Ködös, őszi terepfutás és horgászat

Tegnap vasárnap mentem egy Rigyác – Valkonya – Borsfa – Kistolmács – Budafa – Bázakerettye – Várfölde – Bánokszentgyörgy – Oltárc – Rigyác kört. Hűvös őszi, ködös, borongós idő volt, utolsó két órában tök sötét volt és szakadt az eső. Nagyon szép útvonal, érdemes megnézni. A táv az órám szerint 51 km, a szint 920 méter.

Első futásom volt bottal. Tapasztalat: nagyon jó emelkedőn és amikor már fájt a térdem a vége felé. Kellene 5 cm-rel hosszabb, amit vittem a teszt miatt, az rövid nekem.
Az út első része erdei túraútvonal, minimális aszfalt, középső rész elhagyott erdei kisvasút. Nagyon szép erre, de most borzasztó volt ez a szakasz. A talpfa nagyon(!) csúszott, gyalogolni is rendkívül nehéz volt, nemhogy futni. Érdemes erre jönni, de itt gyalogolni kell, és olyankor, amikor nem vizes a talpfa. Vagy ilyen időben egy vele párhuzamos úton érdemesebb közlekedni. Úgy terepes bringával is teljesíthető. Az utolsó 15 km-en szakadt az eső, ekkor már az erdőben is hatalmas sár volt, sötét is volt, de a lámpám szuper (Petzl RXP)!

Szombaton horgászni voltunk. A fiúknak ez az új hobbija. Én untam magam.

rigy_kist-varfolde_oltarc_1_Fotor_Collage rigy_kist-varfolde_oltarc_02_Fotor_Collage rigy_kist-varfolde_oltarc_01 rigy_kist-varfolde_oltarc_02 rigy_kist-varfolde_oltarc_03 rigy_kist-varfolde_oltarc_04 rigy_kist-varfolde_oltarc_05 rigy_kist-varfolde_oltarc_06 rigy_kist-varfolde_oltarc_07 rigy_kist-varfolde_oltarc_08 rigy_kist-varfolde_oltarc_09 rigy_kist-varfolde_oltarc_10 rigy_kist-varfolde_oltarc_11 rigy_kist-varfolde_oltarc_12 rigy_kist-varfolde_oltarc_13