Zala

Vízitúra a Zala folyón

A Zala az osztrák határ közelében, az Alpokalján ered, majd az Őrségen és a Zalai-dombságon áthaladva eljut a Kis-Balatonig, végül Fenékpusztánál torkollik a Balatonba. Békés, vadregényes, méltatlanul keveset evezett és kevésbé ismert folyónk.

A téli Hévíz-patak túrákat az ott lakó madarak költési időszaka előtt befejezzük márciusban. A mozgalmasabb tavaszi-nyári folyók és a téli Hévíz patak túrák között, tavasszal és ősszel a jellegében hasonló Zala folyón evezünk.

Túránkat a Zala megyei Zalakaroson, Hévízen, vagy a közeli Őrségben nyaralóknak is ajánljuk!

A túra időpontja: min. 10 fő együttes jelentkezése esetén egész évben bármikor, szabad kapacitásunktól függően, akár hétköznap is, de jellemzően a tavaszi és az őszi hónapokban.

A túra időtartama: 1 nap (kb. 3 órás program).

A túra nehézsége: A folyó besorolása  ZWB (síkvíz). Teljesen kezdők és kisgyerekes családok is jelentkezhetnek.

A túra díja: 10.000 Ft/fő.

Zala túrára tudsz jelentkezni lefelé gördítve, az ismertető alatti túrafoglaló űrlapot kitöltve.

A túra útvonala: 6 km, Zalaapáti – Zalavár (Báránd-patak torkolat )

Az ár tartalmazza: a szükséges felszerelések díját, a túravezetést.

A túra menete

Találkozunk reggel 10 órakor a Zalaapáti melletti, a 75-ös úton lévő Zala hídnál. GPS 46°43’38.8″N 17°07’17.5″E  (46.727447, 17.121531)


 Minden túránkat oktatással kezdjük, a teljesen kezdőknek megtanítjuk a szükséges tudnivalókat, ezt az oktatást a gyakorlottaknak is érdemes végighallgatni, ők is fognak újat hallani. A ruházattal kapcsolatban semmi különös nem kell, mintha csak sétálni mennétek az erdőben időjárásnak megfelelő öltözékben. Érdemes hozni valami rágcsálnivalót, szendvicset, innivalót.

A túra után mindenképpen érdemes megtekinteni a közelben található Kis-Balaton házat.

Jelentkezés

Az alábbi űrlap kitöltésével vagy emailben tudsz jelentkezni a vízitúrára. Kérlek, jelentkezés előtt olvasd át az általános túrainformációkat. Az űrlap kitöltésével elfogadod az Általános túrainformációkban szereplőket és Adatkezelési tájékoztatónkat.
Ha ajándékutalványt szeretnél felhasználni, akkor a megjegyzésben kérlek, tüntesd fel az utalvány adatait!
Az űrlap kitöltése és elküldése után legkésőbb egy-két munkanapon belül feldolgozzuk, és a megadott email címedre visszaigazoljuk a vízitúrát. Ha nem találod a visszaigazoló emailt, akkor nézd meg a spam mappát is! Ha ott se találod, akkor jelezd!
Jelentkezhetsz emailben is az info@vidra-vizitura.hu címen, ez esetben kérjük a következő adatokat megadni: név, emai cím, túra helyszíne és időpontja, létszám, mobiltelefonszám, számlázási név és cím.

Zala túrafoglalás

Ha olyan időpontban szeretnél jönni, amit a fenti listában nem találsz, akkor írd be az alábbi mezőbe, hogy mikor szeretnél jönni.

Fizetés menete

Jelentkezés és a foglalás visszaigazolása után kérjük a túra díját befizetni a Vidra Csoport Bt. bankszámlájára (11749015-20071824 OTP). A foglalásodat a túradíj beérkezése után tudjuk véglegesnek tekinteni.
A túradíj rendezhető átutalással a következő bankszámlára:
Vidra Csoport Bt. 11749015-20071824 (OTP),
nemzetközi utaláshoz: IBAN HU74 1174 9015 2007 1824 0000 0000, SWIFT KÓD OTPVHUHB.
Kérjük a beazonosíthatóság miatt megjegyzésben a nevet és a túra időpontját feltüntetni!

További információk

  • A vízitúráinkkal kapcsolatos általános információkat itt olvashatod, ha még nem voltál velünk túrázni, akkor jelentkezés előtt érdemes elolvasni. Információkat találsz a felszerelésről, hajóba ülési rendről, időpont változtatásról és lemondásról, pénz-visszafizetésről, időjárásról, és minden másról, ami felmerülhet kérdésként a túra előtt vagy közben.
  • Telefonon: Ati +36302164668, Detti +36302385600
  • Emailben: info@vidra-vizitura.hu

Jelentkezés emailben

A túrára jelentkezhetsz emailben is az info@vidra-vizitura.hu címen. Az emailben kérjük a következő adatokat megadni: név, email cím, túra helyszíne és időpontja, létszám, mobiltelefonszám, számlázási név és cím.


Képesítéseink és tapasztalataink

Kettő évtizednyi túraszervezői és túravezetői tapasztalatunk mellett a következő magyar- és nemzetközi szervezetek vizsgáival is rendelkezünk:

  • IRF (International Rafting Federation – Nemzetközi Rafting Szövetség): túravezető (Guide, Trip Leader)
  • Rescue 3 International: WRT – Whitewater Rescue Technician (vadvízi mentéstechnika)
  • Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata: vízimentő
  • Magyar Természetbarát Szövetség: vízitúra vezető
  • Emergency First Response: elsősegélynyújtó (Primary/Secondary/Children)

kepesitesek