Mura és Kainach, Graz környéki evezgetés

Fehér Tomi beszámolója, Mur (Mura), Kainach túra – 2007.03.11

Korán keltünk, sa tö bbi.

Egészen Grácz -ig felkocsikáztunk, mert alatta szunyókált a folyó.

A kocsiban persze mindenkinek elmondtam, hogy mekkora sztár vagyok, hiszen jó 15 éve kajakozgatok síkvízen. De ennek ne dőljön be senki, (még Te sem).

Hamarosan rá kellett jönnöm, hogy ez itt mit sem ér. Bár fogadást nem kötöttünk egyetlen bátor társammal, Attilával arról, hányszor kerülök víz alá, jó eséllyel indultam az aranyért.

Mint mindig, most is megkaptam a kellő szaktanácsokat, (ha borulsz tépd ki magad, + ha lehet a lapátod őrizd meg, később még jól jöhet).

A folyóparton megannyi bicajos meg kocogó értetlen pillantása közepette beöltöztünk harci díszbe (neoprén gúnya, egyebek).MINOLTA DIGITAL CAMERA

Cipőkanállal húztam fel a Daggert, amit néhány napja vettem.

Nekilódultunk! Atis szerint kb. 1-es víz várt ránk. Nem kellett órákat várni arra, hogy 1 zúgón kipróbáljam mire vagyok képes . A szívem a torkomban, mint az első 10-15 randin, a víz meg a nyakamban, a mentőmellényemet döngetve, meg a kobakom tetején. Ez volt az a „pillanat”, mikor döntést kellett hoznom! Kiszállok és sörözgetek inkább1-et a kellemes napsütésben, vagy folytatom. Kis idő múlva már kezdtek gyűlni a + élmények. Sokat próbálgattuk a beállást limányba, meg az elindulást a sodrásba. A hajó orrába préselt lábam persze már néhány perc után úgy zsibbadt mintha nem is az enyém volna. Az Atis kitalálta, hogy az övé is, csak ő nem nyafog (így aztán én sem). Az alacsony vízállás ellenére, a Mura kb. 6-7-8-al nyomult. Közben itt-ott kisebb patakocskák csatlakoztak a főághoz. Meg kell jegyeznem, hogy 1 felfuvalkodott kakaós zacskón kívül nem láttunk sehol szemetet! A duzzasztó hatása az erőmű előtt úgy 3 km-rel már érezhető volt. Szinte nem akartam hinni a szememnek de kb. 500 méter alatt teljesen megállt a folyó. Ringatózó hattyúk és kacsák társaságát élvezhettük az utolsó métereken. Hazafelé még megnéztünk egy kisebb folyócskát, ahol mint „profi” kajakos , száraz rajttal indítottam! Ez volt a legjobb pillanat.

Összegzés:    Olyan ez, mint a szex, csak kiszállni ne kéne!

By T.boy

Képek a napról

MINOLTA DIGITAL CAMERA MINOLTA DIGITAL CAMERA MINOLTA DIGITAL CAMERA MINOLTA DIGITAL CAMERA MINOLTA DIGITAL CAMERA MINOLTA DIGITAL CAMERA MINOLTA DIGITAL CAMERA MINOLTA DIGITAL CAMERA MINOLTA DIGITAL CAMERA MINOLTA DIGITAL CAMERA MINOLTA DIGITAL CAMERA MINOLTA DIGITAL CAMERA MINOLTA DIGITAL CAMERA MINOLTA DIGITAL CAMERA MINOLTA DIGITAL CAMERA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .