Rezi vár túra

A Balaton közelében, a Keszthelyi-hegység egyik 418 méter magas csúcsán állnak Rezi vár maradványai.

A túra gyalog és kerékpárral is teljesíthető, hossza oda-vissza kb. 9 km, szint kb. 230 méter.

Ha a Balaton felől érkezünk, akkor Keszthelyen, majd Cserszegtomajon keresztül érdemes autóznunk. Rezibe érve elhaladunk a Rezi Dinópark mellett, melyet túra után fel is kereshetünk ha gyerekekkel vagyunk. Honlapcím: http://dinoparkrezi.net/ Rezi központjában a körforgalomnál jobbra fordulunk, innentől csak követni kell a jelzéseket. Számomra nem volt egyértelmű, hogy hol is kell hagyni az autókat, mi túl korán leparkoltunk, a parkolók feljebb voltak, de így legalább többet sétálhattunk. Az út kavicsos, köves. Nem túl meredek, montival és túrabringákkal teljesíthető, országúti bringával nem ajánlom. Terepfutóknak is jó hely, egy rövid futásnak pont jó.

Útközben végig táblát kísérik a tanösvényt, jelzések vannak, eltévedni nem lehet. A várból nagyon szép a kilátás. Mi jót gyalogtúráztunk itt, jó szívvel ajánlom.

rezi_vartura_01

rezi_vartura_02

rezi_vartura_03

rezi_vartura_04

rezi_vartura_05 rezi_vartura_06 rezi_vartura_08 rezi_vartura_09 rezi_vartura_10 rezi_vartura_11 rezi_vartura_12 rezi_vartura_13 rezi_vartura_14 rezi_vartura_15 rezi_vartura_16 rezi_vartura_17 rezi_vartura_18