Hinterwildalpenbach folyóleírás

Keskeny kis patakocska a Salza folyó mellett, mely sok-sok kis apró lépcsőn keresztül rohan lefelé, itt tét nélkül csiszolhatod boof technikádat, hogy majd a nagy vizeken már hibátlanul menjen.

Ez a cikk a Hinterwildalpenbach patak leírását tartalmazza. Ha szervezett túrán szeretnél részt venni, ide kattints. További tartalmak a folyóról itt olvashatóak.
Hinterwildalpenbach - Adatlap

Hinterwildalpenbach_terkepForrás: Wildalpen környékén, Hinterwildalpen település felett ered, majd Wildalpen felső végénél, közvetlenül a kempingek felett, a bal part felől torkollik a Salzá-ba.
Hossz: Kb. 10 km, melyből kb. 6 km evezhető.
Átlagos sebesség: Nagy esésű, gyors folyású hegyi patak.
Átlagos szélesség: 1,5 – 6 m.
Átlagos mélység: 10 cm – 1,5 m

Körülmények: Gyors folyású, tiszta vízű, hegyi patakocska. A patakon kb. 70 db mesterséges lépcső van. A kisebbek 10-20 cm magasak, a legnagyobb 3 m magas. Belógó faágakra, esetenként beborult fákra számítani kell. Limány kevés van, megállni nem mindenhol könnyű. A fa akadályok miatt a szakaszt érdemes előtte a partról végignézni. Partról könnyen megközelíthető, a mentés partról könnyű.

Szakaszok

szakasz fkm táv nehézség
Hinterwildalpen – torkolat 6 – 0 6 WW II-IV

Mikor, mivel

szakasz időszak hajó gyakorlat
Hinterwildalpen – torkolat tavasz, eső után kajak gyakorlott

Jellemzés

szakasz szélesség vidék sebesség vízállás
Hinterwildalpen – torkolat 1,5 – 6 m kis patak, belógó ágak gyors Salzá-hoz viszonyítható

Túratervek: Wildalpen közelsége miatt a Salza túra dobható fel vele. Akár a Salza túra innen is indítható, vagy a Salza után a virgoncoknak levezetésnek.

Veszély: Belógó, bedőlt fák; gátak alatt néhol fogós hengerek; beszorulós hallépcső.

Legérdekesebb rész: Egész szakasz.

Beszállók, kiszállók: Mivel a patak nagyjából kíséri a közelében haladó utat, emiatt szinte bárhol be- illetve ki lehet szállni.

Vízmércék: nincs, de Salza vízállása iránymutatónak jó. Nincs benne mindig elég víz az evezéshez, kb. Salza középvíztől jó.

Megközelítés: Wildalpenben a bal parton lévő kemping lejáratával szemben lévő útra, a Hinterwildalpenbach hídjánál kell felfelé fordulni.

Kempingek: Salza melletti kempingek: Camping Saggraben, Camping WildalpenNaturfreunde Camping.

 

Hinterwildalpen - torkolat
  • Táv: 6 fkm
  • Nehézség: WW II-IV

Wildalpen faluban ide menj, itt kell felfelé kanyarodni: 47°39’40.2″N 14°59’20.8″E. Ez az út a patakkal párhuzamosan vezet felfelé.

Az út végig a patak közelében halad, így több beszállási lehetőséged van. A teljes, kb. 6 km-es szakasz megevezéséhez fel kell autózni Hinterwildalpen településhez. A torkolat felett kb. 1 km-re van egy híd, a patak jobb partján egy kicsi Mária szoborral, parkolási lehetőséggel. Ha csak kicsit akarsz evezni, akkor innen is indulhatsz.

A teljes patakon kb. 70 db mesterséges lépcső van. A kisebbek 10-20 cm, a legnagyobb 3 m magas. Belógó faágakra, esetenként beborult fákra számítani kell. Néhol a partfal függőlegesen kibetonozott, ilyen helyeken egy úszás után nem is olyan könnyű kimászni.

Én sokszor eveztem, aranyos patak.

Kedvcsináló képek:

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA HInterwildalpenbach_03 HInterwildalpenbach_04 HInterwildalpenbach_05 HInterwildalpenbach_06 HInterwildalpenbach_07 HInterwildalpenbach_08 HInterwildalpenbach_09 HInterwildalpenbach_10 OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA HInterwildalpenbach_19 HInterwildalpenbach_20

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .