Dagger Axiom és Dynamo gyerek vadvízi kajak vélemény

Vadvízi kajakos apukák és anyukák! 
Remélem sokatoknál aktuális a gyerekkajak.  🙂 
Fiaim kétféle vadvízi kajakot használtak eddig, erről írnék nektek pár dolgot, ha van kérdésetek, nyugodtan kérdezzetek.
Mi ezeket használtuk:
1. Dagger Dynamo
https://www.dagger.com/eu/en/kayaks/dynamo-action
2. Dagger Axiom Club
https://www.dagger.com/eu/en/kayaks/axiom-69-club

Mindkét kajak nagyon jó tanulóhajó szerintem, mindkettő kajakot bátran ajánlom gyerekeknek vadvízi kajakozáshoz. 
Mi max WW III-ig használtuk, ha jól emlékszem, talán a Koritnica volt a legerősebb, amit eveztünk vele. Nagyon szép vonalakat lehet vele evezni, kis mozdulatokra is szépen reagál, élezve szinte magától kiáll. Alapok elsajátításához, belendülés, kiállás, traverz, ilyesmik nagyon jól tanulhatók vele.
WW III-as vízig nem ideges kajak, nem kapkodja a seggét, erősebb vizeken hengerekbe pottyanva a hanyatt esés garantált szerintem, de nem is oda való.
Kényelmes kajak, több órás evezés után sem panaszkodtak a fiúk. (Amíg még kényelmesen elfért a lábfejük, nagy lábú fiúknál kicsi lehet a hely.)
Hiányosságnak tartom, hogy telitalpas lábtartó változatban nem kapható, biztonságosabb lenne úgy, így csak házilagos faragással lehet ezt orvosolni.
A gyárilag megadott testsúly adatokkal én vitába szállnék, szerintem a felső határon lévő gyerekeknek már nem jó, konkrétan azért, mert nem férnek bele. Legalábbis nálunk ez volt a helyzet, hogy a felső testsúly alatt kb. 10 kg-mal már kényelmetlen volt a kajak. Kb. általános iskola befejezéséig lehet kalkulálni, persze a gyerekek nem ugyanúgy nőnek, de iránymutatónak jó.
A kajak súlyra könnyű, úgyis ti cipelitek, ez se mindegy, a saját kajakod mellé simán feldobod a másik válladra.
Spricó egyedi méret, azt is rendelj, ha ilyen kajakot veszel.

Jó evezést a gyerekekkel!

Vidra Ati