Mura kenu és rafting

Kenuzás és családi-könnyű rafting Muraföldén a Mura folyón

Murafölde rafting

Az egyik legszebb és legérdekesebb magyar folyó. Vadregényessége, természeti értékei, biológiai sokfélesége-diverzitása, különleges és egyedi élővilága, izgalmas sodrása, vakítóan fehér kavicspadjai ellenére is méltatlanul az egyik legkevésbé evezett folyónk. Határfolyóként sokáig teljesen tiltott evezős útvonal volt, s bár jelenleg is engedélyt kell kérni a rendőrségtől és a nemzeti parktól is, de már van rá lehetőség, hogy megmutassuk neked a Mura folyó természeti szépségeit. A teljes magyar szakasz, amellett, hogy határfolyó, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park részeként a Mura-menti Tájvédelmi Körzethez tartozik. Túrahelyszínünket a vadsága és szabályozatlansága miatt a Mura-Dráva-Duna bioszféra-rezervátum részeként Európa Amazonasá-nak is nevezik.
Az oldal aljára gördítve, a túraismertető alatt rengeteg fényképet találsz a Mura túránkról.

Muraföldén, a Murán velünk kenuval és rafttal is túrázhatsz.

A merevtestű kenus és kajakos Mura túrát kizárólag gyakorlott evezősöknek ajánljuk. A Murán felboríthatatlan raftot, a könnyű vadvizes-családi rafting túrát kezdőknek, kisgyermekes családoknak, bátortalanabb felnőtteknek, vagy csapatépítési cél esetén, illetve magas vízállásnál ajánljuk, javasoljuk.
A Murafölde régió egyetlen kifejezetten vízitúra- és rafting szervezésére és vezetésére szakosodott cége vagyunk két évtizede. A biztonságot garantálva a Mura rafting túráinkat a Nemzetközi Rafting Szövetség minősítésével, több évtizedes valódi vadvízi túravezetői tapasztalatával rendelkező vezető kíséri.

Mura túránkat nem csak a Muraföldén, hanem a közeli Zalakaroson, Hévízen, vagy az Őrségben nyaralóknak is ajánljuk!

A túra időpontja: Tavasztól ősz végéig (márciustól októberig) jelentkezéstől függően, bármikor, akár hétköznap is indítjuk Mura túráinkat. A tervezett konkrét túraidőpontokat meg tudod nézni a Túranaptárban vagy lefelé gördítve a túrafoglaló űrlapon a túra dátuma résznél! 

A túra időtartama: 1 nap (kb. 6 órás program).
Igény esetén több napos túrát is szervezünk-vezetünk.

A túra létszáma: minimum 5 fő.

A túra nehézsége: ZWC-WW I+ (könnyű vadvíz). Kezdő és gyakorlott evezősöket egyaránt várunk. Kezdők és kisgyerekes családok is jöhetnek, a túravezető által kormányzott raftban mindenki biztonságban túrázhat.

Biztonsági okokból mi kezdő vagy kevés rutinnal rendelkező túrázóinknak a Murán a merevtestű beülős kajakos vagy kenus evezést nem engedélyezzük. Ők kizárólag rafttal jöhetnek, amit a mi túravezetőnk kormányoz. Gyakorlott kormányosnak minősül az a túrázó, aki hasonló ZWC-WW I nehézségű magyar folyón (Rába, Hernád, Dráva) vagy WW I feletti erősebb külföldi vadvízen több napot úgy evezett velünk, hogy a hajót ő kormányozta.

FIGYELEM! A TÚRÁRA ÚTLEVÉL VAGY SZEMÉLYI IGAZOLVÁNY SZÜKSÉGES! Ha nincs nálad okmány, nem jöhetsz a vízre!

Általában 1 napos túrákat szervezünk a Muraszemenye – Molnári (31 fkm) szakaszon.

A túra díja:

 • 1 napos túra: 8.000 Ft,
 • 2 napos túra: 16.000 Ft/fő,
 •  3 napos túra díja: 24.000 Ft.

A Mura kenus és rafting túrára tudsz jelentkezni lefelé gördítve, az ismertető alatti túrafoglaló űrlapot kitöltve.

Túraútvonalak: 

 • 1 napos túra esetén:
  – Muraszemenye – Molnári (31 fkm) vagy
  – Kerkaszentkirály – Muraszemenye (10 fkm) vagy
  -Muraszemenye – Tótszerdahely (24 fkm) vagy 
  – Molnári – Őrtilos (15 fkm)
 • 2 napos túra esetén:
  1. nap: Muraszemenye – Molnári (31 fkm),
  2. nap: Molnári – Őrtilos (15 fkm)
  vagy
  1. nap: Kerkaszentkirály – Muraszemenye (10 fkm),
  2. nap: Muraszemenye – Molnári (31 fkm)
 • 3 napos túra esetén:
  1. nap: Kerkaszentkirály – Muraszemenye (10 fkm),
  2. nap: Muraszemenye – Molnári (31 fkm),
  3. nap: Molnári – Őrtilos (15 fkm)

Az ár tartalmazza: a szükséges felszerelések díját, a túravezetést, sofőrök visszajuttatását az autókhoz.

Találkozó

Reggel 9 órakor Muraszemenyén a Hódvár Vízitúra kikötőben. GPS 46°27’55.8″N 16°38’25.8″E (46.465499, 16.640487)
Link a találkozó helyéhez: https://goo.gl/maps/PQhFe8NKBh22

A Molnári kikötő megközelítése: 
Link: https://goo.gl/maps/xVz79TKrEUM2 GPS 46°22’33.9″N 16°50’00.2″E

FIGYELEM! A TÚRÁRA ÚTLEVÉL VAGY SZEMÉLYI IGAZOLVÁNY SZÜKSÉGES!

A hajóbeosztás és a felszerelés összeállítása után, minden sofőr a mi autónkat követve a saját autóját előre viszi a kiszállóhoz, ott a sofőrök átülnek a mi mikrobuszunkba, és azzal visszahozzuk őket Muraszemenyére a beszállóhoz. Így amikor leevezünk a túra végéhez majd vízen, az autóitok már a végcélnál lesznek. A sofőrök visszaérkezése után minden túránkat oktatással kezdjük, a teljesen kezdőknek megtanítjuk a szükséges tudnivalókat, ezt az oktatást a gyakorlottaknak is érdemes végighallgatni, talán ők is fognak újat hallani. A ruházattal kapcsolatban semmi speciális nem kell, az aktuális napi időjárásnak megfelelően kell felöltözni. A raftban a lábatok vizes lehet, hidegebb napokon bokáig vízhatlan lábbelit vegyetek. Tekintettel a túra hosszára hozzatok magatokkal elegendő enni- és  innivalót.

Jelentkezés

Az alábbi űrlap kitöltésével tudsz jelentkezni a vízitúrára. Kérlek, jelentkezés előtt feltétlenül olvasd át az általános túrainformációkat, és csak akkor jelentkezz, ha az abban leírtakat elfogadod! Az űrlap kitöltésével elfogadod Adatkezelési tájékoztatónkat.
Ha ajándékutalványt szeretnél felhasználni, akkor a megjegyzésben tüntesd fel az utalvány adatait!
Az űrlap kitöltése és elküldése után legkésőbb egy munkanapon belül feldolgozzuk, és a megadott email címedre visszaigazoljuk a vízitúrát.

Mura túrafoglalás

Fizetés menete

Jelentkezés és a foglalás visszaigazolása után kérjük a túra díját befizetni! Felhívjuk a figyelmedet, hogy a foglalásod csak a túradíj beérkezése után lesz végleges.
A túradíj rendezhető átutalással a következő bankszámlára:
Vidra Csoport Bt. 11749015-20071824 (OTP),
nemzetközi utaláshoz: IBAN HU74 1174 9015 2007 1824 0000 0000, SWIFT KÓD OTPVHUHB.
Kérjük a beazonosíthatóság miatt megjegyzésben a nevet és a túra időpontját feltüntetni!

További információk

 • A vízitúráinkkal kapcsolatos általános információkat itt olvashatod, ha még nem voltál velünk túrázni, akkor jelentkezés előtt feltétlenül olvasd el. Ezen a címen találsz információkat a felszerelésről, hajóba ülési rendről, időpont változtatásról és lemondásról, pénz-visszafizetésről, időjárásról, és minden másról, ami felmerülhet kérdésként a túra előtt vagy közben.
 • Telefonon: Ati +36302164668, Detti +36302385600
 • Emailben: info@vidra-vizitura.hu

Jelentkezés emailben

A túrára jelentkezhetsz emailben is az info@vidra-vizitura.hu címen. Az emailben kérjük a következő adatokat megadni: név, emai cím, túrahelyszíne és időpontja, létszám, mobiltelefonszám, számlázási név és cím.

Képesítéseink és tapasztalataink

Kettő évtizednyi túraszervezői és túravezetői tapasztalatunk mellett a következő magyar- és nemzetközi szervezetek vizsgáival is rendelkezünk:

 • IRF (International Rafting Federation – Nemzetközi Rafting Szövetség): túravezető (Guide, Trip Leader)
 • Rescue 3 International: WRT – Whitewater Rescue Technician (vadvízi mentéstechnika)
 • Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata: vízimentő
 • Magyar Természetbarát Szövetség: vízitúra vezető
 • Emergency First Response: elsősegélynyújtó (Primary/Secondary/Children)

kepesitesek

 

mura_tura_01mura_tura_02 mura_tura_03

11722455_925851427475793_7626334496492795400_o MINOLTA DIGITAL CAMERA mura_tura_05 mura_tura_07 mura_tura_08 mura_tura_09 mura_tura_10 MINOLTA DIGITAL CAMERA MINOLTA DIGITAL CAMERA mura_tura_14 mura_tura_16 OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA mura_tura_23 mura_tura_24 MINOLTA DIGITAL CAMERA MINOLTA DIGITAL CAMERA MINOLTA DIGITAL CAMERA MINOLTA DIGITAL CAMERA MINOLTA DIGITAL CAMERA MINOLTA DIGITAL CAMERA MINOLTA DIGITAL CAMERA MINOLTA DIGITAL CAMERA MINOLTA DIGITAL CAMERA MINOLTA DIGITAL CAMERA MINOLTA DIGITAL CAMERA mura_tura_37 mura_tura_39 mura_tura_40 mura_tura_41 mura_tura_42 MINOLTA DIGITAL CAMERA MINOLTA DIGITAL CAMERA MINOLTA DIGITAL CAMERA