Találkozás a rókával

Ma reggel a nagykanizsai Csónakázó tó melletti erdőben futottam. Nagyon gyakran találkozom az erdők lakóival terepfutásaimon, de a mai különös találkozás volt.

Éppen az egyik kedvenc ösvényemen voltam, amikor azt vettem észre, hogy előttem nem sokkal egy róka figyel az úton. Gyorsan megálltam, és csendben elővettem a telefonomat, hogy hátha le tudom fényképezni. Akkor készült ez a kép:

roka_01

Egy pillanattal később megfordult és elszaladt. Futottam tovább, az ösvény nagyon kanyargós, felfelé haladtam, majd újra lefelé, egyszer csak azt látom, hogy a róka újra ott van a közelemben, ül az egyik fa tövében, és engem figyel. A kis kíváncsi utánam jött. Lassú mozdulatokkal készült még egy kép, ezúttal jóval közelebbről:

InstagramCapture_a9831aa3-8146-4992-8750-46ffab3f1939A róka nem szaladt el, perceken keresztül, a biztonságos távolságot tartva körülöttem mászkált és figyelt. Még videót is tudtam róla készíteni:

Aztán megunta a dolgot, megfordult, és eltűnt a fák között. Én is futottam tovább, nem sokkal később látom, hogy újra jön utánam. De már nem jött újra közel. Remélem összefutunk még.