2009 első vadvízes túrája

Szeretettel invitálok minden magyar vadvízes kajakost a 2009-es év első vadvízes hobby kajakos túrájára. A folyamatosan változó vízállások miatt a végleges cél előreláthatólag csak csütörtökön lesz véglegesítve.

A túra ideje 2009. február 14-15.

elsotura

Eddigi jelentkezők:

  • Ati
  • Mecsó
  • Hodzsi
  • Csárli

Figyelembe véve az eddigi kis létszámú csapat technikai tudását a következő folyók közül választunk majd: Savinja, Salza, Enns, Sava Dolinka és Bohinjka, Kokra, Schwarza.

Amennyiben a vízállás lehetővé teszi, akkor több folyón is evezni fogunk. Az egyik vonalon van a Salza, Enns, Schwarza, Mürz. A másik vonal a Savinja, Kokra, Sava Bohinjka és Dolinka.

A túrán főleg a WW I-II-es szakaszok lesznek előtérben, de a Mecsóval mi szeretnénk evezni ww III-IV-es szakaszokon is, úgyhogy jöhet olyan is, aki inkább a nehezebb vizeken szeretne evezni.

A szállás fagyosobbaknak meleg fűtött szobában, párnák közt, csóróknak jó lesz a sátor vagy kocsi is. Mivel nem biztos, hogy lesz lehetőség a ruhát megszárítani érdemes dupla adag polárt hozni a szárazruha alá.

A túrára jön a Krisztián, aki a parton kíséri kocsival a túrát. A kocsiban hely még van, a gyülekező vagy nálam, vagy Szombathelyen lesz. Autó mindenképpen menni fog a Nagykanizsa – Zalaegerszeg – Szombathely vonalon, itt bárhol lehet csatlakozni. A főváros felől eddig még nem jön senki nyugat felé. Ha kell, akkor hajót tudunk kölcsönadni annak, aki kocsi hiányában nem tud hajót hozni magával a tömegközlekedésen.

A folyókalauzban minden folyóról van bőven anyag, ott utánuk lehet olvasni.

Frissítés

Igen, kimaradt a dátum:

2009. február 14-15., szombat-vasárnap

A tervezett program a következő:

Szombat:

  • hajnalban kimegyünk Wildalpen-be
  • evezés a Wildalpen – Palfau szakaszon
  • este vacsora 1500 Ft/fő, alvás 15 euró/főért meleg, fűtött helyen

Vasárnap:

– evezés az Enns Gstatterboden szakaszát. A Piramis szikla alatti vasúti hídnál száll be az első csapat, innen rövid WW IV-es rész. A csapat második fele kicsit lejjebb a kereskedelmi beszállónál csatlakozik, innen téli evezésre kitűnő, tájban gyönyörködős, WW I-III-as szakasz. A kiszállónál lesz még egy rövid, aranyos, de átemelhető WW IV-es zúgó.

– Ha marad idő és lesz benne a víz, akkor ráadásnak a Hinterwildalpenbach hazafelé pont útba esik…

Infó szokás szerint nálam.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .