Lieser

Lieser

Lieser

A túra időpontja: Március 15-től október 31-ig indítjuk Lieser túráinkat tetszőleges időpontban. A konkrét túraidőpontokat meg tudod nézni a Túranaptárban!

A túra időtartama: 2 nap.

A túra létszáma: minimum 8 fő.

A túra nehézsége: WW II – WW IV (közepes-nehéz vadvíz). Kezdő és gyakorlott evezősöket egyaránt várunk, biztosítás és biztos úszótudás feltétel.

A túra díja: 26.500 Ft/fő.

A túra útvonala: az útvonal vízállásfüggő, a túra időtartama kb. 6 óra. A túra nem csak a Lieser folyón zajlik, vízállástól függően a közeli Salzach, Isel folyókon is evezhetünk.

Az ár tartalmazza: a szükséges felszerelések díját, a túravezetést, sofőrök visszajuttatását az autókhoz.

A túra menete

Lieser túra

Lieser túra

Szombaton délelőtt találkozunk. Ruhaosztás után mindig részletes balesetvédelmi és evezéstechnikai oktatást tartunk. Ezután elautózunk a napi szakasz beszállójához, lepakoljuk a hajókat, és az autókat a sofőrökkel levisszük a kiszállóhoz. Egy nap mindig csak egy csoportot vállalunk, így a napi túra kényelmes tempóban, ráérősen zajlik. A túra eleje könnyebb, majd a zúgók egyre nehezebb, a folyó folyamatosan technikásabb lesz. Az utolsó két kilométer előtt meleg vízű patak trokollik a folyóba, itt kezdődik a folyó legjobb része. 2 km hosszú vízi vidámpark WW IV-es nehézséggel, tartanod nem kell semmitől, hiszen a túrát képzett és gyakorlott vadvízi túravezetők kísérik. A túra után, ha még marad időd és energiád, akkor nagyon szívesen javaslunk programokat és látnivalókat a környéken. Szombaton este általában közösen vacsorázunk egy étteremben.
Vasárnap előbb vízre tudunk szállni, hiszen vasárnap már nincs oktatás. Vízállástól és kedvtől függően többféle szakasz, vagy akár közeli folyó közül választhatunk. A vasárnapi túra kora délután fejeződik be, majd hazaindulunk.

További információk

  • telefonon: Ati +36302164668, Detti +36302385600
  • emailben: info@vidra-vizitura.hu

Jelentkezés és fizetés menete

  • Jelentkezés: Emailben az info@vidra-vizitura.hu címen, mely tartalmazza: név, időpont, létszám, mobiltelefonszám, számlázási név és cím.
  • Fizetés: Jelentkezéskor foglalóként a program díjának felét kell befizetni, a díj második felét a program kezdete előtt két héttel kell befizetni a következő bankszámlára: Vidra Csoport Bt. 11749015-20071824 (OTP). Kérjük megjegyzésben a nevet és időpontot feltüntetni!

Irodánk és boltunk címe

Vidra Vízitúra, Nagykanizsa, Fő út 23. 8800

Általános információkat, tanácsokat, apróbetűket találsz a vízitúrákról itt, a tanfolyamokról itt. Ha még nem voltál velünk túrázni, feltétlenül olvasd el!

Képesítéseink és tapasztalataink

Másfél évtizednyi túraszervezői és túravezetői tapasztalatunk mellett a következő magyar- és nemzetközi szervezetek minősítéseivel is rendelkezünk:

kepesitesek

  • IRF (International Rafting Federation – Nemzetközi Rafting Szövetség): túravezető (Guide, Trip Leader)
  • Rescue 3 International: WRT – Whitewater Rescue Technician (vadvízi mentéstechnika)
  • Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata: vízimentő
  • Magyar Természetbarát Szövetség: vízitúra vezető
  • Emergency First Response: elsősegélynyújtó (Primary/Secondary/Children)

lieser_tura_01 lieser_tura_02 lieser_tura_03 lieser_tura_04 lieser_tura_05