megjegyzésben a nevet és időpontot feltüntetni!
 • Személyesen boltunkban és irodánkban a Nagykanizsa, Fő út 23. alatt nyitva tartási időben (h-p: 10-17 óra).

 

Irodánk és boltunk címe

Vidra Vízitúra, Nagykanizsa, Fő út 23. 8800

Általános információkat, tanácsokat, apróbetűket találsz a vízitúrákról itt, a tanfolyamokról itt. Ha még nem voltál velünk túrázni, feltétlenül olvasd el!

Képesítéseink és tapasztalataink

Másfél évtizednyi túraszervezői és túravezetői tapasztalatunk mellett a következő magyar- és nemzetközi szervezetek minősítéseivel is rendelkezünk:

kepesitesek

 • IRF (International Rafting Federation – Nemzetközi Rafting Szövetség): túravezető (Guide, Trip Leader)
 • Rescue 3 International: WRT – Whitewater Rescue Technician (vadvízi mentéstechnika)
 • Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata: vízimentő
 • Magyar Természetbarát Szövetség: vízitúra vezető
 • Emergency First Response: elsősegélynyújtó (Primary/Secondary/Children)

moldva_tura_01

WP_20150709_005 WP_20150710_008moldva_tura_02 moldva_tura_03 moldva_tura_04 moldva_tura_05 moldva_tura_06 moldva_tura_07 moldva_tura_09 moldva_tura_10 moldva_tura_11 moldva_tura_13 moldva_tura_15 moldva_tura_16 moldva_tura_17 moldva_tura_19 moldva_tura_20 moldva_tura_21 moldva_tura_22 moldva_tura_23 moldva_tura_24 moldva_tura_25 moldva_tura_26 moldva_tura_27 moldva_tura_28 moldva_tura_29 moldva_tura_30 moldva_tura_32 moldva_tura_33 moldva_tura_34 moldva_tura_35 moldva_tura_37 moldva_tura_38 moldva_tura_39 moldva_tura_40 moldva_tura_41 moldva_tura_43 moldva_tura_44 moldva_tura_45 moldva_tura_46 moldva_tura_47 moldva_tura_48 moldva_tura_50 moldva_tura_51 moldva_tura_52 moldva_tura_54 moldva_tura_55 moldva_tura_56 moldva_tura_58 moldva_tura_59 moldva_tura_61