Mura rafting és kenu

Családi-könnyű rafting Muraföldén a Mura folyón

Mura rafting – Vízitúra a Sasok földjén Európa Amazonas-án
Ha még nem voltál velünk a Murán túrázni, akkor kérlek szánd rá az időt, és olvasd el ezt az oldalt, ha ismersz minket és túráinkat, és jelentkezni szeretnél kattints ide: Ugrás a “Jelentkezés a Mura túrára” részhez.

Szintkezdő, haladó
Mivelraft
Kinekovisoktól nagyszülőkig mindenki,
családok,
baráti társaságok,
céges program,
osztálykirándulás
Mikoráprilistól októberig minden nap
Időtartam3-7 óra (útvonaltól függően)
Ár8000 Ft/fő
Részletes információk az oldal folytatásában.

A Mura az egyik legszebb és legérdekesebb magyar folyó. Vadregényessége, természeti értékei, biológiai sokfélesége-diverzitása, különleges és egyedi élővilága, izgalmas sodrása, vakítóan fehér kavicspadjai ellenére is méltatlanul az egyik legkevésbé evezett folyónk. Határfolyóként sokáig teljesen tiltott evezős útvonal volt, s bár jelenleg is engedélyt kell kérni a rendőrségtől és a nemzeti parktól is, de már van rá lehetőség, hogy megmutassuk neked a Mura folyó természeti szépségeit. (Az engedélyeket természetesen intézzük.) A teljes magyar szakasz, amellett, hogy határfolyó, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park részeként a Mura-menti Tájvédelmi Körzethez tartozik. Túrahelyszínünket a vadsága és szabályozatlansága miatt a Mura-Dráva-Duna bioszféra-rezervátum részeként Európa Amazonasá-nak is nevezik.
Az oldal aljára gördítve, a túraismertető alatt vagy ide kattintva a FB képgalériánkban sok-sok ezer fényképet találsz a Mura túráinkról.

A raft egy nagy stabil, széles hajó, túravezető kormányozza, felboríthatatlan. A raftjainkban az ovis gyerekektől a nagyszülőkig bárki biztonságban túrázhat velünk.

Jelentkezés a Mura túrára.

 • RAFT: A Murán a felboríthatatlan raftot, a könnyű vadvizes-családi rafting túrát kezdőknek-gyakorlottaknak egyaránt, kisgyermekes családoknak, fogyatékkal élőknek, csapatépítési cél esetén, osztálykirándulás, illetve magas vízállásnál ajánljuk.
  Magas vízállásnál mindenki túravezető által irányított raftban túrázik.
 • KENU: Az elsüllyeszthetetlen felfújható kenus (trekk) Mura túrát olyan gyakorlottabb evezősöknek ajánljuk, akik már eveztek folyóvízen, és magabiztos úszástudással rendelkeznek.

A Murafölde régió első és egyetlen kifejezetten vízitúra- és rafting túrák szervezésére és vezetésére szakosodott családi cége vagyunk két évtizede, végig önerőből fejlődve, ragaszkodva az általunk felállított normákhoz és szellemiséghez. A Vidra Vízitúra nekünk nem egy munkahely, nem csak egy hobbi, hanem az életünk.

A vizeket, az erdőket, a természetet imádjuk, tiszteljük, óvjuk, vigyázzuk, együtt élünk vele. A Mura folyó, a Zalai dombság az otthonunk, ismerjük mint a tenyerünket. A túráinkon nyugodtan kérdezhetsz tőlünk, a látvány mellett szívesen mesélünk is arról, hogy milyen állattal és növénnyel találkozunk.

Családias hangvételű túrákat szervezünk, a Mura túrát 3 fő jelentkezése esetén is már megtartjuk, de igény esetén nagy létszámú csoportokat is tudunk fogadni. 60 fős raft és 50 fős merevtestű saját flottával rendelkezünk a Murán.

A Murafölde elnevezést mi találtuk ki a Zalai-dombság Mura folyó menti bal parti sík részére a Kerka torkolattól a Mura-Dráva összefolyásig, a Gyűrűk Ura filmből a Középfölde mintájára, mert a térségnek nem volt külön földrajzi elnevezése, és szerettünk volna a programunknak valami ötletes fantázianevet: így született meg a Murafölde Rafting és a Murafölde Vízitúra elnevezés a murai vízitúráinkra. Egy turisztikai konferencia után (2015. márciusában, ahol előadók voltunk), szélesebb körben elterjedt a Murafölde név, és nem csak a vízitúrára, de mi vagyunk a névadó szülők, és a Murafölde Rafting és a Murafölde vízitúra elnevezések a miénk, a mi murai vízitúráztatásunk, a mi rafting túráink miatt születtek meg.

A biztonságot garantálva a Mura rafting túráinkat a Nemzetközi Rafting Szövetség (IRF – International Rafting Federation) minősítésével, több évtizedes vadvízi kajakos és valódi vadvízi túravezetői tapasztalatával rendelkező vezető biztosítja és vezeti. Minden túravezetőnk tud raftból, vadvízi kajakból, kenuból egyaránt túrát vezetni, otthonosan mozognak síkvízen és erősebb vadvízen egyaránt.

Mura túránkat nem csak a Muraföldén, hanem a közeli Zalakaroson, Hévízen, Őrségben vagy a Balatonon nyaralóknak is ajánljuk!

A túra időpontja: alapvetően tavasztól ősz végéig (márciustól októberig) jelentkezéstől függően, többi túránkhoz igazodva bármikor. De igény esetén egész évben bármikor, télen is megszervezzük a túrát, minden évszakban, hétköznap is.

Gyakorlatilag nyári hónapokban minden nap van Mura túránk, csak akkor nem, amikor máshol evezünk. Az előre meghirdetett túraidőpontokat meg tudod nézni a Túranaptárban vagy lefelé gördítve a túrafoglaló űrlapon a túra dátuma résznél! 

Jelentkezés a Mura túrára.

A túra időtartama: 1 nap,
de igény esetén több napos túrákat is szervezünk-vezetünk.
A szakasztól függően bruttó 4-7 órás a program, ami az vízen töltött időn kívül a többi teendőt (autók mozgatása, felszerelés osztás, oktatás-eligazítás) is tartalmazza. A vízen töltött idő a normál túráknál kb. 4 óra, a rövid (Kerkaszentkirály-Muraszemenye) túránál 2 óra.

A túra nehézsége: ZWC-WW I+ (könnyű vadvíz).
Kezdő és gyakorlott evezősöket egyaránt várunk. Kezdők, kisgyerekes családok, fogyatékkal élők is nyugodtan jöhetnek, a túravezető által kormányzott raftban mindenki biztonságban túrázhat.

Alapértelmezésből a Mura túrákon raftokkal túrázunk, ha mást szeretnél, jelentkezésnél kérlek, jelezd!

A Mura túrákon használt hajóink típusa:

Biztonsági okokból a Mura túrákon előnyben részesítjük a raftokat és az elsüllyeszthetetlen felfújható kenukat. Merevtestű kenukkal azok jöhetnek, akik hasonló ZWC-WW I nehézségű folyón vagy WW I feletti erősebb külföldi vadvízen eveztek velünk.

FIGYELEM! A TÚRÁRA ÚTLEVÉL VAGY SZEMÉLYI IGAZOLVÁNY SZÜKSÉGES! Ha nincs nálad okmány, sajnos nem jöhetsz velünk a vízre!

A túra díja:

 • 1 napos túra: 8.000 Ft/fő,
 • 2 napos túra: 16.000 Ft/fő,
 •  3 napos túra díja: 24.000 Ft/fő.

A Mura kenus és rafting túrára tudsz jelentkezni lefelé gördítve, az ismertető alatti túrafoglaló űrlapot kitöltve vagy ide kattintva.

Túraútvonalaink 1 napos túrán:

 • Legkedveltebb túra (Mura folyó)❤️🛶🥰: Muraszemenye (Hódvár) – Tótszerdahely (24 km, kb. 9-től 15 óra, kb. 4 óra vízen)
 • Rövid túra (Kerka patak – Mura folyó): Kerkaszentkirály Muraszemenye (Hódvár) (10 km, kb. 9-től 13 óra, kb. 2 óra vízen)
 • Mura torkolat túra (Mura folyó – Mura/Dráva összefolyás): Tótszerdahely – Őrtilos (22 km, kb. 9-től 16 óra, kb. 4 óra vízen)

Túraútvonalaink több napos túrákon:

 • 1 napos túra esetén:
  -Kerkaszentkirály – Muraszemenye (10 fkm)
  -Muraszemenye – Tótszerdahely (24 fkm)
  -Muraszemenye – Molnári (31 fkm)
  -Molnári – Őrtilos (15 fkm)
 • 2 napos túra esetén:
  -1. nap: Muraszemenye – Tótszerdahely (24 fkm),
  -2. nap: Tótszerdahely – Őrtilos (22 fkm)
  vagy
  -1. nap: Muraszemenye – Molnári (31 fkm),
  -2. nap: Molnári – Őrtilos (15 fkm)
  vagy
  -1. nap: Kerkaszentkirály – Muraszemenye (10 fkm),
  -2. nap: Muraszemenye – Molnári (31 fkm)
 • 3 napos túra esetén:
  -1. nap: Kerkaszentkirály – Muraszemenye (10 fkm),
  -2. nap: Muraszemenye – Tótszerdahely (24 fkm),
  -3. nap: Tótszerdahely – Őrtilos (22 fkm)

Az ár tartalmazza: a szükséges felszerelések díját, engedélyeket, oktatást, a túravezetést, sofőrök visszajuttatását az autókhoz.

Találkozó reggel 9 órakor.

Jelentkezés a Mura túrára.

FIGYELEM! A TÚRÁRA ÚTLEVÉL VAGY SZEMÉLYI IGAZOLVÁNY SZÜKSÉGES!

A hajóbeosztás és a felszerelés összeállítása után, minden sofőr a mi autónkat követve a saját autóját előre viszi a kiszállóhoz, ott a sofőrök átülnek a mi mikrobuszunkba, és azzal visszahozzuk őket a beszállóhoz. Így amikor leevezünk a túra végéhez majd vízen, az autóitok már a végcélnál lesznek. A sofőrök visszaérkezése után minden túránkat oktatással kezdjük, a teljesen kezdőknek megtanítjuk a szükséges tudnivalókat, ezt az oktatást a gyakorlottaknak is érdemes végighallgatni, talán ők is fognak újat hallani. A ruházattal kapcsolatban semmi speciális nem kell, az aktuális napi időjárásnak megfelelően kell felöltözni. A murai túrákon a mentőmellény kötelező, higiéniai okok miatt ujjatlan pólóban, trikóban ne gyertek, rövid ujjú felsőt vegyetek fel. A raftban a lábatok kissé vizes lehet, kizárólag hidegebb napokon bokáig vízhatlan lábbelit vegyetek, meleg időben a papucs vagy szandál is megfelelő. Tekintettel a túra hosszára hozzatok magatokkal elegendő enni- és  innivalót.

Jelentkezés

Az alábbi űrlap kitöltésével vagy emailben tudsz jelentkezni a vízitúrára. Kérlek, jelentkezés előtt olvasd át az általános túrainformációkat. Az űrlap kitöltésével elfogadod az Általános túrainformációkban szereplőket és Adatkezelési tájékoztatónkat.
Ha ajándékutalványt szeretnél felhasználni, akkor a megjegyzésben kérlek, tüntesd fel az utalvány adatait!
Az űrlap kitöltése és elküldése után legkésőbb egy-két munkanapon belül feldolgozzuk, és a megadott email címedre visszaigazoljuk a vízitúrát. Ha nem találod a visszaigazoló emailt, akkor nézd meg a spam mappát is! Ha ott se találod, akkor jelezd!
Jelentkezhetsz emailben is az info@vidra-vizitura.hu címen, ez esetben kérjük a következő adatokat megadni: név, emai cím, túra helyszíne és időpontja, létszám, mobiltelefonszám, számlázási név és cím.

Mura túrafoglalás

Ha olyan időpontban szeretnél jönni, amit a fenti listában nem találsz, akkor írd be az alábbi mezőbe, hogy mikor szeretnél jönni.

Fizetés menete

Jelentkezés és a foglalás visszaigazolása után kérjük a túra díját befizetni a Vidra Csoport Bt. bankszámlájára (11749015-20071824 OTP). A foglalásodat a túradíj beérkezése után tudjuk véglegesnek tekinteni.
A túradíj rendezhető átutalással a következő bankszámlára:
Vidra Csoport Bt. 11749015-20071824 (OTP),
nemzetközi utaláshoz: IBAN HU74 1174 9015 2007 1824 0000 0000, SWIFT KÓD OTPVHUHB.
Kérjük a beazonosíthatóság miatt megjegyzésben a nevet és a túra időpontját feltüntetni!


További információk

 • A vízitúráinkkal kapcsolatos általános információkat itt olvashatod, ha még nem voltál velünk túrázni, akkor jelentkezés előtt érdemes elolvasni. Információkat találsz a felszerelésről, hajóba ülési rendről, időpont változtatásról és lemondásról, pénz-visszafizetésről, időjárásról, és minden másról, ami felmerülhet kérdésként a túra előtt vagy közben.
 • Telefonon: Ati +36302164668, Detti +36302385600
 • Emailben: info@vidra-vizitura.hu

Jelentkezés emailben

A túrára jelentkezhetsz emailben is az info@vidra-vizitura.hu címen. Az emailben kérjük a következő adatokat megadni: név, email cím, túra helyszíne és időpontja, létszám, mobiltelefonszám, számlázási név és cím.

Kikötők megközelítése

-Kerkaszentkirály
GPS 46°30’02.3″N 16°34’38.5″E (46.500637, 16.577371)
Navigáció: Google map Waze 

-Muraszemenye, Hódvár Vízitúra kikötő
GPS 46°27’55.8″N 16°38’25.8″E (46.465499, 16.640487)
Navigáció: Google map Waze

Tótszerdahely
GPS 46°23’00.0″N 16°46’33.8″E (46.383333, 16.776062)
Navigáció: Google map Waze

-Molnári 
GPS 46°22’33.9″N 16°50’00.2″E (46.376083, 16.833389)
Navigáció: Google map Waze

Őrtilos
GPS 46°17’46.6″N 16°53’15.5″E (46.296280, 16.887647)
Navigáció Google map Waze

Szállás

Szállásként szeretettel ajánljuk barátainkat:

Programajánló a környéken

Képesítéseink és tapasztalataink

Kettő évtizednyi túraszervezői és túravezetői tapasztalatunk mellett a következő magyar- és nemzetközi szervezetek vizsgáival is rendelkezünk:

 • IRF (International Rafting Federation – Nemzetközi Rafting Szövetség): túravezető (Guide, Trip Leader)
 • Rescue 3 International: WRT – Whitewater Rescue Technician (vadvízi mentéstechnika)
 • Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata: vízimentő
 • Magyar Természetbarát Szövetség: vízitúra vezető
 • Emergency First Response: elsősegélynyújtó (Primary/Secondary/Children)

kepesitesek