DZD hírek. Pék Ádám teljesítése. Szabályok változása.

Pék Ádám tegnap este célba ért a Dél Zala Dombjai Ultra Trail 300 futó/gyalogos változatán. Ideje 85 óra 59 perc. Ez még nem hivatalos, hivatalos ideje és teljesítése csak a track ellenőrzése után lesz.

Több ízben is előfordult, hogy indulók, teljesítők panaszkodtak tájékozódási problémák miatt. Tessék rendesen felkészülni az útvonalból, nem csak úgy nekimenni a 300 kilométernek.
Egyértelműen le van írva minden szükséges információ a DZD oldalán az Útvonal résznél:
https://www.vidra-vizitura.hu/del-zala-dombjai-300-dzd-300/del-zala-dombjai-ultra-trail-utvonala/

Kénytelen voltam szigorítani a szabályokon, mivel több teljesítő se vette azokat elég komolyan.
(Tehát nem az Ádám miatt, mielőtt valaki félreértené.)

Változások a szabályokban

Ellenőrző pontok

Az ellenőrző pontoknál a bejelentkezést rendszeresen nem akkor végzik a teljesítők, amikor ott vannak, hanem amikor és ahol éppen eszükbe jut. Ez így azért nem jó, mert ha valakit baleset vagy bármi más miatt keresni kell, akkor nem jó helyen fogjuk keresni. (Ilyen többször elő is fordult már, hogy a pontatlan bejelentkezések vagy lemerült telefon miatt valakit rossz helyen kerestünk, amikor kimentünk hozzá terepre.)

Indulás előtt ismerkedj meg a felülettel, KÉSZÜLJ FEL AZ ÚTVONALBÓL, figyeld a megtett kilométereket, és akkor nem lesz olyan, hogy nem ismered fel az ellenőrző pontot. Néhány ellenőrző pontnál nincs minden szolgáltatónál térerő, de kicsit továbbmész, és lesz. Ennek megfelelően a szabályzat kiegészült ezzel:

A nem megfelelő helyeken történő bejelentkezésekért hibás bejelentkezésekért fél-fél óra büntetést kapsz, ami a teljesítésed idejéhez hozzáadódik.

A két bejelentkezés közti teljesen lehetetlen, egyértelműen űridők, és a teljesítés után leadott track időbélyegei alapján úgyis kiderül, ha valaki nem jó helyen jelentkezik be.

Természetesen a továbbiakban is elvárjuk, hogy a szabályzat szerint:

a teljesítés közbeni hosszabb pihenőket jelezni kell, hogy tudjuk, hogy nem valamilyen probléma, baleset miatt nem éred el az átlagtempódhoz tervezett időre a következő ellenőrző pontot. Ha lefekszel aludni, akkor jelezd a helyét és tervezett idejét! Ébredés és tovább indulást is kérjük jelezni.

Kötelező felszerelés

A kötelező felszerelést a szervezők a továbbiakban is bármikor ellenőrizhetik, de innentől kezdve ez kiegészül ezzel:

A kötelező felszerelésedről háromszor kell képet készítened: közvetlenül indulás előtt, fél távnál, célba érés után. Ezt a 3 képet is küldjed el a célba érés után 5 napon belül.

Láthatósági mellény és lámpa

Éjszaka a láthatósági mellény és lámpa használata kötelező! Ennek mellőzése azonnali kizárást eredményez.

Csak hogy mindenkinek világos legyen: ezt azért kell komolyan venni, hogy megelőzzük a baleseteket, ne lőjön le a vadász, és éjszaka amikor az út szélén gyalogolsz, ne üssenek el az autók.

Többi szabály nem változott:
https://www.vidra-vizitura.hu/del-zala-dombjai-300-dzd-300/

Az szigorúbb szabályoknak és büntetéseknek visszamenőlegesen természetesen nincs hatása az eddigi teljesítőkre, de jövőben indulókra érvényesek.

DZD 300 – 60 domb felfelé és lefelé. 6000mD+