Savinja és Sava

savinja_tura_43Gyönyörűszép környezetben, elérhető távolságon belül található játékos vadvíz, hiszen a határtól csak 200 km a folyó. A felső rész nehezebb (WW III-V), az alsó rész kezdőknek is kezelhető (WW II-III), a vadvizesek által evezett rész alatt pedig már nyitott kenukkal is evezhető a torkolatig. A felső rész szűk, sziklás, kanyonos, lejjebb széles folyóvölgy szép falvakkal.

A túra időpontja: Március 15-től október 31-ig indítjuk Savinja túráinkat tetszőleges időpontban. 

A túra időtartama: 1 vagy 2 nap.

A túra létszáma: minimum 8 fő.

A túra nehézsége: WW II – WW IV (közepes-nehéz vadvíz). Kezdő és gyakorlott evezősöket egyaránt várunk, biztosítás és biztos úszótudás feltétel.

A túra díja:
1 napos túra 20.000 Ft/fő,
2 napos túra 35.000 Ft.

A túra útvonala: az útvonal vízállásfüggő, a túra időtartama kb. 6 óra. A túra nem csak a Savinja folyón zajlik, vízállástól függően a közeli Sava Bohinjka/Dolinka folyókon is evezhetünk. A kereskedelmi szakasz a Struge – Ljubno közti rész.

Az ár tartalmazza: a szükséges felszerelések díját, a túravezetést, sofőrök visszajuttatását az autókhoz.

A túra menete

savinja_tura_14Szombaton délelőtt találkozunk. Ruhaosztás után mindig részletes balesetvédelmi és evezéstechnikai oktatást tartunk. Ezután elautózunk a napi szakasz beszállójához, lepakoljuk a hajókat, és az autókat a sofőrökkel levisszük a kiszállóhoz. Egy nap mindig csak egy csoportot vállalunk, így a napi túra kényelmes tempóban, ráérősen zajlik. A túra WW II-III nehézségű. Tartanod nem kell semmitől, hiszen a túrát képzett és gyakorlott vadvízi túravezetők kísérik.
Vasárnap előbb vízre tudunk szállni, hiszen vasárnap már nincs oktatás. Vízállástól és kedvtől függően többféle szakasz, vagy akár közeli folyó közül választhatunk. A vasárnapi túra kora délután fejeződik be, majd hazaindulunk.

Ha a megbeszélt túra időpontban nincs elég víz, akkor módosítjuk a helyszínt a Sava Bohinjka/Dolinka, Soca/Koritnica folyók valamelyikére.

További információk

Jelentkezés és fizetés menete
Jelentkezés
Jelentkezés emailben az info@vidra-vizitura.hu címen.
Az emailben kérjük a következő adatokat megadni:

 • név,
 • túra helyszíne és időpontja,
 • létszám,
 • mobiltelefonszám,
 • számlázási név és cím.

Fizetés
Jelentkezéskor a túra teljes díját kérjük befizetni, felhívjuk a figyelmedet, hogy a foglalásod csak a túra díjának a beérkezése után lesz végleges.

A túra díját befizetheted:

 • Átutalással a következő bankszámlára: Vidra Csoport Bt. 11749015-20071824 (OTP). Kérjük a beazonosíthatóság miatt megjegyzésben a nevet és időpontot feltüntetni!
 • Személyesen boltunkban és irodánkban a Nagykanizsa, Fő út 23. alatt nyitva tartási időben (h-p: 10-17 óra).

 

Irodánk és boltunk címe

Vidra Vízitúra, Nagykanizsa, Fő út 23. 8800

Általános információkat, tanácsokat, apróbetűket találsz a vízitúrákról itt, a tanfolyamokról itt. Ha még nem voltál velünk túrázni, feltétlenül olvasd el!

Képesítéseink és tapasztalataink

Másfél évtizednyi túraszervezői és túravezetői tapasztalatunk mellett a következő magyar- és nemzetközi szervezetek minősítéseivel is rendelkezünk:

kepesitesek

 • IRF (International Rafting Federation – Nemzetközi Rafting Szövetség): túravezető (Guide, Trip Leader)
 • Rescue 3 International: WRT – Whitewater Rescue Technician (vadvízi mentéstechnika)
 • Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata: vízimentő
 • Magyar Természetbarát Szövetség: vízitúra vezető
 • Emergency First Response: elsősegélynyújtó (Primary/Secondary/Children)

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAsavinja_tura_04savinja_tura_06savinja_tura_07savinja_tura_08savinja_tura_09savinja_tura_10savinja_tura_11savinja_tura_13savinja_tura_14savinja_tura_15savinja_tura_16savinja_tura_17savinja_tura_18OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAsavinja_tura_21savinja_tura_22savinja_tura_23savinja_tura_24savinja_tura_25savinja_tura_26savinja_tura_27savinja_tura_28OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAsavinja_tura_39savinja_tura_40savinja_tura_42savinja_tura_43savinja_tura_45