Átépítik a Kaszagyári gátat (Rába)

A kaszagyári gát átépítése miatt tilos az evezés a Rába szentgotthárdi szakaszának egy részén. A gát a szentgotthárdi beszálló felett van, így ez csak azokat érinti, akik Alsószölnökről indulnak, a normál túrákat nem érinti a korlátozás. A rosszban a jó az, hogy a tervek szerint lesz csúszda, az átépítés után nem kell majd átemelni.

kaszagyarigatatepites

A lezárt folyószakasz

A NYUDUVIZIG hivatalos közleménye így szól:

Tisztelt Vízitúrázók!

A Rába folyón, a Szentgotthárdi duzzasztóműnél a duzzasztó átépítése miatt előreláthatóan 2013. március 15-ig építési munkálatok folynak, így ez a szakasz munkaterületnek minősül.

Az építés befejezéséig a Rába folyó 206+030 és 207+430 fkm (Rába, Lapincs torkolat és a Szentgotthárdi duzzasztómű felett kb. 600 méter) közötti szakaszán a vízi közlekedés tilos! A lezárt szakasz felett és alatt a kenuk, kajakok kivételére és vízretételére alkalmas helyek vannak.

A munkaterületen vízitúrázni TILOS!

Az illetékes rendőri szerveket tájékoztattuk, akik a helyszínt fokozott figyelemmel kísérik.

Fentiekről a helyszínen információs táblákat helyezünk el.

Kérjük szíves megértésüket és türelmüket!

Frissítés: Időközben elkészült az átépített gát, sajnálatos módon a csúszda balesetveszélyes, használatát nem javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .