A Murán malmoztunk

Fehér Tomi túrabeszámolója: Mura túra – 2007.02.04. (Szlovén szakasz)

Családias légkörben, verőfényes napsütésben szálltunk a kristálytiszta vízre. Az Ati + én Kb. 28-30 km-t eveztünk a folyón, csodálatos környezetben.

Több száz éves működő vízi malmok, drótkötélpályás kompok kápráztatták el szemünket. Néhol álmos, másutt izgalmas, a sodorvonal mentén felgyorsuló Mura (az alacsony vízállás mellett is), remek kiruccanással ajándékozott meg minket. A széles jól belátható folyón kiváló lehetőség nyílt a kormányos szakma alapjainak elsajátítására. Az Ati 1 csomó dolgot megmutatott (iránytartás, fordulás, parkolás stb.), na + felhívta a figyelmem a borulós szitukra. Megtanította, hogyan kell olvasni a vizet. Az egyik hídnál azért majdnem sikerült összehoznom 1 kis borulást, de megúsztam. Itt éreztem először, hogy micsoda ereje van a folyónak. Kedvére dobálta a Natasát az örvénylő, fodrozódó víz. Túránk vége felé érezhetően lassult a tempó. Jobbra egy kis átfolyáson benéztünk 1 mellékágba is. A kevés víz miatt itt középre kellett ülni, hogy ne akadjunk fenn olyan könnyen. Talán ez volt a legszebb rész, + a malmok. Mikor újra elértük a főágat, már látszott a kiszálló hely. Aztán hajómosás stb., de ez senkit nem érdekel!

Ui.: kiváló lehetőség az alapok elsajátításához

By T.boy

MINOLTA DIGITAL CAMERAMINOLTA DIGITAL CAMERA MINOLTA DIGITAL CAMERA MINOLTA DIGITAL CAMERA MINOLTA DIGITAL CAMERA MINOLTA DIGITAL CAMERA MINOLTA DIGITAL CAMERA MINOLTA DIGITAL CAMERA MINOLTA DIGITAL CAMERA MINOLTA DIGITAL CAMERA MINOLTA DIGITAL CAMERA MINOLTA DIGITAL CAMERA MINOLTA DIGITAL CAMERA MINOLTA DIGITAL CAMERA MINOLTA DIGITAL CAMERA MINOLTA DIGITAL CAMERA MINOLTA DIGITAL CAMERA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .