Mura kenu és rafting

mura_tura_01Kenuzás és/vagy családi, könnyű rafting a Mura folyón

Az egyik legszebb és legérdekesebb magyar folyó. Vadregényessége, különleges és egyedi élővilága, izgalmas sodrása, vakítóan fehér kavicspadjai ellenére is méltatlanul az egyik legkevésbé evezett folyónk. Határfolyóként sokáig teljesen tiltott evezős útvonal volt, s bár jelenleg is engedélyt kell kérni a rendőrségtől és a nemzeti parktól is, de már van rá lehetőség, hogy megmutassuk neked a Mura folyó természeti szépségeit. A teljes magyar szakasz, amellett, hogy határfolyó, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park részeként a Mura-menti Tájvédelmi Körzethez tartozik.

A Murán velünk kenuval és rafttal is túrázhatsz. A kenus és kajakos Mura túrát gyakorlott evezősöknek ajánljuk. A raftot, a könnyű vadvizes-családi rafting túrához kezdőknek, kisgyermekes családoknak, bátortalanabb felnőtteknek, vagy csapatépítési cél esetén, illetve magas vízállásnál ajánljuk, javasoljuk. A Mura rafting túránkat a Nemzetközi Rafting Szövetség minősítésével rendelkező túravezető kíséri.

A túra időpontja: Május elejétől szeptember végéig jelentkezéstől függően, bármikor, akár hétköznap is indítjuk Mura túráinkat. A konkrét túraidőpontokat meg tudod nézni a Túranaptárban!

A túra időtartama: 1 vagy 2 nap.

A túra létszáma: minimum 6 fő.

A túra nehézsége: ZWC-WW I+ (könnyű vadvíz). Kezdő és gyakorlott evezősöket egyaránt várunk, úszótudás feltétel. Kisgyerekes családok is jöhetnek, ők túravezető által kormányzott raftban túráznak.

A túra díja:

 • 1 napos túra:8000 Ft,
 • 2 napos túra: 16000 Ft/fő.

A túra útvonala: 

 • 1 napos túra esetén: Muraszemenye – Molnári (31 km)
 • 2 napos túra esetén: 1. nap: Muraszemenye – Molnári (31 km), 2. nap: Molnári – Őrtilos (15 km)

Az ár tartalmazza: a szükséges felszerelések díját, a túravezetést, sofőrök visszajuttatását az autókhoz.

Mura túrára jelentkezés ide kattintva.

További információk

Jelentkezés és fizetés menete
Jelentkezés
Jelentkezés emailben az info@vidra-vizitura.hu címen.
Az emailben kérjük a következő adatokat megadni:

 • név,
 • túra helyszíne és időpontja,
 • létszám,
 • mobiltelefonszám,
 • számlázási név és cím.

Fizetés
Jelentkezéskor 2 napos túránál 6.000 Ft-ot, 1 napos túránál 3.000 Ft foglalót kérünk személyenként befizetni, felhívjuk a figyelmedet, hogy a foglalásod csak ennek az összegnek a beérkezése után lesz végleges. A túra díjából fennmaradó összeget legkésőbb a túra napján, a helyszínen tudod rendezni.

 • Átutalással a következő bankszámlára: Vidra Csoport Bt. 11749015-20071824 (OTP). Kérjük a beazonosíthatóság miatt megjegyzésben a nevet és időpontot feltüntetni!
 • Személyesen boltunkban és irodánkban a Nagykanizsa, Fő út 23. alatt nyitva tartási időben (h-p: 10-17 óra).

 

Irodánk és boltunk címe

Vidra Vízitúra, Nagykanizsa, Fő út 23. 8800

Általános információkat, tanácsokat, apróbetűket találsz a vízitúrákról itt, a tanfolyamokról itt. Ha még nem voltál velünk túrázni, feltétlenül olvasd el!

Képesítéseink és tapasztalataink

Másfél évtizednyi túraszervezői és túravezetői tapasztalatunk mellett a következő magyar- és nemzetközi szervezetek minősítéseivel is rendelkezünk:

kepesitesek

 • IRF (International Rafting Federation – Nemzetközi Rafting Szövetség): túravezető (Guide, Trip Leader)
 • Rescue 3 International: WRT – Whitewater Rescue Technician (vadvízi mentéstechnika)
 • Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata: vízimentő
 • Magyar Természetbarát Szövetség: vízitúra vezető
 • Emergency First Response: elsősegélynyújtó (Primary/Secondary/Children)

mura_tura_01mura_tura_02 mura_tura_03

11722455_925851427475793_7626334496492795400_o MINOLTA DIGITAL CAMERA mura_tura_05 mura_tura_07 mura_tura_08 mura_tura_09 mura_tura_10 MINOLTA DIGITAL CAMERA MINOLTA DIGITAL CAMERA mura_tura_14 mura_tura_16 OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA mura_tura_23 mura_tura_24 MINOLTA DIGITAL CAMERA MINOLTA DIGITAL CAMERA MINOLTA DIGITAL CAMERA MINOLTA DIGITAL CAMERA MINOLTA DIGITAL CAMERA MINOLTA DIGITAL CAMERA MINOLTA DIGITAL CAMERA MINOLTA DIGITAL CAMERA MINOLTA DIGITAL CAMERA MINOLTA DIGITAL CAMERA MINOLTA DIGITAL CAMERA mura_tura_37 mura_tura_39 mura_tura_40 mura_tura_41 mura_tura_42 MINOLTA DIGITAL CAMERA MINOLTA DIGITAL CAMERA MINOLTA DIGITAL CAMERA