Kanizsa patak – Principális csatorna

Nyugodt kenutúra a Princin a hódok birdalmában

A Zalai-dombságot és Nagykanizsát is átszelő Principális csatorna, a helyiek szerint a Princi, a régi nevén Kanizsa folyó vagy Kanizsa patak története a római korban kezdődött. Jelenlegi formáját a 19. században vette fel, azért építették, hogy a Zala folyó és a Mura folyó közti mocsaras lápvidék és a beletorkolló 21 kisebb patak vizét levezesse. Ha a Princi nem lenne, akkor a Principális völgy helyén a mai napig, a Zala folyó és Mura folyó között egy Kis-Balatonhoz hasonló mocsárvilág lenne.
Békés és vadregényes kis patak, mi nagyon régóta evezzük, szerettel várunk, szívesen megmutatjuk nektek ezt a háborítatlan kis patakot.
A Kanizsa patak jellegre a Hévíz patakhoz nagyon hasonló. Bár ennek nincs meleg termálvizes része, de ez is egy keskeny, békésen csordogáló, náddal szegélyezett vízfolyás, és ami előny: ez egész évben, évszaktól függetlenül bármikor evezhető.

A túra időpontja: Egész évben bármikor, télen-nyáron egyaránt, akár hétköznap is.

A túra időtartama: 1 nap (szakasztól függően 4-7 órás program)

A túra nehézsége: A Principális csatorna besorolása ZWA-ZWB (könnyű síkvíz), teljesen kezdők és gyerekek is jelentkezhetnek.

A túra díja: 8.000 Ft/fő/nap

Az ár tartalmazza: a szükséges felszerelések díját, a túravezetést, sofőrök visszajuttatását az autókhoz.

A túra útvonala: Nagykanizsa környékén aktuális vízállástól függően. (Min. vízállás Nagykanizsa 60 cm+.)

Útvonalaink:

ÚtvonalHosszEvezésTúra összesen
Zsigárdmajor – Vár út5 km1,5 óra2,5 óra
7-es főút – Bajcsa9 km3 óra4,5 óra
Zsigárdmajor – Bajcsa12,5 km4 óra6 óra

Lehetőségek, beszállási és kiszállási helyek:

Zsigárdmajor 0 km
7-es főút 3.5 km
Vár út 5 km
Pivári út 6.5 km
Repülőtér 7.5 km
TSZ 9.5 km
Bajcsa 12.5 km
Török major 14.5 km
Murakeresztúr 19.5 km
Zrínyi újvár 22.5 km
Őrtilos 26.5 km

A túra menete

A kiválasztott szakasz beszállójánál találkozunk. Az autóitokat a sofőrökkel előre visszük a kiszállóhoz, így amikor leérkezünk, az autóitok már a helyszínen lesznek. Természetesen visszahozzuk a sofőröket. Minden túránkat oktatással kezdjük, a teljesen kezdőknek megtanítjuk a szükséges tudnivalókat, ezt az oktatást a gyakorlottaknak is érdemes végighallgatni, ők is fognak újat hallani. A ruházattal kapcsolatban semmi különös nem kell, mintha csak sétálni mennétek az erdőben időjárásnak megfelelő öltözékben. Érdemes hozni valami rágcsálnivalót, szendvicset, innivalót. 

Jelentkezés

Az alábbi űrlap kitöltésével vagy emailben tudsz jelentkezni a vízitúrára. Kérlek, jelentkezés előtt olvasd át az általános túrainformációkat. Az űrlap kitöltésével elfogadod az Általános túrainformációkban szereplőket és Adatkezelési tájékoztatónkat.
Ha ajándékutalványt szeretnél felhasználni, akkor a megjegyzésben kérlek, tüntesd fel az utalvány adatait!
Az űrlap kitöltése és elküldése után legkésőbb egy-két munkanapon belül feldolgozzuk, és a megadott email címedre visszaigazoljuk a vízitúrát. Ha nem találod a visszaigazoló emailt, akkor nézd meg a spam mappát is! Ha ott se találod, akkor jelezd!
Jelentkezhetsz emailben is az info@vidra-vizitura.hu címen, ez esetben kérjük a következő adatokat megadni: név, emai cím, túra helyszíne és időpontja, létszám, mobiltelefonszám, számlázási név és cím.

Kanizsa patak túrafoglalás

Fizetés menete

Jelentkezés és a foglalás visszaigazolása után kérjük a túra díját befizetni a Vidra Csoport Bt. bankszámlájára (11749015-20071824 OTP). A foglalásodat a túradíj beérkezése után tudjuk véglegesnek tekinteni.
A túradíj rendezhető átutalással a következő bankszámlára:
Vidra Csoport Bt. 11749015-20071824 (OTP),
nemzetközi utaláshoz: IBAN HU74 1174 9015 2007 1824 0000 0000, SWIFT KÓD OTPVHUHB.
Kérjük a beazonosíthatóság miatt megjegyzésben a nevet és a túra időpontját feltüntetni!

További információk

  • A vízitúráinkkal kapcsolatos általános információkat itt olvashatod, ha még nem voltál velünk túrázni, akkor jelentkezés előtt érdemes elolvasni. Információkat találsz a felszerelésről, hajóba ülési rendről, időpont változtatásról és lemondásról, pénz-visszafizetésről, időjárásról, és minden másról, ami felmerülhet kérdésként a túra előtt vagy közben.
  • Telefonon: Ati +36302164668, Detti +36302385600
  • Emailben: info@vidra-vizitura.hu

Jelentkezés emailben

A túrára jelentkezhetsz emailben is az info@vidra-vizitura.hu címen. Az emailben kérjük a következő adatokat megadni: név, email cím, túra helyszíne és időpontja, létszám, mobiltelefonszám, számlázási név és cím.


Képesítéseink és tapasztalataink

Kettő évtizednyi túraszervezői és túravezetői tapasztalatunk mellett a következő magyar- és nemzetközi szervezetek vizsgáival is rendelkezünk:

  • IRF (International Rafting Federation – Nemzetközi Rafting Szövetség): túravezető (Guide, Trip Leader)
  • Rescue 3 International: WRT – Whitewater Rescue Technician (vadvízi mentéstechnika)
  • Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata: vízimentő
  • Magyar Természetbarát Szövetség: vízitúra vezető
  • Emergency First Response: elsősegélynyújtó (Primary/Secondary/Children)

kepesitesek