Zala

MINOLTA DIGITAL CAMERAA Zala folyó a Balatont tápláló egyetlen folyó. Az osztrák határ közelében, az Alpokalján ered, Szentgotthárd és Őriszentpéter között.  A Zalai-dombság vidékén keresztül eljut a Kis-Balatonig, végül Fenékpusztánál torkollik a Balatonba. A Zala folyó vízállástól függően akár Zalaegerszeg vonalától is evezhető. Mi sok éve evezzük, a teljes folyót végigeveztük már. A felső szakaszok technikásabbak, vadregényesebbek, de sajnos sok a keresztbe borult fa. Ezeket a felső részeket alacsony és átlagos vízállásnál nem lehet evezni. Ide inkább a kalandor beállítottságú túrázókat várjuk. Az alsó szakasz nyugodt, könnyen evezhető bárki számára, túráinkat jellemzően ezeken a részeken tartjuk.

Mivel a nemzeti park a Hévíz-patakra csak decembertől február végéig ad ki engedélyt, így a nyári Rába túrák kezdetéig a Hévíz patakhoz hasonló karakterű Zala folyó alsó, békés szakaszán szervezünk túrákat.

A Kis-Balaton teljes területe az evezősöktől elzárt terület, így a Zalavár alatti szakaszra a tiltás miatt már nem evezhetünk be.

A túra időpontja: igény esetén bármikor, akár hétköznap is, de jellemzően a tavaszi és az őszi hónapokban. A tervezett konkrét túraidőpontokat meg tudod nézni a Túranaptárban!

A túra időtartama: 1 nap (kb. 5 órás program).

A túra nehézsége: A folyó besorolása felső szakaszán ZWC-WW I (síkvíz-könnyű vadvíz), alsó részen ZWB (könnyű síkvíz). Alsó szakaszokra teljesen kezdők és gyerekek is jelentkezhetnek.

A túra díja: 6.000 Ft/fő.

Zala túrára jelentkezés ide kattintva.

A túra útvonala: Zalaapáti – Zalavár – Zalaapáti, 12 km

Az ár tartalmazza: a szükséges felszerelések díját (felső szakaszra kajakkal, alsó nyugis részekre kenukkal megyünk), a túravezetést, sofőrök visszajuttatását az autókhoz.

A túra menete

Találkozunk reggel 9 órakor a Zalaapáti melletti, a 75-ös úton lévő Zala hídnál. GPS 46°43’38.8″N 17°07’17.5″E  (46.727447, 17.121531) Minden túránkat oktatással kezdjük, a teljesen kezdőknek megtanítjuk a szükséges tudnivalókat, ezt az oktatást a gyakorlottaknak is érdemes végighallgatni, ők is fognak újat hallani. A ruházattal kapcsolatban semmi különös nem kell, mintha csak sétálni mennétek az erdőben időjárásnak megfelelő öltözékben. Érdemes hozni valami rágcsálnivalót, szendvicset, innivalót. Legyen pár főre váltás száraz ruha, arra az esetre, ha valaki belepottyan a vízbe. Valószínűleg nem lesz rá szükség, de ha mégis, akkor nagyon hasznos, ha át tud öltözni.

A túra után mindenképpen érdemes megtekinteni a közelben található Kis-Balaton házat.

További információk

Jelentkezés és fizetés menete
Jelentkezés
Jelentkezés emailben az info@vidra-vizitura.hu címen.
Az emailben kérjük a következő adatokat megadni:

 • név,
 • túra helyszíne és időpontja,
 • létszám,
 • mobiltelefonszám,
 • számlázási név és cím.

Fizetés
Jelentkezéskor 2.000 Ft foglalót kérünk személyenként befizetni, felhívjuk a figyelmedet, hogy a foglalásod csak ennek az összegnek a beérkezése után lesz végleges. A túra díjából fennmaradó összeget legkésőbb a túra napján, a helyszínen tudod rendezni.

 • Átutalással a következő bankszámlára: Vidra Csoport Bt. 11749015-20071824 (OTP). Kérjük a beazonosíthatóság miatt megjegyzésben a nevet és időpontot feltüntetni!
 • Személyesen boltunkban és irodánkban a Nagykanizsa, Fő út 23. alatt nyitva tartási időben (h-p: 10-17 óra).

Irodánk és boltunk címe

Vidra Vízitúra, Nagykanizsa, Fő út 23. 8800

Általános információkat, tanácsokat, apróbetűket találsz a vízitúrákról itt, a tanfolyamokról itt. Ha még nem voltál velünk túrázni, feltétlenül olvasd el!

Képesítéseink és tapasztalataink

Másfél évtizednyi túraszervezői és túravezetői tapasztalatunk mellett a következő magyar- és nemzetközi szervezetek minősítéseivel is rendelkezünk:

kepesitesek

 • IRF (International Rafting Federation – Nemzetközi Rafting Szövetség): túravezető (Guide, Trip Leader)
 • Rescue 3 International: WRT – Whitewater Rescue Technician (vadvízi mentéstechnika)
 • Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata: vízimentő
 • Magyar Természetbarát Szövetség: vízitúra vezető
 • Emergency First Response: elsősegélynyújtó (Primary/Secondary/Children)

MINOLTA DIGITAL CAMERAMINOLTA DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA zala_tura_05 zala_tura_06