Vízitúráink

Vízitúráinkról az alábbi linkeken találsz részletes információkat. A vízitúráinkkal kapcsolatos általános túrainformációkhoz és tanácsokhoz gördíts lejjebb. Amennyiben még nem eveztél velünk, ezt az oldalt feltétlenül olvasd el! Ha nem a túráinkra, hanem ránk vagy kíváncsi, bemutatkozásunkat itt találod.

 • Síkvízi kenus és kajakos vízitúráink
  • Hévíz-patak – Vízitúra az egyetlen meleg vizű patakon.
  • Principális csatorna – Kenuzás a Nagykanizsát átszelő csatornán.
  • Zala -Kenuzás a Balatont tápláló folyón Zala megyében.
  • Kerka patak – Vadregényes patak Zala megye szívében.
 • Könnyű vadvizes kenus és családi rafting vízitúráink
  • Mura -Kenuzás és rafting Európa Amazonasán.
  • Rába – Az örök szerelem, az ország (szerintünk) legszebb folyója.
  • Moldva – Bohém kenuzás és rafting Csehországban.
  • Dunajec – Vízitúra a lengyelországi Pieniny Nemzeti Parkban.
 • Rafting
 • Vadvízi kajak – Vadmagyar kajakoholisták kalandozásai.

Vízitúráinkkal kapcsolatos általános információk

Általános Szerződési Feltételek a vízitúrákkal kapcsolatosan

A túrák időpontja

A túrákat igény esetén bármikor megszervezzük, akár hétköznap is. Miután egyszerre csak egy csoporttal foglalkozunk, így érdemes időben felvenned velünk a kapcsolatot, hogy a választott időpontban szabadok legyünk. A tervezett túrák a túranaptárban láthatóak, igény szerint a túrák dátumát és helyszínét is tudjuk módosítani.

Jelentkezés és fizetés menete

Jelentkezés

Jelentkezés a túra ismertető oldalán a túrafoglaló űrlap kitöltésével vagy emailben az info@vidra-vizitura.hu címen.
Emailben történő jelentkezésnél kérjük a következő adatokat megadni:

 • név,
 • túra helyszíne és időpontja,
 • létszám,
 • mobiltelefonszám,
 • számlázási név és cím.

Fizetés

Jelentkezés után kérjük a túra díját befizetni, felhívjuk a figyelmedet, hogy a foglalásod csak a túradíj beérkezése után lesz végleges. (Kérjük, ha mégsem aktuális a foglalásod, akkor jelezd minél előbb, hogy a helyfoglalásod felszabaduljon!)

A túradíjat befizetheted:

 • Átutalással a következő bankszámlára: 
  Vidra Csoport Bt. 11749015-20071824 (OTP),
  nemzetközi utaláshoz: IBAN HU74 1174 9015 2007 1824 0000 0000, SWIFT KÓD OTPVHUHB.
  Kérjük a beazonosíthatóság miatt megjegyzésben a nevet és időpontot feltüntetni!
  Különösen a külföldről érkező utalások miatt fontos megemlíteni, hogy a bankok közti utalások költségeit nem vállaljuk át.
 • Személyesen boltunkban és irodánkban a Nagykanizsa, Fő út 23. alatt nyitva tartási időben (h-cs: 10-17 óra).

A befizetett túradíjról a jelentkezéskor megadott számlázási névre és címre kapsz számlát.

Ajándék túra

Az utalvány a kiállítástól számítva egy éven belüli túránkon használható fel értékének megfelelően szervezett túráink bármelyikén a szabad helyektől függően, időpont egyeztetés után.
Ajándékutalvány felhasználása a túra ismertető oldalán a túrafoglaló űrlap kitöltésével.
Az utalvány átruházható más névre.
Az ajándékutalvány készpénzre át nem váltható, és az ajándék túrát nem lehet lemondani.
Amennyiben az utalvány értéke kevesebb, mint a választott túra, a különbözetet ki kell fizetni. Amennyiben az utalvány értéke több, mint a választott túra, a különbözet nem jár vissza.
Az utalvány a kiállítástól számítva egy éven belüli túránkon használható fel abban az esetben is, ha az utalvány gazdája nem talál olyan túrát ami tetszik neki, vagy amin van még szabad hely. Válasszatok túrát, és foglaljatok helyet időben!
A lejárt utalvány meghosszabbítható vagy lejárat utáni dátumra felhasználható meghosszabbítási díj fejében. A meghosszabbítási díj utalványonként 2000 Ft/hónap, melyet csak akkor kell kifizetni, amikor az utalvány felhasználásra kerül, amikor az utalvánnyal jelentkezel a túrára.. Azaz minden 2000 Ft kifizetése esetén az utalvány újabb egy hónapig napig használható fel. Az így befizetett összeg nem növeli az utalvány eredeti értékét.
Példa: utalvány kiállítási dátuma: 2022.10.22. Felhasználható egy évig, azaz 2023.10.22-ig. 2000 Ft meghosszabbítási díj után 2023.11.22-ig használható fel.

Az ajándékutalvány vásárlásával a fenti feltétleket elfogadod. Kérjük, se minket, se magadat ne hozd kellemetlen helyzetbe azzal, hogy később ezektől eltérő követeléseid vannak.

A túra lemondása és időpont változtatása

A túra lemondása esetén a következő összeget kérheted vissza:

 • a túra kezdete előtti 2 hétig (14 nap): a túra díjának a felét visszautaljuk,
 • ha a túra kezdetéig már 2 hétnél kevesebb idő van vissza, vagy a túrán nem jelensz meg, akkor az addig befizetett összeget nincs lehetőségünk visszaadni,
 • a túrákhoz kapcsolódó, már kifizetett engedélyek, belépőjegyek díja a lemondás esetén nem kerülnek visszafizetésre.

A túra lemondását kizárólag emailben tudjuk elfogadni. Lemondás esetén kérjük megadni az utaláshoz: számlatulajdonos neve, bankszámlaszám, befizetésről kiállított számla száma.

Az időpont módosítási és lemondási lehetőségeket, pénzvisszafizetési információkat a jelentkezéssel elfogadod. Kérjük, se minket, se magadat ne hozd kellemetlen helyzetbe azzal, hogy ezektől eltérő követeléseid vannak.

Időpont változtatás

Ha valami közbejött neked, és a választott dátum mégsem jó, akkor keress minket a megoldás érdekében. Ha nem hagyod az utolsó pillanatra, akkor megpróbálunk rugalmasak lenni abban, hogy a kiírt túradátumokra, a szabad helyektől, szabad időpontoktól függően egy másik dátumra át tudj/tudjatok jelentkezni.

Technikailag ez a következőt jelenti:

 • Hévíz-patak vízitúra:
  Mivel a nemzeti park engedélye adott napra szól, és a túra létszámkorlátos, így időpont változtatást, kizárólag a túra napja előtt egy hétig kérhettek. (Tehát egy szombati túrára előző hét szombatig kereshettek minket időpont módosítással.)
 • Mura, Kerka, Rába és többi magyar helyszín:
  Időpont változtatást a túra napja előtt 3 napig kérhettek. (Tehát egy szombati túrára szerdáig kereshettek minket időpont módosítással.)
 • Külföldi túrák:
  Külföldi túráknál nincs lehetőség időpont módosításra.

A túra reggelén nincs lehetőség időpont módosításra.

Túraidőpont változtatást egy alkalommal kérhetsz, és az új időpontnak olyan meghirdetett-kiírt túrának kell lennie, amin még van szabad hely. Ha az aktuális téli vagy nyári szezonban nincs olyan kiírt túra, amin van még szabad hely, akkor nincs lehetőség új időpontra. Következő szezonra a túra nem vihető át.

Ajándéktúra esetén az új időpontnak is az utalvány lejárati idején belül kell lennie.

Időpont változtatás esetén előfordulhat, hogy a túrákhoz kapcsolódó, már kifizetett engedélyek, belépőjegyek díját újra ki kell fizetni, ha nem vihető át az új dátumra.

Lemondással és időpont változtatással kapcsolatban legyetek szívesek kizárólag emailben keresni minket, ne telefonon.

Az időpont módosítási és lemondási lehetőségeket, pénzvisszafizetési információkat a jelentkezéssel elfogadod. Kérjük, se minket, se magadat ne hozd kellemetlen helyzetbe azzal, hogy ezektől eltérő követeléseid vannak.

A túra díja tartalmazza

A túradíjak tartalmazzák

 • balesetvédelmi és evezéstechnikai oktatást,
 • túravezetést,
 • szükséges eszközök díját.

Amennyiben a túrán vízreszállási díj, vagy a nemzeti parkba külön belépőjegy van, és azt a túra díja nem tartalmazza, akkor ez a túra ismertetőjénél mindig külön fel van tüntetve. Külön belépőjegyet kell fizetni a nemzeti parkba a Hévíz-patakon és a Dunajecen. A Mura túrákon az engedély költségét tartalmazza a túra díja.

A túrákra a víz jellegének megfelelően viszünk felszerelést. Felszerelésünk kiváló minőségű. Síkvízre és könnyű vadvízre 3 személyes merevtestű polietilén kenukat (RTM Riviera) és 2 személyes kajakokat (Necky), vadvízre felfújható kajakokat, Gumotex Orinoco és Gumotex Palava kenukat (trekk), Gumotex Colorado és Pulsar raft hajókat viszünk. Minden túrán a vízre teljes felszerelést biztosítunk.

A túrákra autóval érkezőknek segítséget nyújtunk abban, hogy a sofőrök az autójukat a túra előtt vagy után a túra végének a helyszínére el tudják juttatni.

A túradíjak nem tartalmazzák:

 • utazási költséget,
 • étkezés és szállás költségeit, azokhoz szükséges felszerelést,
 • az utasbiztosítás díját,
 • nemzeti parkokba a belépőjegyet, vízre szállási díjat, ahol ez külön szükséges.

Biztosított teljes felszerelés vízre

 • Kajak vagy kenu vagy raft,
 • kajak- vagy kenulapát,
 • mentőmellény,
 • vízhatlan hordó vagy vízhatlan zsák.

Sík- és könnyű vadvizes túráinkon törhetetlen, kenuzásnál nagyon stabil és fordulékony RTM Riviera 3 és 4 személyes kenukat és kétszemélyes Necky kajakokat, családi-könnyű rafting túráinkon Gumotex Orinoco és Gumotex Palava kenukat, Gumotex Colorado 450 és Gumotex Pulsar 560 raftokat, RTM, Gumotex és DAG kenuevezőket használunk.

A síkvizes és könnyű vadvizes túrákon általában kenukkal és kajakokkal evezünk, de igény esetén könnyű vadvizes-családi rafting túrát is szervezünk. Ezt kisgyermekes családoknak, bátortalanabb felnőtteknek, vagy csapatépítési cél esetén, illetve magas vízállásnál ajánljuk, javasoljuk.

Fontos megemlíteni, hogy minden túrán megpróbáljuk figyelembe venni, hogy ki-kivel érkezett, de nem tudjuk mindig garantálni, hogy a kettesével jelentkezőknek mindig tudunk 3 vagy 4 személyes kenut elkülöníteni, a négyesével érkezőknek négyes kenut. Néha előfordulhat, hogy a beülők számának megfelelően a szabadon maradt üres helyekre is be kell ülni valakinek, vagy olyanoknak is össze kell ülni, akik a túra előtt esetleg még nem ismerték egymást. Ez ügyben legyetek egy kicsit rugalmasak ti is a túra elején a hajóbeosztás megbeszélésénél. Természetesen garantáljuk a hármas vagy négyes kenut kevesebb főnek is abban az esetben, ha az összes beülőre való túradíjat fizetnek. 

A túravezetőknél van elsősegélycsomag, WC papír, lányoknak egészségügyi felszerelés. Ha valamire szükséged van, kérj nyugodtan a túravezetőktől!

Kizárólag erősebb vizek rafting túráira (tehát Murára és Rábára NEM) a túra előtt kérjük elküldeni a következő adatokat a csoport tagjaitól: név, testsúly, testmagasság, lábméret.

Síkvízi és könnyű rafting túrákon elegendő azt jeleznetek a mentőmellények miatt, ha 100 kg feletti vagy 50 kg alatti személyek, gyerekek vannak a csoportotokban.

Ha van gyerek vagy fogyatékkal élő a csoportban, akkor azt kérjük mindig előre jelezni!

Fotókkal és videofelvételekkel kapcsolatos irányelvek

A vízitúráink alatt a túra résztvevőiről a túravezetők és a túra résztvevői fényképeket és videofelvételeket készíthetnek, ezt a résztvevők jelentkezésükkel tudomásul veszik.  A felvételek készítéséhez és későbbi felhasználásához a túrára jelentkezéssel a résztvevők hozzájárulnak. A felvételek a készítők tulajdonában állnak. 

Amennyiben nem szeretnéd, hogy rólad felvétel készüljön, a túra előtt a túravezetőknek és a többi résztvevőnek jelezd, és a túra folyamán helyezkedj úgy, hogy a többiek nélküled tudjanak felvételeket készíteni, azaz “fordulj el, menj ki a képből”. 

A túravezetők által készített felvételekből válogatás Facebook oldalunkra és honlapunkra kerülhet, a többi nagy felbontású képpel együtt a teljes sorozat  elérhetőségét a túra után egy email formájában a túra résztvevőinek emailben elküldjük.

Létszám

A túra minősége, a csoport biztonsága, együtt tarthatósága és a természet kisebb zavarása érdekében kis létszámú, családias hangulatú túrákat szervezünk. Flottánk azonban lehetővé teszi, hogy igény esetén nagyobb baráti társaságnak, céges csapatépítőnek, osztálykirándulásnak is tudunk programokat szervezni.
A túrák minimális létszáma egyedi időpont esetén
(ez a létszámkorlát nem vonatkozik az előre meghirdetett időpontokra*)
– Mura, Kerka: 4 fő (vagy 4 fő túradíja),
– Principális csatorna / Kanizsa folyó: 6 fő (vagy 3 fő túradíja),
– Rába, Zala: 10 fő (vagy 10 fő túradíja),
– Hévíz patak: 10 fő (vagy 10 fő túradíja),
– Moldva: 20 fő (vagy 20 fő túradíja),
– Dunajec: 20 fő (vagy 20 fő túradíja),
– Soca, Salza: 10 fő (vagy 10 fő túradíja),
– Savinja: 10 fő (vagy 10 fő túradíja),
A túrákat igény esetén a minimális létszám alatt is megrendezzük, de a minimum létszámnak megfelelő díjat ebben az esetben is ki kell fizetni.
*Ha az előre meghirdetett túrán a minimum létszám nem jön össze, akkor a túrát nem rendezzük meg.


Vannak vízitúra gyárak, mi nem vagyunk, mi egy nap csak egyetlen csoportot vállalunk el, egész nap veletek vagyunk, nincs rohanás, mindenre jut idő.
Kérjük te se rohanj, ne türelmetlenkedj a lassabbakkal, gyakorlatlanabbakkal, te is voltál kezdő valamikor. 

Szállás

Mi minden túránkon a kempingekben történő sátorozást részesítjük előnyben, de ha valaki ódzkodik a sátortól, akkor van lehetősége más szállásra is. Az általunk látogatott kempingekben sátorhelyet foglalnotok nem kell, amennyiben szükséges a foglalás, akkor azt megtesszük helyettetek. Miután mi nem vagyunk utazási iroda, így fedett helyen a jelenlegi jogszabályok nem teszik lehetővé, hogy szállást foglaljunk neked, de nagyon szívesen ajánlunk helyeket. A természeti környezet túlzott mértékű terhelése miatt a vadkempinget kereskedelmi túrán nem tudjuk elfogadni, így vadkempingezni az általunk szervezett túrákon biztosan nem fogsz, kivéve, ha az adott túrahelyszínen nem létezik épített kemping.

Fakultatív programok

Azok a helyek, ahova evezni járunk Európa legszebb helyei, de nem csak a folyón, hanem a parton is. Rengeteg látnivaló van a környéken, ezeket fakultatív programként evezés után is megnézheted, vagy ha lehetőséged van rá, akkor a túra után még maradj egy-két napot. Helyismeretünket nyugodtan használd fel, kérdezz tőlünk bátran, nagyon szívesen útbaigazítunk és javaslunk nektek látnivalókat.

Kutya

Kutyabolondok vagyunk. Ne lepődj meg, túránkon mindig jönnek velünk Léna és Lucky, a border collie kutyáink. Köszönjük, hogy nem adsz neki semmit enni. Ha van kutyád, és úgy gondolod, hogy mindketten élveznétek ha veletek jönne, akkor hozzad el magaddal nyugodtan. WW II-es nehézségű szint felett kutyád a biztonsága érdekében nem jöhet velünk a vízre.

Amennyiben rendszeresen futsz, akkor a futócipődet semmiképpen ne hagyd otthon. Egyik hobbink és fő sportunk az ultra- és terepfutás. Ha van kedved, akkor a napi futóedzésünkre elkísérhetsz minket, minden folyó mellett ismerjük a legjobb futóútvonalakat is, szívesen megmutatjuk neked is.

Elvárt előképzettség, gyakorlat, kondíció, életkor

A túrákra előzetes képzettség vagy gyakorlat nem szükséges, túráinkon minden esetben van oktatás.

Könnyű – családi rafting túrákra (Mura, Rába) nem kötelező az úszótudás, hiszen minden raftot túravezető kormányoz, és kötelező a mentőmellény is. Kenus és erősebb vadvízi túrákra az úszótudás kötelező, aki nem tud úszni, csak túravezető által kormányzott raftban túrázhat, és nem jöhet WW I-nél erősebb vízre.

A biztonság érdekében a túravezető megítélése szerint a vízállás függvényében a túra menete változhat, akár el is maradhat. A saját érdekedben a túravezető utasításait be kell tartani.

Bizonyos túrahelyszíneken (pl.: Mura, Dunajec) kezdők kizárólag túravezető által kormányzott raftban jöhetnek velünk túrázni, kenuban nem.

A túráink átlagos kondícióval is teljesíthetőek.

Ha neked vagy társadnak van valamilyen fogyatékossága, akkor mindenképpen beszéljünk róla még a túra előtt. Szeretettel várunk fogyatékkal élőket is, amennyiben ez csak kényelmetlenséget jelent és nem veszélyt.

Több dologtól is függ, hogy mekkora életkorú gyerekek jöhetnek velünk. A mi fiaink 7-8 évesen már vadvízen kajakoztak egyszemélyes vadvízi kajakban, ez nem életkortól függ. Ezzel kapcsolatban vegyed fel a kapcsolatot velünk, és megbeszéljük. A gyerekek számára minden túrán kötelező a mentőmellény viselése amíg vízen vagyunk. Egyén, víz- és vízállás függő, de általánosságban elmondható, hogy a téli Hévíz-patak túrák kivételével gyerekek 12 éves kor alatt raftban ülhetnek csak túravezetővel, kenuban és kajakban nem.

Nem egy sportegyesület mögé bújt haveri társaság vagyunk, akik bohóckodni járnak a folyókra. Mi minőségi túrákat szervező családi cég vagyunk, vizsgázott és képzett túravezetőkkel. Kérünk, hogy a túravezetők utasításait vegyed annyira komolyan, amennyire mi is komolyan vesszük a túravezetést.

Túrázást kizáró tényezők

 • bizonytalan úszótudás, mivel a biztonság a legfontosabb, ha nem tudsz úszni, nem jöhetsz velünk vízitúrázni,
 • biztonságos túrázást lehetetlenné vagy veszélyessé tevő pszichés vagy szervi betegség,
 • alkoholos, drogos, gyógyszeres állapot,
  ha alkohol nélkül nem tudod elképzelni a vízitúrázást, akkor mindkettőnknek jobb, ha nem velünk jössz vízitúrázni,
 • túravezetők utasításainak be nem tartása,
 • közösségi normák durva megsértése.

Nem, nemi identitás, faji vagy etnikai származás, vallás, fogyatékosság, kor, szexuális irányultságtól függetlenül minden jó embert szeretettel várunk.

Kérjük, akkor válasszatok minket a túrátok szervezőjének és lebonyolítójának, ha tudtok elképzeléseinkkel azonosulni.

Időjárás. Mi van ha esik az eső, fúj a szél, hideg van?

Visszatérő kérdés, hogy mi történik akkor, ha a túra napján esik az eső vagy hideg időt jeleznek. Ahogy más kültéri rendezvények, koncertek, futóversenyek, gyalogtúrák sem maradnak el eső miatt, így a mi túráink sem maradnak el eső, időjárás miatt, egyszerűen eső esetén felvesszük az esőkabátunkat, hideg esetén jobban felöltözünk.

Télen lehet hideg, lehet szél, eshet hó vagy havas eső, nyáron sincs mindig napsütés, vannak hűvösebb, esősebb napok is.

Eső, hó vagy hideg miatt a túra soha nem marad el.

A túráinkra kizárólag akkor jelentkezzetek, ha az időjárással kapcsolatos hozzáállásunkat el tudjátok fogadni! Kérünk, az esetleges eső miatt a túra előtti napokban vagy a túra reggelén ne kérjetek időpontváltoztatást vagy díjvisszafizetést!

Vis Maior

Van azonban olyan kivételes eset is, amikor a túra időjárás miatt elmaradhat, bár ez nagyon ritka. Nagyon viharos idő (a parti fák ágai letörhetnek), esetleg túl magas vízállás, járvány, árvíz esetén fenntartjuk a jogot ahhoz, hogy a túravezető megítélése szerint, a biztonság érdekében a túra menete megváltozzon (pl.: kenu helyett raftban kell ülnöd), esetleg el is maradhat a túra.

Az ilyen  szélsőséges vízállás, időjárás, egyéb előre nem látható körülmény, vis maior miatt elmaradt túra helyett értékének megfelelően egy éven belüli másik túránkra át tudjuk tenni a jelentkezésedet. Ha nem választasz időben egy éven belüli másik túrát, akkor a túradíjadat elveszíted.
Javasoljuk, hogy a túra kiválasztásával ne várjátok meg az utolsó 1-2 hónapot. Ez esetben válasszatok másik túrát, és foglaljatok helyet időben!

Mit hozz a túrára

Síkvízre és könnyű vadvízre hozz cipőt vagy szandált. Nem, a papucs az nem szandál.  Hozz lábbelit a partra is, mert a vízen a másik vizes lesz. A raftokra került víz alul folyik ki, emiatt a lábbelid a raftban vizes lehet.

Rafting túrán a vízre semmi más nem kell, csak fürdőruha a neoprén alá és egy műszálas póló. Könnyű vadvíz és családi rafting túrákon nincs szükség neoprénre, tehát oda ugyanúgy készülj ruhával, mintha kenus vagy kajakos túrára jönnél.

Téli időszakban a Hévíz patak túráknál a ruházattal kapcsolatban semmi különös nem kell, de azért egy gyalogos túránál melegebben  öltözzetek fel az aktuális napi időjárásnak megfelelően. Télen hideg van, öltözz fel rendesen eső- és szélálló öltözékben!

A túra időtartamát figyelembe véve mindig érdemes hozni valami rágcsálnivalót, szendvicset, télen meleg teát termoszban, nyáron elegendő folyadékot.

Mi kell a parton? Többnapos túrára ruha jó időre és rossz időre is! Fürdőruha, esőkabát, sapka, napszemüveg, napolaj, törölköző, tisztasági csomag, tányér, pohár, kés, kanál, sátor, matrac, hálózsák, pótszemüveg, elemlámpa, iratok (TB kártya is), pénz, telefon (töltővel), élelmiszer, innivaló, szúnyogriasztó.

További információk

 • telefonon: Ati +36302164668, Detti +36302385600
 • emailben: info@vidra-vizitura.hu

Irodánk és boltunk címe

Vidra Vízitúra, Nagykanizsa, Fő út 23. 8800

Általános információkat találsz a vízitúrákról itt, a tanfolyamokról itt.

Képesítéseink és tapasztalataink

Másfél évtizednyi túraszervezői és túravezetői tapasztalatunk mellett a következő magyar- és nemzetközi szervezetek minősítéseivel is rendelkezünk:

kepesitesek
 • IRF (International Rafting Federation – Nemzetközi Rafting Szövetség): túravezető (Guide, Trip Leader)
 • Rescue 3 International: WRT – Whitewater Rescue Technician (vadvízi mentéstechnika)
 • Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata: vízimentő
 • Magyar Természetbarát Szövetség: vízitúra vezető
 • Emergency First Response: elsősegélynyújtó (Primary/Secondary/Children)