Vízitúráink

Vízitúráinkról az alábbi linkeken találsz részletes információkat. A vízitúráinkkal kapcsolatos általános túrainformációkhoz és tanácsokhoz gördíts lejjebb. Amennyiben még nem eveztél velünk, ezt az oldalt feltétlenül olvasd el! Ha nem a túráinkra, hanem ránk vagy kíváncsi, bemutatkozásunkat itt találod.

 • Síkvízi vízitúráink
  • Hévíz-patak – Vízitúra az egyetlen meleg vizű patakon.
  • Principális csatorna – Kenuzás a Nagykanizsát átszelő csatornán.
  • Zala -Kenuzás a Balatont tápláló folyón Zala megyében.
  • Kerka patak – Vadregényes patak Zala megye szívében.
 • Könnyű vadvizes és családi rafting vízitúráink
  • Rába – Az örök szerelem, az ország (szerintünk) legszebb folyója.
  • Moldva – Bohém kenuzás és rafting Csehországban.
  • Dunajec – Vízitúra a lengyelországi Pieniny Nemzeti Parkban.
  • Mura -Kenuzás és rafting Európa Amazonasán.
 • Rafting
 • Vadvízi kajak – Vadmagyar kajakoholisták kalandozásai.

Vízitúráinkkal kapcsolatos általános információk

A túrák időpontja

A túrákat igény esetén bármikor megszervezzük, akár hétköznap is. Miután egyszerre csak egy csoporttal foglalkozunk, így érdemes időben felvenned velünk a kapcsolatot, hogy a választott időpontban szabadok legyünk. A tervezett túrák a túranaptárban láthatóak, igény szerint a túrák dátumát és helyszínét is tudjuk módosítani.

Jelentkezés és fizetés menete

Jelentkezés

Jelentkezés a túra ismertető oldalán a túrafoglaló űrlap kitöltésével vagy emailben az info@vidra-vizitura.hu címen.
Emailben történő jelentkezésnél kérjük a következő adatokat megadni:

 • név,
 • túra helyszíne és időpontja,
 • létszám,
 • mobiltelefonszám,
 • számlázási név és cím.

Fizetés

Jelentkezés után kérjük a túra díját befizetni, felhívjuk a figyelmedet, hogy a foglalásod csak a túradíj beérkezése után lesz végleges. (Kérjük, ha mégsem aktuális a foglalásod, akkor jelezd minél előbb, hogy a helyfoglalásod felszabaduljon!)

A túradíjat befizetheted:

 • Átutalással a következő bankszámlára: 
  Vidra Csoport Bt. 11749015-20071824 (OTP),
  nemzetközi utaláshoz: IBAN HU74 1174 9015 2007 1824 0000 0000, SWIFT KÓD OTPVHUHB.
  Kérjük a beazonosíthatóság miatt megjegyzésben a nevet és időpontot feltüntetni!
 • Személyesen boltunkban és irodánkban a Nagykanizsa, Fő út 23. alatt nyitva tartási időben (h-cs: 10-17 óra).

A befizetett túradíjról a jelentkezéskor megadott számlázási névre és címre kapsz számlát.

A túra lemondása esetén a következő összeget kérheted vissza:

 • a túra kezdete előtti 2 hétig (14 nap): a túra díjának a felét visszautaljuk,
 • ha a túra kezdetéig már 2 hétnél kevesebb idő van vissza, vagy a túrán nem jelensz meg, akkor az addig befizetett összeget nincs lehetőségünk visszaadni,
 • a túrákhoz kapcsolódó, már kifizetett engedélyek, belépőjegyek díja a lemondás esetén nem kerülnek visszafizetésre.

A túra lemondását kizárólag emailben tudjuk elfogadni.

Ajándék túra: az ajándékutalvány készpénzre át nem váltható, és az ajándék túrát nem lehet lemondani. Az utalvány a kiállítástól számítva egy éven belül használható fel szervezett túráinkon időpont egyeztetés után értékének megfelelő összegben. Az utalvány átruházható más névre.

A túra díja tartalmazza

A túradíjak tartalmazzák

 • balesetvédelmi és evezéstechnikai oktatást,
 • túravezetést,
 • szükséges eszközök díját.

Amennyiben a túrán vízreszállási díj, vagy a nemzeti parkba külön belépőjegy van, és azt a túra díja nem tartalmazza, akkor ez a túra ismertetőjénél mindig külön fel van tüntetve. Külön belépőjegyet kell fizetni a nemzeti parkba a Hévíz-patakon és a Dunajecen. A Mura túrákon az engedély költségét tartalmazza a túra díja.

A túrákra a víz jellegének megfelelően viszünk felszerelést. Felszerelésünk kiváló minőségű. Síkvízre és könnyű vadvízre 3 személyes merevtestű polietilén kenukat (RTM Riviera) és 2 személyes kajakokat (Necky), vadvízre felfújható kajakokat, kenukat (trekk), raft hajókat viszünk. Minden túrán a vízre teljes felszerelést biztosítunk.

A túrákra autóval érkezőknek segítséget nyújtunk abban, hogy a sofőrök az autójukat a túra előtt vagy után a túra végének a helyszínére el tudják juttatni.

A túradíjak nem tartalmazzák:

 • utazási költséget,
 • étkezés és szállás költségeit, azokhoz szükséges felszerelést,
 • a rafting túrákra kötelező biztosítás díját,
 • nemzeti parkokba a belépőjegyet, vízre szállási díjat, ahol ez külön szükséges.

Biztosított teljes felszerelés vízre

 • Síkvízen és könnyű vadvízen: kenu/kajak/raft, evező, mentőmellény, vízhatlan hordó.
 • Rafting túrán: felfújható kenu/kajak/raft, evező, sisak, mentőmellény, neoprén ruha, neoprén csizma.

Sík- és könnyű vadvizes túráinkon törhetetlen, kenuzásnál nagyon stabil és fordulékony RTM Riviera 3 személyes kenukat és kétszemélyes Necky kajakokat, családi-könnyű rafting túráinkon Gumotex Colorado raftokat, RTM, Gumotex kenuevezőket használunk.

A síkvizes és könnyű vadvizes túrákon általában kenukkal és kajakokkal evezünk, de igény esetén könnyű vadvizes-családi rafting túrát is szervezünk. Ezt kisgyermekes családoknak, bátortalanabb felnőtteknek, vagy csapatépítési cél esetén, illetve magas vízállásnál ajánljuk, javasoljuk.

Fontos megemlíteni, hogy minden túrán megpróbáljuk figyelembe venni, hogy ki-kivel érkezett, de nem tudjuk mindig garantálni, hogy a kettesével jelentkezőknek mindig tudunk 3 személyes kenut elkülöníteni, néha előfordulhat, hogy a beülők számának megfelelően a szabad helyekre is be kell ülni valakinek, vagy olyanoknak is össze kell ülni, akik a túra előtt esetleg még nem ismerték egymást. Ez ügyben legyetek egy kicsit rugalmasak ti is a túra elején a hajóbeosztás megbeszélésénél. Természetesen garantáljuk a hármas kenut két főnek abban az esetben, ha három főre való túradíjat fizetnek. 

Kizárólag rafting túrán a túra előtt kérjük elküldeni a következő adatokat a csoport tagjaitól: név, testsúly, testmagasság, lábméret.

Síkvízi és könnyű rafting túrákon elegendő azt jeleznetek a mentőmellények miatt, ha 100 kg feletti vagy 50 kg alatti személyek vannak a csoportotokban.

Ha van gyerek vagy fogyatékkal élő a csoportban, akkor azt kérjük előre jelezni!

Létszám

A túra minősége, a csoport biztonsága, együtt tarthatósága és a természet kisebb zavarása érdekében nem szervezünk nagy létszámú vízitúrákat, családias hangulatú túrákat szervezünk.
A túrák minimális létszáma a Murán 5 fő, többi magyar folyón 8 fő, külföldi túráknál kb. 15 fő. A túrákat igény esetén a minimális létszám alatt is megrendezzük, de a minimum létszámnak megfelelő díjat ebben az esetben is ki kell fizetni.
Vannak vízitúra gyárak, mi nem vagyunk, mi egy nap csak egyetlen csoportot vállalunk el, egész nap veletek vagyunk, nincs rohanás, mindenre jut idő. Kérjük te se rohanj, ne türelmetlenkedj a lassabbakkal, gyakorlatlanabbakkal, te is voltál kezdő valamikor. 

A túra lemondása és időpont változtatása

Ha valami közbejött neked, és a választott dátum mégsem jó, akkor keress minket a megoldás érdekében. Ha nem hagyod az utolsó pillanatra, akkor megpróbálunk rugalmasak lenni abban, hogy szabad helyektől, szabad időpontoktól függően egy másik dátumra át tudj/tudjatok jelentkezni. Az utolsó héten vagy a túra napjának a reggelén nagy valószínűséggel már nem tudunk túraidőpontot változtatni.

Lemondással és időpont változtatással kapcsolatban legyetek szívesek kizárólag emailben keresni minket, ne telefonon.

A jelentkezés és fizetés pontban találod meg azt, hogy a befizetett túra díjából, a lemondás időpontjától függően, mennyit áll módunkban visszafizetni.

Szállás

Mi minden túránkon a kempingekben történő sátorozást részesítjük előnyben, de ha valaki ódzkodik a sátortól, akkor van lehetősége más szállásra is. Az általunk látogatott kempingekben sátorhelyet foglalnotok nem kell, amennyiben szükséges a foglalás, akkor azt megtesszük helyettetek. Miután mi nem vagyunk utazási iroda, így fedett helyen a jelenlegi jogszabályok nem teszik lehetővé, hogy szállást foglaljunk neked, de nagyon szívesen ajánlunk helyeket. A természeti környezet túlzott mértékű terhelése miatt a vadkempinget kereskedelmi túrán nem tudjuk elfogadni, így vadkempingezni az általunk szervezett túrákon biztosan nem fogsz, kivéve, ha az adott túrahelyszínen nem létezik épített kemping.

Fakultatív programok

Azok a helyek, ahova evezni járunk Európa legszebb helyei, de nem csak a folyón, hanem a parton is. Rengeteg látnivaló van a környéken, ezeket fakultatív programként evezés után is megnézheted, vagy ha lehetőséged van rá, akkor a túra után még maradj egy-két napot. Helyismeretünket nyugodtan használd fel, kérdezz tőlünk bátran, nagyon szívesen útbaigazítunk és javaslunk nektek látnivalókat.

Kutya

Kutyabolondok vagyunk. Ne lepődj meg, túránkon mindig jönnek velünk Léna és Lucky, a border collie kutyáink. Köszönjük, hogy nem adsz neki semmit enni. Ha van kutyád, és úgy gondolod, hogy mindketten élveznétek ha veletek jönne, akkor hozzad el magaddal nyugodtan. WW II-es nehézségű szint felett kutyád a biztonsága érdekében nem jöhet velünk a vízre.

Amennyiben rendszeresen futsz, akkor a futócipődet semmiképpen ne hagyd otthon. Egyik hobbink és fő sportunk az ultra- és terepfutás. Ha van kedved, akkor a napi futóedzésünkre elkísérhetsz minket, minden folyó mellett ismerjük a legjobb futóútvonalakat is, szívesen megmutatjuk neked is.

Elvárt előképzettség, gyakorlat, kondíció, életkor

A túrákra előzetes képzettség vagy gyakorlat nem szükséges, túráinkon minden esetben van oktatás, de az úszótudás kötelező mindenkinek, aki nem tud úszni, velünk nem evezhet. A biztonság érdekében a túravezető megítélése szerint a vízállás függvényében a túra menete változhat, akár el is maradhat. A saját érdekedben a túravezető utasításait be kell tartani.

Bizonyos túrahelyszíneken (pl.: Mura, Dunajec) kezdők kizárólag túravezető által kormányzott raftban jöhetnek velünk túrázni, merevtestű kenuban nem.

A túráink átlagos kondícióval is teljesíthetőek, de ha az elmúlt évek mindenféle sport és mozgás nélkül teltek számodra, akkor megterhelő lesz a vízitúra teljesítése. A kajakok és kenuk stabilitása nagyban függ a benne ülők testsúlyától… 

Ha neked vagy társadnak van valamilyen fogyatékossága, akkor mindenképpen beszéljünk róla még a túra előtt. Szeretettel várunk fogyatékkal élőket is, amennyiben ez csak kényelmetlenséget jelent és nem veszélyt.

Több dologtól is függ, hogy mekkora életkorú gyerekek jöhetnek velünk. A mi fiaink 7-8 évesen már vadvízen kajakoztak egyszemélyes vadvízi kajakban, ez nem életkortól függ. Ezzel kapcsolatban vegyed fel a kapcsolatot velünk, és megbeszéljük. Az úszótudás mindenkinek, tehát a gyerekeknek is kötelező. A gyerekek számára minden túrán kötelező a mentőmellény viselése amíg vízen vagyunk. Egyén, víz- és vízállás függő, de általánosságban elmondható, hogy a “Síkvízi túrák” kategória kivételével gyerekek 12 éves kor alatt raftban ülhetnek csak túravezetővel, kenuban és kajakban nem.

Nem egy sportegyesület mögé bújt haveri társaság vagyunk, akik bohóckodni járnak a folyókra. Mi minőségi túrákat szervező családi cég vagyunk, vizsgázott és képzett túravezetőkkel. Kérünk, hogy a túravezetők utasításait vegyed annyira komolyan, amennyire mi is komolyan vesszük a túravezetést.

Túrázást kizáró tényezők

 • bizonytalan úszótudás, mivel a biztonság a legfontosabb, ha nem tudsz úszni, nem jöhetsz velünk vízitúrázni,
 • biztonságos túrázást lehetetlenné vagy veszélyessé tevő pszichés vagy szervi betegség,
 • alkoholos, drogos, gyógyszeres állapot,
  ha alkohol nélkül nem tudod elképzelni a vízitúrázást, akkor mindkettőnknek jobb, ha nem velünk jössz vízitúrázni,
 • túravezetők utasításainak be nem tartása,
 • közösségi normák durva megsértése.

Kérjük, akkor válasszatok minket a túrátok szervezőjének és lebonyolítójának, ha tudtok elképzeléseinkkel azonosulni.

Időjárás. Mi van ha esik az eső, fúj a szél, hideg van?

Visszatérő kérdés, hogy mi történik akkor, ha a túra napján esik az eső vagy hideg időt jeleznek. Ahogy más kültéri rendezvények, koncertek, futóversenyek, gyalogtúrák sem maradnak el eső miatt, így a mi túráink sem maradnak el eső, időjárás miatt, egyszerűen eső esetén felvesszük az esőkabátunkat, hideg esetén jobban felöltözünk.

Télen lehet hideg, lehet szél, eshet hó vagy havas eső, nyáron sincs mindig napsütés, vannak hűvösebb, esősebb napok is.

Eső, hó vagy hideg miatt a túra soha nem marad el.

Van azonban olyan kivételes eset is, amikor a túra időjárás miatt elmaradhat, bár ez nagyon ritka. Nagyon viharos idő (a parti fák ágai letörhetnek), esetleg túl magas vízállás, árvíz esetén fenntartjuk a jogot ahhoz, hogy a túravezető megítélése szerint, a biztonság érdekében a túra menete megváltozzon (pl.: kenu helyett raftban kell ülnöd), esetleg el is maradhat a túra.

Az ilyen  szélsőséges vízállás, időjárás, egyéb előre nem látható körülmény, vis maior miatt elmaradt túra helyett értékének megfelelően egy éven belül egy másik túránkra át tudjuk tenni a jelentkezésedet. Ha egy éven belül nem választasz másik túrát, akkor a túradíjadat elveszíted.

A túráinkra kizárólag akkor jelentkezzetek, ha az időjárással kapcsolatos hozzáállásunkat el tudjátok fogadni!

Mit hozz a túrára

Síkvízre és könnyű vadvízre hozz cipőt vagy szandált. Nem, a papucs az nem szandál.  Hozz lábbelit a partra is, mert a vízen a másik vizes lesz. A raftokra került víz alul folyik ki, emiatt a lábbelid a raftban vizes lehet.

Rafting túrán a vízre semmi más nem kell, csak fürdőruha a neoprén alá és egy műszálas póló. Könnyű vadvíz és családi rafting túrákon nincs szükség neoprénre, tehát oda ugyanúgy készülj ruhával, mintha kenus vagy kajakos túrára jönnél.

Téli időszakban a Hévíz patak túráknál a ruházattal kapcsolatban semmi különös nem kell, de azért egy gyalogos túránál melegebben  öltözzetek fel az aktuális napi időjárásnak megfelelően. Télen hideg van, öltözz fel rendesen eső- és szélálló öltözékben!

A túra időtartamát figyelembe véve mindig érdemes hozni valami rágcsálnivalót, szendvicset, télen meleg teát termoszban, nyáron elegendő folyadékot.

Mi kell a parton? Többnapos túrára ruha jó időre és rossz időre is! Fürdőruha, esőkabát, sapka, napszemüveg, napolaj, törölköző, tisztasági csomag, tányér, pohár, kés, kanál, sátor, matrac, hálózsák, pótszemüveg, elemlámpa, iratok (TB kártya is), pénz, telefon (töltővel), élelmiszer, innivaló, szúnyogriasztó.

További információk

 • telefonon: Ati +36302164668, Detti +36302385600
 • emailben: info@vidra-vizitura.hu

Irodánk és boltunk címe

Vidra Vízitúra, Nagykanizsa, Fő út 23. 8800

Általános információkat találsz a vízitúrákról itt, a tanfolyamokról itt.

Képesítéseink és tapasztalataink

Másfél évtizednyi túraszervezői és túravezetői tapasztalatunk mellett a következő magyar- és nemzetközi szervezetek minősítéseivel is rendelkezünk:

kepesitesek

 • IRF (International Rafting Federation – Nemzetközi Rafting Szövetség): túravezető (Guide, Trip Leader)
 • Rescue 3 International: WRT – Whitewater Rescue Technician (vadvízi mentéstechnika)
 • Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata: vízimentő
 • Magyar Természetbarát Szövetség: vízitúra vezető
 • Emergency First Response: elsősegélynyújtó (Primary/Secondary/Children)