Moldva

Moldva túra
Moldva túra

Kenuzás és családi, könnyű rafting a cseh Moldva folyón

A Moldva, vagy cseh nevén Vltava Csehország déli részén indul útjára ez a gyönyörű folyó, hatalmas fenyvesek, gyönyörű legelők, magas sziklafalak között kanyarogva, hogy Cesky Krumlov csodaszép történelmi belvárosán átevezve átvigye a túrázókat az autóval szinte megközelíthetetlen nemzeti parkon, majd kiszélesedve, megnyugodva folytassa útját az Elba felé. Erre a folyóra, tájra érdemes időt szánni. A folyó legérdekesebb szakasza 3 nap alatt teljesíthető, de ha van rá lehetőséged, akkor érdemes még több napra is idelátogatni. A változatos táj, és néha-néha fehéren fodrozódó víz mellett a Moldvára az evezhető gátak-hajócsúszdák miatt járnak evezősök, melyek a folyót vízi vidámparkká változtatják. Ajánljuk mindenkinek, aki szeret táborozni, kirándulni, evezni, sörözni, aki szeretne kizökkenni a mindennapos taposómalomból, és nyugalomra vágyik. A folyó WW I-es vadvízi zúgói és a gátak csúszdái vadvízi élményeket is nyújtanak, gyakorlottabbaknak és vadvízzel ismerkedőknek is nyugodt szívvel ajánlható a túra. A Moldván vár a cseh vendégszeretet és a Vidra sokéves tapasztalata.

Moldva túráinkon Gumotex raftjainkban és Gumotex felfújható kenujainkban evezünk. Teljesen kezdők is és kisgyerekes családok is bátran jöhetnek. Bátrabb és gyakorlottabb túrázóink a Gumotex kenukba is beülhetnek.

A túra időpontja: Május elejétől szeptember végéig indítjuk Moldva túráinkat szabad kapacitásunktól függően bármikor. A tervezett konkrét túraidőpontokat meg tudod nézni a Túranaptárban!

A túra időtartama: 3 nap

A túra létszáma: minimum 15 fő.

A túra nehézsége: WW I (könnyű vadvíz). Kezdő és gyakorlott evezősöket egyaránt várunk, úszótudás feltétel. Kezdők és gyerekes családok is jöhetnek.

A túra díja:

 • 3 napos túra: 60.000 Ft

A túra útvonala: 70 fkm (Vyssi Brod – Borsov)

 1. nap: Vyssi Brod (Pod hrází kemping) – Kemp Vltava – 24 km
 2. nap: Kemp Vltava – Cesky Krumlov – Zlata Koruna – 26 km
 3. nap: Zlata Koruna – Borsov – 19 km

Találkozó

Találkozó a túra első napjának reggelén 9 órakor Vyssi Brod településen a Kemp Pod hrází kempingben.

Kempingek honlapjai és megközelítésük:

Az ár tartalmazza: a szükséges felszerelések díját, a túravezetést, sofőrök mozgatásában való segítséget.

Moldva túrára tudsz jelentkezni lefelé gördítve, az ismertető alatti túrafoglaló űrlapot kitöltve vagy ide kattintva.

A túra menete

Cesky Krumlov
Cesky Krumlov

A Moldva folyó egyre népszerűbb a magyar evezősök között, ebben nem kis szerepünk van, hiszen ide is az elsők között szerveztünk vízitúrát. Ausztria és Csehország határáig kell autóznod Magyarországról, szinte végig autópályán. Érdemes Bécs felé jönnöd, majd Linz-nél az autópályáról lehajtva 40 km megtétele után érkezel meg a folyóhoz. Moldva túránkon a parti sátortáborokban, kempingekben alszunk. A cseh árak a magyar árakhoz hasonlóak, akár a kemping díjait, akár az ételek és italok árait is nézzük. A túrákra autókkal érkezünk, amelyeket reggelente előrevisszük a következő táborhelyre.

A túrák  a Vissy Brod-i víztározó tövétől indulnak. A távokat a csapat igényeihez, a túra tervezett időtartamához, és a jó táborhelyekhez igazítjuk. A part mellett elhelyezkedő települések szinte mindegyikében akad valami látnivaló (vár, várrom, templom), melyet az evezés után meg lehet látogatni, természetesen a helyi vendéglők útba ejtésével. De ha már az ételnél tartunk, itt kell megemlítenem, hogy evezés közben szinte egymást érik a hangulatosabbnál hangulatosabb part menti büfék, amelyekben sör, kolbász, palacsinta és kofola biztosan kapható.

Ez a folyó a csehek, szlovákok, osztrákok, és a magyarok körében is nagyon népszerű, ezért júniustól szeptemberig időjárástól függetlenül sok-sok hajóssal találkozunk, raftban, kenuban, kajakban, de még gumimatracon, és autóbelsőn is láttunk már embereket. A csehek soha nem sietnek, mindig vidámak, reggeltől estig söröznek, az egész evezésnek olyan a hangulata, mintha egy hatalmas vízi fesztiválba csöppent volna a gyanútlan magyar túrázó.  Csehország ékszerdoboza Cesky Kromlov. Belvárosán – mely  méltán a világörökség része-, hajóval is áthaladunk, de ez a város megérdemli, hogy aki idáig eljött rászánjon még egy napot. Sétáljon a zegzugos utcákon, megnézze a várat, a várkertet, a belváros védett műemlékké nyilvánított épületei között barangoljon, és szomját oltsa a finom cseh sörökkel, és éhségét csillapítsa tradicionális helyi ételekkel.

Meseerdők között kanyarog a Moldva
Meseerdők között kanyarog a Moldva

A folyó Cesky Krumlovig a  közúton szinte kanyarról kanyarra végigkísérhető, Krumlov utáni szakasz messze a lakott településtől kanyarog hol, sziklafalak, hogy fenyőerdők, hogy pedig gyönyörű rétek között, bár a folyó különlegességét adó csúszdák megfogyatkoznak, szerintünk mégis ez a legszebb szakasz. A túrát Borsovnál fejezzük be, és bár régóta járunk ide evezni, mégis minden alakommal rövidnek találtuk az itt eltöltött időt, s visszavágyunk erre a gyönyörű folyóra, ahol olyan evezős kultúrával találkozhatunk amit máshol én még nem láttam.

Jelentkezés

Az alábbi űrlap kitöltésével vagy emailben tudsz jelentkezni a vízitúrára. Kérlek, jelentkezés előtt olvasd át az általános túrainformációkat. Az űrlap kitöltésével elfogadod az Általános túrainformációkban szereplőket és Adatkezelési tájékoztatónkat.
Ha ajándékutalványt szeretnél felhasználni, akkor a megjegyzésben kérlek, tüntesd fel az utalvány adatait!
Az űrlap kitöltése és elküldése után legkésőbb egy-két munkanapon belül feldolgozzuk, és a megadott email címedre visszaigazoljuk a vízitúrát. Ha nem találod a visszaigazoló emailt, akkor nézd meg a spam mappát is! Ha ott se találod, akkor jelezd!
Jelentkezhetsz emailben is az info@vidra-vizitura.hu címen, ez esetben kérjük a következő adatokat megadni: név, emai cím, túra helyszíne és időpontja, létszám, mobiltelefonszám, számlázási név és cím.

Moldva túrafoglalás

Ha olyan időpontban szeretnétek jönni, amit a fenti listában nem találtok, akkor írd be az alábbi mezőbe, hogy mikor szeretnétek jönni.

Fizetés menete

Jelentkezés és a foglalás visszaigazolása után kérjük a túra díját befizetni a Vidra Csoport Bt. bankszámlájára (11749015-20071824 OTP). A foglalásodat a túradíj beérkezése után tudjuk véglegesnek tekinteni.
A túradíj rendezhető átutalással a következő bankszámlára:
Vidra Csoport Bt. 11749015-20071824 (OTP),
nemzetközi utaláshoz: IBAN HU74 1174 9015 2007 1824 0000 0000, SWIFT KÓD OTPVHUHB.
Kérjük a beazonosíthatóság miatt megjegyzésben a nevet és a túra időpontját feltüntetni!


További információk

 • A vízitúráinkkal kapcsolatos általános információkat itt olvashatod, ha még nem voltál velünk túrázni, akkor jelentkezés előtt érdemes elolvasni. Információkat találsz a felszerelésről, hajóba ülési rendről, időpont változtatásról és lemondásról, pénz-visszafizetésről, időjárásról, és minden másról, ami felmerülhet kérdésként a túra előtt vagy közben.
 • Telefonon: Ati +36302164668, Detti +36302385600
 • Emailben: info@vidra-vizitura.hu

Jelentkezés emailben

A túrára jelentkezhetsz emailben is az info@vidra-vizitura.hu címen. Az emailben kérjük a következő adatokat megadni: név, email cím, túra helyszíne és időpontja, létszám, mobiltelefonszám, számlázási név és cím.

Képesítéseink és tapasztalataink

Kettő évtizednyi túraszervezői és túravezetői tapasztalatunk mellett a következő magyar- és nemzetközi szervezetek vizsgáival is rendelkezünk:

 • IRF (International Rafting Federation – Nemzetközi Rafting Szövetség): túravezető (Guide, Trip Leader)
 • Rescue 3 International: WRT – Whitewater Rescue Technician (vadvízi mentéstechnika)
 • Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata: vízimentő
 • Magyar Természetbarát Szövetség: vízitúra vezető
 • Emergency First Response: elsősegélynyújtó (Primary/Secondary/Children)

kepesitesek