Szigorítást terveznek a Hajózási Szabályzatban

2012. április 15-től a kajakosokra és kenusokra vonatkozólag a bírságok összege nagy mértékben emelkedni fognak. A büntetés a mentőmellény használata és a másodfokú viharjelzés esetén történő evezésnél emelkedik a leírás alapján.

mentomelleny_barni

Márpedig itten rend lesz!

1. Csónak és vízi sporteszköz használatára vonatkozó szabályok megszegése esetén, a Hajózási Szabályzat II. RÉSZ 4.07 cikk 1. és 3. pont alapján: helyszíni bírság 40 000 Ft, eljárás esetén 80 000 Ft

A hivatkozott rész:

“3. Vízen levő (közlekedő vagy veszteglő) csónakban tartózkodó úszni nem tudó, valamint 14 évnél fiatalabb személy, továbbá vízi sporteszközön közlekedő minden személy köteles mentőmellényt viselni.”

– VISELNI kell, tehát nem elég, ha ott van!

(Az 1-es pont a hajóban való felállásra vonatkozik, számunkra nem lényeges.)

 

2. Másodfokú viharjelzés megsértése esetén, a Hajózási Szabályzat II. RÉSZ 9.12 cikk 3. és 4. pont alapján: helyszíni bírság 30 000 Ft, eljárás esetén 70 000 Ft

A hivatkozott rész:

“3. Csónak – a szükséghelyzet kivételével – „Figyelmeztetés a fenyegetõ veszélyre” jelzésnél (II. fokú viharjelzésnél) nem közlekedhet.

4. Vitorlás vízi sporteszköz

a) a Beaufort-skála szerinti 6. fokozatot el nem érõ szélnél a parttól számított legfeljebb 1500 m,

b) a Beaufort-skála szerinti 6. fokozatot elérõ, de a 8 fokozatot el nem érõ szél esetén a parttól számított legfeljebb 200 m széles vízterületen – kivéve a kijelölt fürdõhely területét – közlekedhet,

c) a Beaufort-skála szerinti 8. fokozatot elérõ vagy azt meghaladó szél esetében – a szükséghelyzet kivételével – nem közlekedhet.”

 

3. Ittas evezést 30.000 Ft-tól 100.000 Ft-ig díjazhatja a rendőrség.

A szigorítás itt olvasható: szigoritas2012

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .