Mura rafting és vízitúra

ÁttekintésJelentkezésRészletekFelszerelésTalálkozó • Szállás • Képek • Túravezetők • Vélemények

Családi-könnyű rafting Muraföldén a Mura folyón a Vidrával

Ha még nem voltál velünk a Murán túrázni, akkor ezen az oldalon részletes ismertetőt találsz a Mura túránkról, ha ismersz minket és túráinkat, ugorj a Jelentkezéshez!

Vízitúra a Sasok földjén Európa Amazonas-án

A Mura a legszebb és legérdekesebb magyar folyó. Vadregényessége, természeti értékei, biológiai sokfélesége, biodiverzitása, különleges és egyedi élővilága, izgalmas sodrása, vakítóan fehér kavicspadjai ellenére is méltatlanul az egyik legkevésbé ismert folyónk. Határfolyóként sokáig teljesen tiltott evezős útvonal volt, de már van rá lehetőség, hogy megmutassuk neked a Mura folyó természeti szépségeit. A teljes magyar szakasz, amellett, hogy határfolyó, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park részeként a Mura-menti Tájvédelmi Körzethez tartozik. Túrahelyszínünket a vadsága és szabályozatlansága miatt a Mura-Dráva-Duna bioszféra-rezervátum részeként Európa Amazonasá-nak is nevezik.

A raft egy nagy stabil, széles hajó, túravezető kormányozza, felboríthatatlan. A raftjainkban az ovis gyerekektől a nagyszülőkig bárki biztonságban vízitúrázhat velünk a Murán.

Szintkezdő, haladó (ZWC-WW I, könnyű vadvíz)
Mivelraft vagy kenu
Kinek• családok (ovisoktól nagyszülőkig bárki),
• baráti társaságok,
• céges program, csapatépítés,
• osztálykirándulás,
• fogyatékossággal élők
Mikornyári szünetben minden nap, szeptembertől júniusig hétvégén
Ár• raft: 11.000 Ft/fő/nap (Gumotex Pulsar, Gumotex Colorado)
• kenu: 16.000 Ft/fő/nap (Gumotex Palava, Gumotex Ontario)

Jelentkezéshez kattints ide! A jelentkezési űrlap alatt, a gyorslinkekre vagy ide kattintva nagyon részletes és információgazdag ismertetőt találsz a túráról. Ha még nem voltál velünk ezen a túrán, feltétlenül nézzed végig a jelentkezési űrlap alatti részt!

Ha Mura rafting vízitúrát szeretnél ajándékozni szeretteidnek, barátaidnak ide kattints!

ÁttekintésJelentkezésRészletekFelszerelésTalálkozó • Szállás • Képek • Túravezetők • Vélemények

Jelentkezés

A jelentkezés menete:

 1. Jelentkezési űrlap kitöltése
 2. Visszaigazoló emailt küldünk a jelentkezésről
 3. Túradíj fizetése

A lenti jelentkezési űrlap kitöltésével tudsz jelentkezni a túrára. 

Kérlek, jelentkezés előtt olvasd át az Általános Szerződési Feltételek a vízitúrákkal kapcsolatosan (ÁSZF) oldalt. Itt információkat találsz időpont változtatásról és lemondásról, pénz-visszafizetésről, időjárásról, felszerelésről, hajóba ülési rendről, és minden másról, ami felmerülhet kérdésként a túra előtt vagy közben. Az űrlap kitöltésével elfogadod az ÁSZF-et és az Adatkezelési tájékoztatónkat.
Ha ajándékutalványt szeretnél felhasználni, akkor kérlek, tüntesd fel az utalvány kódját!
Az űrlap kitöltése és elküldése után legkésőbb egy-két munkanapon belül feldolgozzuk, és a megadott email címedre visszaigazoljuk a vízitúrát. Ha nem találod a visszaigazoló emailt, akkor nézd meg a spam mappát is! Ha ott sem találod, akkor valamilyen technikai probléma adódott, ez esetben keress minket!

Ha neked úgy kényelmesebb, akkor az űrlap kitöltése helyett jelentkezhetsz emailben is az info@vidra-vizitura.hu címen, ez esetben kérjük a következő adatokat megadni: név, email cím, túra helyszíne és időpontja, létszám, mobiltelefonszám, számlázási név és cím.

Jelentkezés és a foglalás visszaigazolása után kérjük a túra díját befizetni a Vidra Csoport Bt. bankszámlájára (OTP 11749015-20071824). A foglalásodat a túradíj beérkezése után tudjuk véglegesnek tekinteni. A fizetéssel kapcsolatos technikai információk benne lesznek a visszaigazoló emailben is.

Mura túrafoglalás 2024.

Ha neked úgy kényelmesebb, akkor az űrlap kitöltése helyett jelentkezhetsz emailben is az info@vidra-vizitura.hu címen, ez esetben kérjük megadni az űrlapon szereplő adatokat.
Ha nem tudod legördíteni telefonon a fenti dátum listát, kattints a lista KÖZEPÉRE! Ha olyan időpontban szeretnél jönni, amit a fenti listában nem találsz, akkor írd be az alábbi mezőbe.
A raftot mindenkinek ajánljuk, felfújható kenut csak gyakorlottaknak.

ÁttekintésJelentkezésRészletekFelszerelésTalálkozó • Szállás • Képek • Túravezetők • Vélemények

A túra részletes ismertetője

Ahol túrázunk

A Mura a legszebb és legérdekesebb magyar folyó. Vadregényessége, természeti értékei, biológiai sokfélesége-diverzitása, különleges és egyedi élővilága, izgalmas sodrása, vakítóan fehér kavicspadjai ellenére is méltatlanul az egyik legkevésbé evezett folyónk. Határfolyóként sokáig teljesen tiltott evezős útvonal volt, s bár jelenleg is engedélyt kell kérni a rendőrségtől és a nemzeti parktól is, de már van rá lehetőség, hogy megmutassuk neked a Mura folyó természeti szépségeit. (Az engedélyeket természetesen intézzük.) A teljes magyar szakasz, amellett, hogy határfolyó, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park részeként a Mura-menti Tájvédelmi Körzethez tartozik. Túrahelyszínünket a vadsága és szabályozatlansága miatt a Mura-Dráva-Duna bioszféra-rezervátum részeként Európa Amazonasá-nak is nevezik.
Az oldal aljára gördítve, a túraismertető alatt vagy ide kattintva a FB képgalériánkban sok-sok ezer fényképet találsz a Mura túráinkról.

Mura túránkat nem csak a Muraföldén, hanem a közeli Zalakaroson, Hévízen, Őrségben vagy a Balatonon nyaralóknak is ajánljuk!

A túra időpontja

A túra időpontja: nyári szünetben minden nap, tavasztól ősz végéig (márciustól októberig) jelentkezéstől függően, többi túránkhoz igazodva bármikor. Igény esetén egész évben, akár télen is megszervezzük a túrát.

Az előre meghirdetett túraidőpontokat meg tudod nézni a túrafoglaló űrlapon a túra dátuma résznél.

A túra időtartama

A túra reggel 9 órától kb. 15 óráig tart, azaz 6 óra összesen, ebből az evezés 3-4 óra.

A szakasztól függően bruttó 4-6 órás a program, ami az vízen töltött időn kívüli többi teendőt (autók mozgatása, felszerelés osztás, oktatás-eligazítás) is tartalmazza. A vízen töltött idő a túráknál kb. 3-4 óra.

A túra útvonala

Legkedveltebb és legnépszerűbb túránk, alapértelmezésből itt túrázunk.
Hódvár túra:
Muraszemenye (Hódvár) – Tótszerdahely (Öregbánya tó)
24 km, kb. 9-től 15 óra, kb. 4 óra vízen

Más egy napos túraútvonalak:

 • Határugrás túra: Muraszerdahely (Horvátország) – Muraszemenye (26 km, kb. 9-től 15 óra, kb. 4 óra vízen)
 • Rövid túra: Tótszerdahely (Öregbánya tó) – Murakeresztúr (14 km, kb. 9-től 13 óráig, kb. 2,5 óra vízen)
 • Kerka-Mura túra (Kerka patak és Mura folyó): Kerkaszentkirály – Muraszemenye (Hódvár) (10 km, kb. 9-től 13 óra, kb. 2,5 óra vízen) – a Kerka csak megfelelő vízállás esetén evezhető (nyáron néha túl alacsony a víz a Kerkában)
 • Torkolat túra (Mura folyó – Mura/Dráva összefolyás): Tótszerdahely – Őrtilos (22 km, kb. 9-től 16 óra, kb. 4 óra vízen)

A túraútvonalakat összefűzve, csoportos jelentkezés esetén (min. 20 fő) 2 vagy 3 napos vízitúrára is van lehetőség.

A Mura torkolat túra utolsó 2 km-es szakasza a Duna–Dráva Nemzeti Parkhoz tartozik. Ide külön engedély kell, ennek átfutási ideje min. 4 nap, költsége +500 Ft/fő. Ez kizárólag csak a Mura torkolat túrára vonatkozik, a többi túraútvonalra nem.

A túra nehézsége

A túra nehézsége: ZWC-WW I+ (könnyű vadvíz).
Kezdő és gyakorlott evezősöket egyaránt várunk.

Kezdők, kisgyerekes családok, fogyatékkal élők is nyugodtan jöhetnek, a túravezető által kormányzott raftban mindenki biztonságban túrázhat.

Felfújható kenus túránkhoz azonban előzetes gyakorlat szükséges.

A túrán a mentőmellény viselése mindenkinek kötelező.

A Mura gyors sodrású folyó, sebessége az aktuális vízállástól nagyban függ. Az árvíz kivételével mindig biztonságosan evezhető a túravezetőink által kormányzott raftokkal.

Figyelem! Magas vízállás esetén mindenki, a kenusok is csak túravezető által kormányzott raftban túrázhatnak.

Fogyatékossággal élők információja: Szeretettel várunk fogyatékossággal élőket. Mozgássérülteknek a hajóba beszállásnál és kiszállásnál segítünk. Amennyiben segítségünkkel lépcsőn vagy lejtőn tudsz közlekedni, vízvonal felett 30 cm magas oldalfalú raftba be tudsz lépni, vagy be tudunk tenni, illetve tudsz ülni, akkor gyere bátran, szeretettel várunk. Ha látássérült, hallássérült, értelmi fogyatékos, beszédfogyatékos, autista társatok van, akkor kérjük, túra előtt jelezzétek, ha más bánásmódot igényel részünkről, készüljünk valamivel, vagy bármiben tudunk segíteni.

A túra költsége

Túradíj:

 • raft: 11.000 Ft/fő/nap (Gumotex Pulsar, Gumotex Colorado)
 • kenu: 16.000 Ft/fő/nap (Gumotex Palava, Gumotex Ontario)

A túra díja tartalmazza:
a vízitúrához szükséges minden felszerelést, a nemzeti park engedélyét, szakszerű oktatást, figyelmes és türelmes túravezetést, sofőrök és saját autóitok induló és végállomás közti mozgatásához a segítséget, és természetesen a hajópakolást és a takarítást is.

Csoportlétszám, túravezetők száma

A túra minősége, a csoport biztonsága, együtt tarthatósága és az élővilág kisebb zavarása érdekében nem szervezünk nagy létszámú vízitúrákat, családias hangulatú túráinkra a maximális összlétszám egy osztálynyi, 30-40 fő, melyet raftonként 1-1 túravezető kísér. Családi cég vagyunk, leveleidre, hívásaidra mi válaszolunk, túráinkat mi saját magunk vezetjük minden esetben.
130 fős raft és felfújható kenus flottával rendelkezünk, így igény esetén alkalmanként nagy csoportot is tudunk egyszerre túráztatni.

Amivel túrázunk

Alapértelmezésből raftokkal túrázunk a Murán. A raft egy nagy stabil, széles gumihajó, túravezető kormányozza, a Murán felboríthatatlan. A raftjainkban az ovis gyerekektől a nagyszülőkön át, a fogyatékkal élőkig, bárki biztonságban túrázhat velünk.

 • RAFT: A Murán a felboríthatatlan raftot, a könnyű vadvizes-családi rafting túrát kezdőknek-gyakorlottaknak egyaránt, kisgyermekes családoknak, fogyatékkal élőknek, csapatépítési cél esetén, osztálykirándulás, illetve magas vízállásnál ajánljuk.
 • KENU: Az elsüllyeszthetetlen felfújható kenus (trekk) Mura túrát olyan gyakorlottabb evezős csoportoknak ajánljuk alacsony és normál vízállásnál, akik már eveztek folyóvízen, és magabiztos úszástudással rendelkeznek. Magas vízállásnál mindenki átül raftba, és túravezető által irányított raftban túrázik.

A túra menete

 • Találkozó
  A túra napján reggel 9 órakor találkozunk a túra indulási pontjánál:
  Muraszemenye, Hódvár Vízitúra kikötő
  GPS 46°27’55.8″N 16°38’25.8″E (46.465499, 16.640487)
  Ne aggódj, nagyon könnyen odatalálsz, hiszen ez a Waze vagy Google maps link odavezet, csak nyomj rá a linkre a telefonodon!
  Ha esetleg más csapat is készül a túrájára, akkor keresd a mosolygó vidrafejes autót vagy a Vidra pólós túravezetőket!
  Figyelem! Ha nem a Muraszemenye (Hódvár) – Tótszerdahely túraútvonalon túrázunk, akkor a többi kikötő elérhetőségét megtalálod a Találkozó résznél ide kattintva.
 • Pakolás a túrára
  Megbeszéljük a túra menetét, és azt, hogy mit érdemes a túrára összepakolni. Itt olvashatsz részletesebben arról, hogy készülj a túrára. Ezután mindenki kiveszi az autójából azt, amire napközben szüksége lehet, és beleteszi a hordóba vagy vízhatlan zsákba.
  FIGYELEM! A TÚRÁRA ÚTLEVÉL VAGY SZEMÉLYI IGAZOLVÁNY SZÜKSÉGES! Ugye nem felejted otthon?
  A ruházattal kapcsolatban semmi speciális nem kell, az aktuális napi időjárásnak megfelelően kell felöltözni: hőmérsékletnek megfelelő ruházat, mintha sétálni mennél, napsütésben sapka és napszemüveg, esős idő esetén esőkabát. A mentőmellény miatt, higiéniai okokból ujjatlan pólóban, trikóban ne gyertek, kérünk, rövid ujjú pólót vegyetek fel. A vízitúrán vízbe lépéskor a lábatok bokáig vizes lehet, kizárólag hidegebb napokon bokáig vízhatlan lábbelit vegyetek, meleg időben cipő, papucs vagy szandál is megfelelő. Tekintettel a túra hosszára, hozzatok magatokkal elegendő enni- és innivalót.
 • Autótranszfer
  A sofőrök beülnek a saját autójukba (kb. 9:15-kor), és a mi autónkat követve együtt leautóznak velünk a túra végpontjához, ahogy a vízitúrázók mondják, a kiszállóhoz. A sofőrök bezárják az autójukat, és visszautaznak a mi autónkkal. A sofőrök visszaérkeznek kb. 10 órára, újra együtt a csapat.
 • Hajóbeosztás
  Megbeszéljük, hogy ki-kivel szeretne egy hajóba ülni, mindig megpróbáljuk figyelembe venni, hogy ki-kivel érkezett.
 • Oktatás
  Minden túránkat oktatással kezdjük, elmondjuk a szükséges tudnivalókat, és beszélünk a Mura folyóról és annak élővilágáról. Ha korán reggeliztél, akkor amíg az oktatást hallgatod, egyél egy szendvicset! Oktatás alatt fogod majd megkapni a túravezetőktől a többi felszerelést a túrához.
 • Hurrá, evezünk!
  11 óra körül, oktatás után vízre tesszük a hajókat, és elindulunk a Mura túránkra.
 • Pihenő
  A túrán mindig megállunk pihenni. A raftból is kiszállunk, a parton megmozgatjuk a lábunkat, és megebédelünk. A pihenő után továbbindulunk.
 • Túra vége
  Megköszönjük egymásnak a közös a túrát, és elköszönünk egymástól.
  Az autóitok már itt várnak benneteket, így a napodat egyből úgy folytathatod, ahogy szeretnéd.

Kik vagyunk?

Murafölde régió első és egyetlen kifejezetten vízitúra- és rafting túrák szervezésére és vezetésére szakosodott családi cége vagyunk két évtizede, önerőből fejlődve, ragaszkodva az általunk felállított normákhoz és szellemiséghez. A Vidra Vízitúra nekünk nem egy munkahely, nem csak egy hobbi, hanem az életünk.

A vizeket, az erdőket, a természetet imádjuk, tiszteljük, óvjuk, vigyázzuk, együtt élünk vele. A Mura folyó, a Zalai dombság az otthonunk, ismerjük mint a tenyerünket. A túráinkon nyugodtan kérdezhetsz tőlünk, a látvány mellett szívesen mesélünk is arról, hogy milyen állattal és növénnyel találkozunk.

Családias hangvételű túrákat szervezünk, a Mura túrát 3 fő jelentkezése esetén is már megtartjuk, de igény esetén nagy létszámú csoportokat is tudunk fogadni. 130 fős raft-felfújható kenu és 50 fős merevtestű saját flottával rendelkezünk.

Murafölde elnevezést mi találtuk ki a Zalai-dombság Mura folyó menti bal parti sík részére a Kerka torkolattól a Mura-Dráva összefolyásig, a Gyűrűk Ura filmből a Középfölde mintájára, mert a térségnek nem volt külön földrajzi elnevezése, és szerettünk volna a programunknak valami ötletes fantázianevet: így született meg a Murafölde Rafting és a Murafölde Vízitúra elnevezés a murai vízitúráinkra. Egy turisztikai konferencia után (2015. márciusában, ahol előadók voltunk), szélesebb körben elterjedt a Murafölde név, és nem csak a vízitúrára, de mi vagyunk a névadó szülők, és a Murafölde Rafting és a Murafölde vízitúra elnevezések a mi murai vízitúráztatásunk, a mi rafting túráink miatt születtek meg.

A biztonságot garantálva a Mura rafting túráinkat a Nemzetközi Rafting Szövetség (IRF – International Rafting Federation) minősítésével, több évtizedes vadvízi kajakos és valódi vadvízi túravezetői tapasztalatával rendelkező vezetők biztosítják és vezetik. Minden túravezetőnk tud raftból, vadvízi kajakból, kenuból egyaránt túrát vezetni, otthonosan mozognak síkvízen és erősebb vadvízen egyaránt.

ÁttekintésJelentkezésRészletekFelszerelésTalálkozó • Szállás • Képek • Túravezetők • Vélemények

Felszerelés

Így készülj a túrára

A ruházattal kapcsolatban semmi speciális nem kell, az aktuális napi időjárásnak megfelelően kell felöltözni: hőmérsékletnek megfelelő ruházat, mintha sétálni mennél, napsütésben sapka és napszemüveg, esős idő esetén esőkabát.
A mentőmellény miatt, higiéniai okokból ujjatlan pólóban, trikóban ne gyertek, kérünk, rövid ujjú felsőt vegyetek fel.
A vízitúrán vízbe lépéskor a lábatok bokáig vizes lehet, kizárólag hidegebb napokon bokáig vízhatlan lábbelit vegyetek, meleg időben cipő, papucs vagy szandál is megfelelő.
Tekintettel a túra hosszára hozzatok magatokkal elegendő enni- és innivalót.
A Mura túrára útlevél vagy személyi igazolvány szükséges.

Összefoglalva, mit hozz magaddal:

 • útlevél vagy személyi igazolvány,
 • innivaló,
 • harapnivaló,
 • sapka,
 • napszemüveg,
 • esőkabát,
 • hőmérsékletnek megfelelő öltözék,
 • lábbeli.

Amit mi biztosítunk neked a túrán

Az oktatás és túravezetés mellett minden felszerelést biztosítunk, ami a vízitúrázáshoz szükséges:

 • raft, kenu,
 • kenulapát,
 • kényelmes PFD (mentőmellény),
 • vízhatlan hordó vagy zsák.

A túravezetők minden szükséges mentéstechnikai felszereléssel és azok használatával kapcsolatos tudással rendelkeznek. Van náluk elsősegélycsomag, egészségügyi felszerelés. A túravezetők bemutatkozását itt találod.

A túrán használt hajótípusok

Figyelem! Alapértelmezésből a Mura túrákon raftokkal túrázunk.

Gumotex Pulsar raft

A Pulsar raftot többféle méretben is használjuk, a legkisebbtől a legnagyobbig. Méretek és utaslétszám, ahol a +1 mindig a túravezetőt jelenti: Pulsar 380 – 6 fő+1, 450 cm – 10 fő+1, 560 cm – 12fő+1. Nagyon stabil, a könnyű-családi rafting túráktól WW IV-es, nagyon nehéz vadvízig mindenhol szeretjük. A raftban mindig ül egy túravezető – kormányos, így a kisgyerekek, idősebbek, fogyatékkel élők, kezdők, bátortalanok is biztonságban túrázhatnak ebben a hajóban.

Gumotex Colorado raft

Nagyon stabil, felboríthatatlan, 450 cm hosszú raft maximum 6+1 fő (6 túrázó+1 túravezető) részére. A könnyű vadvizes-családi rafting túráink nagyon kedvelt, “kisebbik” raftja. Síkvíztől WW II-es, közepes vadvízig túrázunk vele. A raftban mindig ül egy túravezető – kormányos, hogy a kisgyerekek, idősebbek, fogyatékkal élők, kezdők, bátortalanok is biztonságban túrázhassanak velünk.

Gumotex Palava kenu

Stabil, fordulékony és gyors felfújható kenu. Alapból 2 fő részére, de ha szükséges, középen egy plusz gyereküléssel bővíthető. Síkvíztől WW II-es, közepes vadvízig használják azok a túrázóink, akik szeretnének saját maguk által kormányzott kenuban evezni.

Gumotex Orinoco kenu

Stabil, kétszemélyes, vadvizes körökben kultikus felfújható kenu, a “trekk”, ahogy vadvízen hívjuk. Síkvízen is jó evezni, de fantasztikus tulajdonságai nehéz vadvízen jönnek ki igazán, WW IV-ig evezzük. Az Orinoco rendelkezik nyitható/zárható kifolyóval, így a WW II felett felülről érkező nagy hullámok vize alul szabadon távozhat. Síkvíztől WW III-as, nehéz vadvízig használják azok a túrázóink, akik szeretnének saját maguk által kormányzott kenuban evezni..

ÁttekintésJelentkezésRészletekFelszerelésTalálkozó • Szállás • Képek • Túravezetők • Vélemények

Találkozó

Időpont

Találkozó időpontja reggel 9 óra.

Hódvár túra találkozó helye

Muraszemenye, Hódvár Vízitúra kikötő
GPS 46°27’55.8″N 16°38’25.8″E (46.465499, 16.640487)

Az autós navigációhoz csak kattints az alábbi linkek valamelyikére, és a telefonod a helyszínre vezet. Autós navigáció a muraszemenyei találkozási ponthoz:

Google mapsWaze

Térkép

Autós navigációs linkek a többi kikötőhöz a Mura folyón

 • Kerkaszentkirály
  GPS 46°30’02.0″N 16°34’38.2″E (46.500563, 16.577290)
  Autós navigáció: Googe Maps, Waze
 • Muraszemenye, Hódvár Vízitúra kikötő
  GPS 46°27’55.8″N 16°38’25.8″E (46.465499, 16.640487)
  Autós navigáció: Google mapsWaze
 • Tótszerdahely
  GPS 46°23’00.0″N 16°46’33.8″E (46.383333, 16.776062)
  Autós navigáció: Google mapsWaze
 • Molnári 
  GPS 46°22’33.9″N 16°50’00.2″E (46.376083, 16.833389)
  Autós navigáció: Google mapsWaze
 • Murakeresztúr 
  GPS 46°21’01.7″N 16°52’05.4″E (46.350474, 16.868172)
  Autós navigáció: Google mapsWaze
 • Őrtilos
  GPS 46°17’46.6″N 16°53’15.5″E (46.296280, 16.887647)
  Autós navigáció: Google mapsWaze

ÁttekintésJelentkezésRészletekFelszerelésTalálkozó • Szállás • Képek • Túravezetők • Vélemények

Szállás

Szállásként szeretettel ajánljuk barátainkat:

Programajánló a környéken

ÁttekintésJelentkezésRészletekFelszerelésTalálkozó • Szállás • Képek • Túravezetők • Vélemények

Képek

Itt válogatott képeket találsz a túráról, ha kicsit lejjebb gördítesz az élővilágról.

Válogatott képek a túráról, a képek a Mura túráinkon készültek.

Válogatott képek az élővilágról, a képek a Mura túráinkon készültek.

További válogatott képeket találsz a Mura folyó élővilágáról a Facebook oldalunkon itt, vagy itt, a honlapunkon ide kattintva.

További képek megtekintéséhez kattins ide, a Facebook oldalunkon sok-sok ezer további képet találsz az eddigi túráinkról.

ÁttekintésJelentkezésRészletekFelszerelésTalálkozó • Szállás • Képek • Túravezetők • Vélemények

Túravezetők

Itt a túravezetők bemutatkozását találod, ha a Vidra és a családunk bemutatkozása érdekel, kattints ide.

Minden túravezetőnk, guide-unk képzett és vizsgázott, mindenki tud raftból, vadvízi kajakból, kenuból egyaránt túrát vezetni, otthonosan mozognak síkvízen és erősebb vadvízen egyaránt.

A túravezetőink bemutatása

Ati (Kele Ati)

“Kajak, kenu, raft, SUP, terepfutás, ultrafutás, kutyák, erdők, folyók, hegyek. Ami fontos: a családom, és hogy víz legyen alattam és a kék ég felettem.
1996 óta vezetek és szervezek vízitúrákat. Kedvencem a vadvízi kajak, amikor éppen nem hajóban ülök, Dettivel és border collie kutyáinkkal futunk, túrázunk a természetben. Szeretem az ultra távú kihívásokat, négyszer teljesítettem egyéniben az Ultrabalatont (221 km futás), hétszer a Vadlán Ultra Terepet (108 km 3000mD+ futás), kilencszer az UltraRábát (215 km, 5x kenu2, 2x kajak1, 2x SUP), a Gran Canaria 360° The Challenge-t (270km 14.000mD+ futás), és még jópár más ultrát.”

Detti (Keléné Majzik Bernadett)

“Nagyon szerencsés vagyok, olyan dolgokat csinálhatok az életben, amit szeretek. A munkánk a családi vállakozás: a Vidra. A hobbijaim is a természethez és mozgáshoz kapcsolódnak. Szeretem a terepfutást, ultrafutást, a biciklizést, a túrázást is a vízisportok mellett. Nagyon szeretek gyerekekkel foglalkozni, iskolaidőben kisgyerekeknek úszást oktatok. És nagyon szeretek családanya ❤️ lenni.

 • túravezetés kenuval és rafttal síkvízen és vadvízen
 • túraszervezés, adminisztráció

Barni (Kele Barnabás)

“Egészen kisgyerek korom óta minden nyarat a folyóparton töltöttem a szüleimmel, ahol észrevétlenül szerettem meg az evezést, és ezt az életstílust. 7 éves korom óta vadvízi kajakozom, a sok vízisport közül ez a kedvencem. 12 évig kosárlabdáztam, most edzőterembe járok, sok időt töltök a barátnőmmel. Egyetemre járok.”

 • túravezetés kajakkal, kenuval, rafttal síkvízen és vadvízen
 • oktatás kajak és kenu síkvízen és vadvízen

Somi (Kele Soma)

“Szüleim engem se passzoltak le a nagyszülőkhöz, én is a folyóparton lettem szobatiszta, ott nőttem fel. Kisiskolás korom óta vadvízi kajakozok, kenuzok, raftot viszek. Én is kosárlabdázom. Van egy border collie kutyám, Lucky. Szeretek motorozni, sok időt töltök a barátokkal, élem a középiskolások vidám életét.”

 • túravezetés kajakkal, kenuval, rafttal síkvízen és vadvízen
 • oktatás kajak és kenu síkvízen és vadvízen

Marci (Kele Marcell)

“Természetkedvelőkent, a vízitúrák mellett, szívesen futok az erdőben is. 12-es vagyok. 8 éve zongoràzom, és volt szerencsém egy ütőegyüttesben is játszani. Szeretek az unokatestvéreimmel (Barni, Somi, Álmos) vadvízi kajakozni.”

 • túravezetés kenuval és raftttal

Trainee guides

ÁttekintésJelentkezésRészletekFelszerelésTalálkozó • Szállás • Képek • Túravezetők • Vélemények

Vélemények

[trustindex no-registration=facebook]

… további vélemények a Facebook oldalunkon.

ÁttekintésJelentkezésRészletekFelszerelésTalálkozó • Szállás • Képek • Túravezetők • Vélemények