Dunajec kenu és rafting

Kenuzás és családi-könnyű rafting a lengyel Dunajec folyón

A Dunajec folyó nagyon híres, sokan csak úgy ismerik, hogy a “tutajos” folyó, de nem csak tutajjal lehet rajta evezni, hiszen a lengyel-szlovák határfolyón a tutaj mellett jól megfér a kajak, a kenu, a trekk és a  raft is. Rendkívüli látvány, ahogy a Pienin-hegység néhol kopár, néhol erdős csúcsai a folyó fölé tornyosulnak. Stromowce Wyzne – Kroscienko közötti szakaszt evezzük, itt halad át a folyó a Pieniny Nemzeti Parkon. Ezt a meseszép részt Dunajec-áttörésnek nevezik.  Aki eljön ide érezheti, hogy a lengyel-magyar barátság valóban létezik.

A Dunajecen velünk kenuval és rafttal is túrázhatsz. A kenus és kajakos Dunajec túrát kizárólag gyakorlott evezősöknek ajánljuk. A raftot, a könnyű vadvizes-családi rafting túrát kezdőknek, kisgyermekes családoknak, bátortalanabb felnőtteknek is ajánljuk, javasoljuk. A biztonságot garantálva a Mura rafting túráinkat a Nemzetközi Rafting Szövetség minősítésével, több évtizedes valódi vadvízi túravezetői tapasztalatával rendelkező vezető kíséri.

A túra időpontja: Tavasztól ősz végéig jelentkezéstől függően, egyeztetés után. 

A túra időtartama: 2 nap.

A túra létszáma: minimum 12 fő.

A túra nehézsége: WW I (könnyű vadvíz). Kezdő és gyakorlott evezősöket egyaránt várunk, úszótudás feltétel. Kezdők és gyerekes családok is jöhetnek, ők túravezető által kormányzott raftban túráznak.

A túra díja: 30.000 Ft/fő.

A túra útvonala: 2×24 fkm. (Stromowce Wyzne – Kroscienko)

Az ár tartalmazza: a szükséges felszerelések díját, a túravezetést, a jegyet a folyóra, sofőrök visszajuttatását az autókhoz.

Dunajec túrára tudsz jelentkezni lefelé gördítve, az ismertető alatti túrafoglaló űrlapot kitöltve.

A túra menete

A folyó Budapesttől 300 km-re van, autópálya nincs, de az út szép vidéken vezet. Mi a Budapest-Hatvan-Salgótarján-Poprád útvonalon szoktunk menni. A táborhely közvetlenül a túra beszállójánál van, a nagy gát alatt. Szép, nyugodt helyen van a kemping. Innen indulunk a vízre a balesetvédelmi és evezéstechnikai oktatás után. A táv vízen 24 km, az első rész szélesebb folyóvölgyön halad keresztül, majd egy rövid pihenő következik a Vörös Kolostornál. Itt kezdődik az áttörés, ahol a folyó a több száz méter magas sziklák között utat tört magának. Ezen a természetvédelmi területen csak engedéllyel-folyóhasználati díj megváltásával lehet evezni, de ezt természetesen a túra díja tartalmazza. Az útvonal besorolása WW I-es, könnyű vadvíz, sok-sok vadvízi zúgóval. A túra Kroscienko településen ér véget. A túra második napján szintén ezt a szakaszt evezzük, így második nap már magabiztosabban mész a zúgókon, és a tájban is több időd lesz gyönyörködni.

Kiegészítő program lehet a folyó melletti kerékpárúton tekerni. Bicajt hozhatsz otthonról, de a  helyszínen is lehet bérelni. Túrázóink gyakran kérik azt, hogy a kiszállóhoz vigyük le a kerékpárjukat, túra után pedig visszatekernek a folyó menti kerékpárúton a kempingbe. A helyi specialitások között meg kell említeni a sokféle füstölt sajtot, amit érdemes megkóstolni.

Jelentkezés

Az alábbi űrlap kitöltésével vagy emailben tudsz jelentkezni a vízitúrára. Kérlek, jelentkezés előtt olvasd át az általános túrainformációkat. Az űrlap kitöltésével elfogadod az Általános túrainformációkban szereplőket és Adatkezelési tájékoztatónkat.
Ha ajándékutalványt szeretnél felhasználni, akkor a megjegyzésben kérlek, tüntesd fel az utalvány adatait!
Az űrlap kitöltése és elküldése után legkésőbb egy-két munkanapon belül feldolgozzuk, és a megadott email címedre visszaigazoljuk a vízitúrát. Ha nem találod a visszaigazoló emailt, akkor nézd meg a spam mappát is! Ha ott se találod, akkor jelezd!
Jelentkezhetsz emailben is az info@vidra-vizitura.hu címen, ez esetben kérjük a következő adatokat megadni: név, emai cím, túra helyszíne és időpontja, létszám, mobiltelefonszám, számlázási név és cím.

Dunajec túrafoglalás

Ha olyan időpontban szeretnél jönni, amit a fenti listában nem találsz, akkor írd be az alábbi mezőbe, hogy mikor szeretnél jönni.

 

Fizetés menete

Jelentkezés és a foglalás visszaigazolása után kérjük a túra díját befizetni a Vidra Csoport Bt. bankszámlájára (11749015-20071824 OTP). A foglalásodat a túradíj beérkezése után tudjuk véglegesnek tekinteni.
A túradíj rendezhető átutalással a következő bankszámlára:
Vidra Csoport Bt. 11749015-20071824 (OTP),
nemzetközi utaláshoz: IBAN HU74 1174 9015 2007 1824 0000 0000, SWIFT KÓD OTPVHUHB.
Kérjük a beazonosíthatóság miatt megjegyzésben a nevet és a túra időpontját feltüntetni!

További információk

  • A vízitúráinkkal kapcsolatos általános információkat itt olvashatod, ha még nem voltál velünk túrázni, akkor jelentkezés előtt érdemes elolvasni. Információkat találsz a felszerelésről, hajóba ülési rendről, időpont változtatásról és lemondásról, pénz-visszafizetésről, időjárásról, és minden másról, ami felmerülhet kérdésként a túra előtt vagy közben.
  • Telefonon: Ati +36302164668, Detti +36302385600
  • Emailben: info@vidra-vizitura.hu

Jelentkezés emailben

A túrára jelentkezhetsz emailben is az info@vidra-vizitura.hu címen. Az emailben kérjük a következő adatokat megadni: név, email cím, túra helyszíne és időpontja, létszám, mobiltelefonszám, számlázási név és cím.

 

Képesítéseink és tapasztalataink

Kettő évtizednyi túraszervezői és túravezetői tapasztalatunk mellett a következő magyar- és nemzetközi szervezetek vizsgáival is rendelkezünk:

  • IRF (International Rafting Federation – Nemzetközi Rafting Szövetség): túravezető (Guide, Trip Leader)
  • Rescue 3 International: WRT – Whitewater Rescue Technician (vadvízi mentéstechnika)
  • Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata: vízimentő
  • Magyar Természetbarát Szövetség: vízitúra vezető
  • Emergency First Response: elsősegélynyújtó (Primary/Secondary/Children)

kepesitesek

dunajec_tura_02 dunajec_tura_03 dunajec_tura_05 OLYMPUS DIGITAL CAMERA dunajec_tura_08 dunajec_tura_09 MINOLTA DIGITAL CAMERA MINOLTA DIGITAL CAMERA MINOLTA DIGITAL CAMERA dunajec_tura_13 dunajec_tura_14 dunajec_tura_15 dunajec_tura_16 dunajec_tura_17 dunajec_tura_18 MINOLTA DIGITAL CAMERA MINOLTA DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA dunajec_tura_32 dunajec_tura_33 dunajec_tura_34 dunajec_tura_35 dunajec_tura_36 dunajec_tura_38 dunajec_tura_39