Behajtani tilos tábla a Hévíz-patak beszállójánal

A nyári időszakban előforduló, zsilip alatti “ingyenes” fürdőzők elriasztására Hévíz város önkormányzata kihelyezett a beszállótól kb. 200 m-re, a kemping bejárata mellé egy behajtani tilos táblát.

A Hévíz-patak idei téli túraidőszakának szomorú aktualitása lett, hogy a rend éber őrei 10.000 és 50.000 Ft autónkénti helyszíni bírsággal sújtják a rendet és törvényt nem tisztelő állampolgárokat. Akik a hétvégéjüket inkább töltik vízililiomok, barátok és forralt bor társaságában a havas partok között, mint tévénézéssel vagy pláza látogatással, a tábla miatt vegyék komolyan a szabályt!

heviz_behajtanitilos

Behajtani tilos!

Ha valaki azt hiszi, hogy csak cuccolás idejére lemehet autóval, vagy a hajószállító utánfutóval leugorhat addig a kb. 200 méter távolságú, 10 fő/nap forgalmú útszakaszon, nagyot téved. A hajószállító autókat is megbüntetik.

Megoldás:

Autóval el lehet menni a kempingig, itt lepakolás, további megközelítés gyalogosan, ez nem nagy távolság, de 30-40 kg súlyú hajókat cipelni kissé kényelmetlenebb, mint eddig volt. Az utánfutósok itt nem tudnak megfordulni, ha nincs leeresztve a sorompó, akkor megfordulnak a kempingbe betolatva, ha a sorompó lent van, akkor leakasztva meg tudjátok kézzel fordítani, vagy tolattok 300 métert futóval.

Az útépítés miatt a tehenes híd utáni hídnál sincs semmi akadály, probléma nélkül lehet elevezni az útépítők mellett. Az alsó szakaszon a medertisztítás miatt könnyebb lett a haladás, idén nagyon kevés bent a nád.

Jó evezést a meleg vízű Hévíz-patakon 2011/2012 telén is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .