Egy sérült ujj ellátása

Az egykori Menjünk evezni! fórumtémában szóba került a kacsaszalag, illetve a kacsaszalag felhasználási területei. Egy példa következik arra, amikor elsősegélynyújtásnál használtam.

Múlt hónapban a zeg-i Bugyborék csapattal eveztem a csehországi Moldva folyón, amikor az egyik krumlov-i gátnál egyik társunknak egy szerencsétlen borulásnál az egyik ujja egy szikla és a kenu közé szorult. Az ujj középső ujjpercénél a bőr felszakadt, az ízület pillanatok alatt bedagadt.

A nálunk lévő elsősegélycsomagból a szükséges eszközöket felhasználva a sebet elláttuk.

kacsaszalag

Nem szép, de jó,

Mivel aznap Dettivel a tízóraink joghurt volt, volt nálunk kiskanál. A kiskanalat kissé meghajlítva, a kanál pont beleillett a tenyér mélyedésébe, a kanál meghajlított szára pedig az ellátott ujjat támasztotta belülről. Az ujj kanálhoz és a mellette lévő egészséges ujjhoz való stabil rögzítése a kacsaszalaggal történt. Eredetileg törésre is gondoltunk, de a magyarországi röntgen után kiderült, hogy szerencsére nem törött el. Az orvos a seb ellátását és az ujj rögzítését megdicsérte.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .