Olli Grau: White Water Kayaking

Először akkor találkoztam a szerző nevével, amikor életem legelső vadvízi kajakos (túlélő)túráján, a Pitzbach partján, a nagy tudású kajakos társaim azzal hülyéskedtek, hogy az Olli nevet kimondva vigyázzba, haptákba vágták magukat. Akkor már gondoltam, hogy ennek a kajakosnak komoly köze van vadvízi kajakozáshoz, a tisztelet nem lehet véletlen. A passaui kajakos boltban láttam meg ezt a könyvet a polcon, én ott is vásároltam meg, de Interneten is megrendelhető.

Olli Grau: White Water Kayaking című könyvének borítója

Olli Grau: White Water Kayaking című könyvének borítója. Értékes könyv, nem véletlen a kutyás őrzés.

The new school of modern white water kayaking – a könyv alcíme.

A könyv alcíme is mutatja, hogy – nagyon is helyesen –  sokmindent máshogyan tanít, mint ahogyan a régebbi kajakos oktató anyagokban található, a könyv a mai, korszerű technikákat oktatja. A felszerelés hatalmas minőségi fejlődése és elsősorban a kajakok megváltozása miatt erre szükség is van.

A könyv lényegre törően tárgyalja azokat a tudnivalókat, amikre minden vadvízen evező kajakosnak szüksége van az egyszerű WW I-es vizektől a nehezebb, technikás WW IV-V-ös vizekig.

A könyv nem tárgyalja az elsősegéllyel kapcsolatos tudnivalókat, illetve a többi biztonsági és mentési dolgokat is csak érintőlegesen tárgyalja. Ez nem a könyv hiányossága, csak megemlítem, hogy ezek nincsenek bent a könyvben. A könyv erőssége a technikai részek tárgyalása.

Olli Grau White Water Kayaking 02

Nagyon szép, könnyen áttekinthető könyv, sok-sok ábra és sok szép kép.

Nagyon szépek és jók a könyvben lévő színes képek. A könyv kötése lehetett volna erősebb is, az én könyvem 2 hét után kiszakadt a külső, kemény borításából.  Úgy gondolom, hogy a kezdőktől a tapasztalt kajakosig mindenkinek érdemes átrágni magát ezen az anyagon. A könyv angol és német nyelven is megjelent.

Interneten keresztül meg tudod rendelni, Magyarországon tudtommal senki sem forgalmazza.

ISBN 3-9809315-1-X

Az ára 30 euro körül van.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .