Dél Zala Dombjai Ultra Trail 3×100, bringás változat, 3. befejező szakasz.

Dél Zala Dombjai Ultra Trail 3×100, bringás változat. Az első két szakaszt már megcsináltam, a harmadik egy 93 km-es (2200 mD+) rész volt vissza, ez volt a mai feladat.
Múltkor, a második résznél is sok volt a sár, csúszkáltam a túra bringámmal. Időközben lett egy MTB bringám, kíváncsi voltam, hogy fog teljesíteni ma. Szuper volt az új bringa terepen, a sok sár ellenére is jól haladtam. Aztán 46 km-nél valami elromlott a váltónál, nekiállt nyekeregni, de azért tudtam használni, csak elég messziről lehetett hallani, hogy érkezem. Aztán 48 km-nél kaptam egy defektet a hátsóra. Se pótbelső, se javítókészlet, mint egy kezdő bringás, csak álltam a bringa mellett az erdő középén. Dettit felhívtam, hogy legyen kedves, és hozzon egy másik bringát, mert ennek a váltója és a gumija is tönkrement. Amíg megérkeztek Anitával a másik bringámmal, addig áttoltam a bringát a várföldei erdőtől a bázakerettyei strandig, 7 km. Ahol tudtam, ott futottam miközben toltam a bringát, gondolkodtam is, hogy ez most milyen sport lehet. A túrabringámon vékony a kerék és sima a gumi is, innentől kezdve azért jóval nehezebben tudtam terepen haladni. Sokat lassultam is. A tervem az volt, hogy a 300 km 30 órán belül legyen meg, aggódtam, mert a bringatolás miatt sok időt vesztettem, nagyon kellett sietnem. A Valkonya – Obornak közti 7 domb kemény volt, tényleg nagy szemétség volt betenni a végére. 🙂
Homokkomárom közelében a sormási hegyi útra kiérve úgy számoltam, hogy ha 28-30 körüli átlaggal betekerek Kanizsára (9 óra 20 percen belül kellett beérnem), akkor 30 órán belül leszek a 300 km-en. Majd belehaltam, de sikerült.
Rosszul emlékeztem, mert még volt 24 percem tartalékban, nem is kellett volna a végén sietnem.
A mai táv a nagyon nagy sár ellenére viszonylag könnyen ment, de nagyon kell a monti, főleg sáros időben. Szuper nap volt, meseszép ez a táj, nagyon jó helyre születtem.

Az eredményem így alakult:
1. szakasz: 110 km, 2000mD+, 10 óra 32 perc (2016. október 1.)
2. szakasz: 100 km, 2000 mD+, 9 óra 46 perc (2017. szeptember 10.)
3. szakasz: 93 km, 2200 mD+, 9 óra 18 perc (2017. szeptember 22.)
Összesen: 29 óra 36 perc

A DZD 3×100 gyalogos/futó változatából vissza van még a 3. szakasz, azt a vadászati idény után megcsinálom.
Az idén novemberre tervezett páros Kör indulásunk elmarad, mert bár a páromnak van olyan versenye amit elfogadnak az új szabályok szerint, de nekem nincs.
Két hét múlva Vadlán Ultra Trail, piskóta vagyok, a 100 km-esre nem mertem benevezni, az ötvenesre megyek.

Lendvadedesi víztározó

Lovászi hegy.

A megáradt Kerka patak.

Mindenhol sár.

A zalai dombok. Kiscsehi felett.

Sokszor ilyen keskeny az ösvény.

Defekt.

A bővízű kistolmácsi forrás.

A célban.