Rába kenu és rafting

Rába. További képek a képre kattintva vagy az oldal alján.

Kenuzás és családi, könnyű rafting a Rába folyón

A Rába hazánk legvadregényesebb, legromantikusabb, leggyorsabb és szerintünk legszebb folyója. A túrát a Rába felső, szebb és izgalmasabb szakaszán rendezzük. Az ismertető alatt találsz képeket a folyóról és a Rába túráról.

Ha még nem voltál velünk a Rábán túrázni, akkor kérlek szánd rá az időt, és olvasd el ezt az oldalt, ha ismersz minket és túráinkat, és jelentkezni szeretnél kattints ide: Ugrás a “Jelentkezés a Rába túrára” részhez.

Az egyik legrégebbi túraszervező vagyunk a Rábán, a Vidra Vízitúra és a Rába túra az elmúlt két évtized alatt elválaszthatatlanul összeforrt. Kalandozunk a magyar és a környező országok folyóin, tavain, tengerein, de szeretett folyónkhoz mindig visszatérünk.

Hajók:

 • RAFT: A Rábán a felboríthatatlan raftot, a könnyű vadvizes-családi rafting túrát kezdőknek-gyakorlottaknak egyaránt, kisgyermekes családoknak, fogyatékkal élőknek, csapatépítési cél esetén, osztálykirándulás, illetve magas vízállásnál ajánljuk.
  Magas vízállásnál mindenki túravezető által irányított raftban túrázik.
 • KENU (merevtestű és gumi): A merevtestű és elsüllyeszthetetlen felfújható kenus (trekk) Rába túrát minden magabiztos úszótudással rendelkező kalandvágyónak ajánljuk. Előzetes tapasztalat ajánlott, de nem kötelező.

Kitűnő felszereléssel és képzett, tapasztalt rábai túravezetőkkel vezetjük, szervezzük Rába túráinkat. Sík- és könnyű vadvizes túráinkon törhetetlen, kenuzásnál nagyon stabil és fordulékony RTM Riviera 3 személyes kenukat, Gumotex Orinoco és Gumotex Palava felfújható kenukat és kétszemélyes Necky kajakokat, családi-könnyű rafting túráinkon Gumotex Colorado raftokat, Gumotex Pulsar, RTM, Gumotex kenuevezőket használunk:

A Mura túrákon használt hajóink típusa:

A rábai vízitúráztatás egyik legrégebbi, folyamatosan jelenlévő csapata vagyunk. Kenuval és kajakkal 1999 óta túráztatunk, rafttal 2012 óta túráztatunk, a raftos Rába túrákat mi honosítottuk meg a folyón. Kifejezetten vízitúra- és rafting túrák szervezésére és vezetésére szakosodott családi cég vagyunk, végig önerőből fejlődve, ragaszkodva az általunk felállított normákhoz és szellemiséghez. A Vidra Vízitúra nekünk nem egy munkahely, nem csak egy hobbi, hanem az életünk.

A vizeket, az erdőket, a természetet imádjuk, tiszteljük, óvjuk, vigyázzuk, együtt élünk vele. A túráinkon nyugodtan kérdezhetsz tőlünk, a látvány mellett szívesen mesélünk is arról, hogy milyen állatal és növénnyel találkozunk.

Családias hangvételű túrákat szervezünk, de igény esetén nagyobb csoportokat is tudunk fogadni. 60 fős raft és 50 fős merevtestű saját flottával rendelkezünk.

A biztonságot garantálva túráinkat a Nemzetközi Rafting Szövetség (IRF – International Rafting Federation) minősítésével, több évtizedes vadvízi kajakos és valódi vadvízi túravezetői tapasztalatával rendelkező vezető biztosítja és vezeti. Minden túravezetőnk tud raftból, vadvízi kajakból, kenuból egyaránt túrát vezetni, otthonosan mozognak síkvízen és erősebb vadvízen egyaránt.

Rába túránkat nem csak az Őrségben, hanem a közeli Zalakaroson, Hévízen, vagy a Balatonon nyaralóknak is ajánljuk!

A túra időpontja:

Május elejétől szeptember végéig indítjuk hétvégi Rába túráinkat, de igény esetén egész évben bármikor megszervezzük a túrát, minden évszakban, hétköznap is. A tervezett konkrét túraidőpontokat meg tudod nézni a túrafoglaló űrlapon a túra dátuma résznél!

A túra időtartama: 1 vagy 2 nap.
(
Hétvégi 2 napos túránál is lehet csak az egyik napra csatlakozni.)

A túra nehézsége: ZWC-WW I+ (könnyű vadvíz). Kezdő és gyakorlott evezősöket egyaránt várunk. Kisgyerekes családok, és fogyatékkal élők is nyugodtan jöhetnek, ők túravezető által kormányzott raftban túráznak.

A 2 napos túra díja: 28.000 Ft/fő.
Az 1 napos túra díja: 14.000 Ft/fő.

A Rába kenus, kajakos vagy gumicsónakos túrára tudsz jelentkezni lefelé gördítve, vagy ide kattintva: Ugrás a “Jelentkezés a Rába túrára” részhez.

A túra útvonala:

 • 2 napos hétvégi túra:
  • szombat: Szentgotthárd – Rábagyarmat 20 km
  • vasárnap: Rábagyarmat – Csákánydoroszló 17 km
 • 1 napos túra:
  • Rábagyarmat – Csákánydoroszló 17 km
 • egyéb választható 1 napos túraútvonalaink:
  • Csörötnek – Rábagyarmat 8 km
  • Rábagyarmat – Csákánydoroszló 17 km
  • Körmend – Molnaszecsőd 15 km
  • Molnaszecsőd – Püspökmolnár 15 km
   (vagy megegyezés szerint)

Az ár tartalmazza: a szükséges felszerelések díját, a túravezetést, autótranszfert – autók és sofőrök mozgatásában való segítséget.
Az ár nem tartalmazza: utazási költséget, étkezést, táborhelyi díjakat.

Találkozó 2 vagy 1 napos túra esetén

 szombaton és vasárnap is a Berek Sátorozóhelyen 9 órakor.
A találkozási hely megközelítése:
GPS: 46°57’04.0″N 16°25’35.8″E / 46.951096, 16.426613
Egyszerű autós navigációhoz: Google map Waze

A 2 napos hétvégi túra menete

A Rába folyó Rábagyarmat közelében
A Rába folyó Rábagyarmat közelében. Kattints további Rába képek megtekintéséhez!

A hétvégi Rába túránk bázisa a rábagyarmati Berek Sátorozóhely. Amennyiben van rá lehetőséged, akkor már pénteken délután vagy este is lejöhetsz ide, így már a péntek estét is a tábor csodálatos környezetében töltheted. A tábor Rábagyarmat és Rátót települések közti Rába-híd mellett található, a hídnál a jelzés szerinti kis kavicsos magánúton lehet megközelíteni. A sátorozóhelyet természetközelisége és nyugodtsága miatt választottuk bázisunknak, úgy gondoljuk, hogy a hely szellemiségében tökéletesen illeszkedik a mi Rába túránkhoz. Szombaton reggel 9 órakor találkozunk az ott alvókkal és a reggel érkezőkkel itt, a Berek Sátorozóhelyen. Innen autókkal mindannyian átutazunk a közeli Szentgotthárdra, hiszen a szombati táv Szentgotthárdról indul. Szentgotthárdon a felszerelés kiosztása után,  a sofőrök visszahozzák az autókat Rábagyarmatra a táborba. Ez idő alatt a többiek elugorhatnak a közeli boltba vásárolni vagy kávézni. Amint a sofőrök visszaérkeztek, megtartjuk a balesetvédelmi és evezéstechnikai oktatást, majd elindulunk a kalandra. Szentgotthárd alatti első kilométer technikai nehézségeket még nem fog okozni, majd jön egy összetett kanyarkombináció, de aggódni nem kell, túravezetői segítséggel és útmutatással még a teljesen kezdők is simán venni fogják ezt az akadályt. Ezután kilométereken keresztül könnyű szakasz következik, mivel a szombati nap felénél lévő magyarlaki gát visszaduzzasztja a vizet, emiatt a folyó is lassan folyik. Ez a szakasz tökéletesen alkalmas arra, hogy kockázat nélkül mindenki gyakorolhassa a kormányzást. A magyarlaki gáthoz érkezve át kell emelnünk, azaz a hajókat ki kell venni a vízből, elcipelni a gát mellett, majd a gát alatt újra vízre rakni. Szerencsére sokat nem kell cipekednünk. Kis pihenő után elindulunk a szombati táv második felére. Ez a rész technikásabb, izgalmasabb lesz sok-sok zúgóval, csodaszép kavicspadokkal, melyeken ki is köthetünk, ha úgy tartja kedvünk. Szombaton este 5 óra körül érkezünk meg Rábagyarmatra, ahol az estét és éjszakát töltjük. Ha kedved van bográcsozhatsz, de rendelhetsz pizzát is, ha lusta vagy főzőcskézni. A táborban íjászkodhatsz, focizhatsz, röpizhetsz, ha napközben nem fáradtál el eléggé. Vacsora  után a tábortűz mellett felidézheted velünk a régi vízitúrák hangulatát, mi túráinkon mellőzzük az éjszakai bömbölő zenét, inkább a nyugodt sörözgetős-borozgatós beszélgetéseket kedveljük, természetesen figyelve arra, hogy a már lepihent társak nyugalmát ne zavarjuk. Vasárnap reggel 9 órakor előre visszük a kiszállóhoz, Csákánydoroszlóra az autókat, hogy a túra végén az autók már ott legyenek. Az csak rajtad múlik, hogy sátradat reggel bontod le, vagy a túra után jössz vissza összepakolni. Fél 11 körül indulunk vízre. A szombati nap második feléhez hasonló szakasz vár ránk, tehát izgalmas WW I-es zúgókon, háborítatlan környezetben evezünk az Őrség lábánál Csákánydoroszlóig. Fél 4 körül érkezünk Csákánydoroszlóra, ahol túránk véget ér.

1 napos Rába túra menete

Reggel 9 órakor találkozunk a megbeszélt szakasz beszállójánál. Könnyen odatalálsz, mert autós navigációhoz a bekezdés alatt találsz segítséget.
A hajóbeosztás és a felszerelés összeállítása után, minden sofőr a mi autónkat követve a saját autóját előre viszi a kiszállóhoz, ott a sofőrök átülnek a mi mikrobuszunkba, és azzal visszahozzuk őket a beszállóhoz. Így amikor leevezünk a túra végéhez majd vízen, az autóitok már a végcélnál lesznek. A sofőrök visszaérkezése után minden túránkat oktatással kezdjük, a teljesen kezdőknek megtanítjuk a szükséges tudnivalókat, ezt az oktatást a gyakorlottaknak is érdemes végighallgatni, talán ők is fognak újat hallani. A ruházattal kapcsolatban semmi speciális nem kell, az aktuális napi időjárásnak megfelelően kell felöltözni. A Rába túrákon a mentőmellény kötelező, higiéniai okok miatt ujjatlan pólóban, trikóban ne gyertek, rövid ujjú felsőt vegyetek fel. A raftban a lábatok kissé vizes lehet, kizárólag hidegebb napokon bokáig vízhatlan lábbelit vegyetek, meleg időben a papucs vagy szandál is megfelelő. Tekintettel a túra hosszára hozzatok magatokkal elegendő enni- és  innivalót.
Az egy napos túrákra a Rába legszebb és legérdekesebb részeit válogattuk össze, ezek a szakaszok az egyik utolsó, emberi beavatkozás és folyószabályozás nélküli kanyargós, meanderező útvonalak. Technikásak, izgalmasak. Sok-sok WW I-es zúgóval, csodaszép kavicspadokkal, melyeken ki is köthetünk pihenni, ha úgy tartja kedvünk.

1 napos Rába túrák találkozási pontjainak elérhetőségei autós navigációhoz:

Jelentkezés

Az alábbi űrlap kitöltésével vagy emailben tudsz jelentkezni a vízitúrára. Kérlek, jelentkezés előtt olvasd át az általános túrainformációkat. Az űrlap kitöltésével elfogadod az Általános túrainformációkban szereplőket és Adatkezelési tájékoztatónkat.
Ha ajándékutalványt szeretnél felhasználni, akkor a megjegyzésben kérlek, tüntesd fel az utalvány adatait!
Az űrlap kitöltése és elküldése után legkésőbb egy-két munkanapon belül feldolgozzuk, és a megadott email címedre visszaigazoljuk a vízitúrát. Ha nem találod a visszaigazoló emailt, akkor nézd meg a spam mappát is! Ha ott se találod, akkor jelezd!
Jelentkezhetsz emailben is az info@vidra-vizitura.hu címen, ez esetben kérjük a következő adatokat megadni: név, emai cím, túra helyszíne és időpontja, létszám, mobiltelefonszám, számlázási név és cím.

Rába túrafoglalás

Ha olyan időpontban szeretnél jönni, amit a fenti listában nem találsz, akkor írd be az alábbi mezőbe, hogy mikor szeretnél jönni.

Fizetés menete

Jelentkezés és a foglalás visszaigazolása után kérjük a túra díját befizetni a Vidra Csoport Bt. bankszámlájára (11749015-20071824 OTP). A foglalásodat a túradíj beérkezése után tudjuk véglegesnek tekinteni.
A túradíj rendezhető átutalással a következő bankszámlára:
Vidra Csoport Bt. 11749015-20071824 (OTP),
nemzetközi utaláshoz: IBAN HU74 1174 9015 2007 1824 0000 0000, SWIFT KÓD OTPVHUHB.
Kérjük a beazonosíthatóság miatt megjegyzésben a nevet és a túra időpontját feltüntetni!


További információk

 • A vízitúráinkkal kapcsolatos általános információkat itt olvashatod, ha még nem voltál velünk túrázni, akkor jelentkezés előtt érdemes elolvasni. Információkat találsz a felszerelésről, hajóba ülési rendről, időpont változtatásról és lemondásról, pénz-visszafizetésről, időjárásról, és minden másról, ami felmerülhet kérdésként a túra előtt vagy közben.
 • Telefonon: Ati +36302164668, Detti +36302385600
 • Emailben: info@vidra-vizitura.hu

Jelentkezés emailben

A túrára jelentkezhetsz emailben is az info@vidra-vizitura.hu címen. Az emailben kérjük a következő adatokat megadni: név, email cím, túra helyszíne és időpontja, létszám, mobiltelefonszám, számlázási név és cím.

Képesítéseink és tapasztalataink

Kettő évtizednyi túraszervezői és túravezetői tapasztalatunk mellett a következő magyar- és nemzetközi szervezetek vizsgáival is rendelkezünk:

 • IRF (International Rafting Federation – Nemzetközi Rafting Szövetség): túravezető (Guide, Trip Leader)
 • Rescue 3 International: WRT – Whitewater Rescue Technician (vadvízi mentéstechnika)
 • Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata: vízimentő
 • Magyar Természetbarát Szövetség: vízitúra vezető
 • Emergency First Response: elsősegélynyújtó (Primary/Secondary/Children)

kepesitesek

1 comment for “Rába kenu és rafting

Comments are closed.