Befejeződött a 2012-es őszi vízitúra-vezető tanfolyam

Szeptember utolsó hétvégéjén befejeződött a 2012-es őszi vízitúra-vezető tanfolyam. A tanfolyami oktatások 4 egymást követő hétvégén zajlottak. Az evezéstechnikai és folyami mentéstechnikai képzések helyszíne a Rába folyó felső, a magyar vizekhez viszonyítva a legizgalmasabb és legtechnikásabb szakaszán zajlottak. A többi képzés helyszíne a Somogy megyei Gyékényes volt.

turavezeto_tanfolyam_2012_osz_01

A csapat

A tanfolyam célja az volt, hogy a 60 órás tanfolyamon olyan vízi szakembereket képezzünk, akik rendelkeznek azokkal az elméleti és gyakorlati ismeretekkel, amikkel az összes magyar vízen (ZWA-WW I) alkalmasak vízitúra szervezésére és vezetésére.

A tanfolyam moduláris felépítésű volt, minden témakört olyan személy tartott, aki az adott témakörben képzett és vizsgázott szakember, az adott témát a gyakorlatban is műveli:

  • Toldi Miklós (Dráva Szövetség elnöke): általános túravezetői ismeretek, természetismeret-természetvédelem, jogszabályok;
  • Lelkes András (Muramenti Tájvédelmi Körzet vezetője): természetismeret, természetvédelem, gyalogos túravezetés;
  • Timm Andrea (Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata Egyesület): elsősegélynyújtás;
  • Szedlák-Kun Péter (Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata Egyesület): vízimentés;
  • Kele Attila (Vidra Csoport, túravezető, síkvízi/vadvízi kajak- és kenuoktató): vízismeret, túravezetői ismeretek, folyami mentéstechnika, kötéltechnika, evezéstechnika.

A tanfolyam végén minden vizsgázó sikeres vizsgát tett, a résztvevők (természetesen vízálló) vízitúra-vezető igazolványt kaptak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .