Hova a *-ba emelkedik még? – Homokkomárom-Valkonya 25 km oda-vissza terep félmaraton

Egy múltkori jól sikerült közösségi futáson felbuzdulva hirdettem meg a Facebookon ugyanennek a futásnak egy éjszakai változatát. Hétköznapi időpont lévén ment az időponton egy kis variálás, végül maradt az elsőre kijelölt nap. Hétvégi hosszú futás, más edzés, családi okok, munka, így a végére már csak ketten maradtunk az eredetileg sem túl sok jelentkezőből. Így csak Kötő Zsolttal vágtunk neki a futásnak.

hova25

25 km, 1150 m, fincsi. (eredeti kép: Petzl)

Az útvonal adatai:

  • Útvonal: Homokkomárom (templom) – Valkonya (turistaház) a kék jelzésen oda és vissza
  • Távolság: 25 km
  • Szint: 1150 m

Letölthető track, ez kevesebb szintet számol, az órám szerinti a valósabb.

Aki kicsit járatos a futásban, az tudja, hogy 25 km-es terepen az 1150 méter szint zalai viszonylatban soknak mondható, én merem állítani, hogy szintesebb és szívatósabb terep-félmaratonos útvonalat a környéken nem nagyon lehet találni. Emellett ez az útvonal végig erdőben halad, így a táj nagyon szép, amiből sötét lévén most nem sokat lehetett látni. Végig a kék jelzést kell követni, a jelzések nagyon jók, jól követhetők GPS track nélkül is, eltévedni nem nagyon lehet.

A nagyobb emelkedőket a lehető leggyorsabb tempóban gyalogoltuk, a kisebb emelkedőket és lejtőket futottuk. Egyenes szakasz meg nem nagyon van.

Szintrajz a 14 púpos félmaratonon.

Szintrajz a 14 púpos terep-félmaratonon.

Bruttó időnk 3:16:53 / 7:51 p/km, nettó időnk 3:08:58 / 7:33 p/km. Így lehet, hogy neked nem tűnik túl jónak ez a tempó, de ezen az útvonalon ez jó, én teljesen elégedett vagyok vele. Csak a fordulónál álltunk meg csúcs-csokizni és inni egyet. (A fordulónál a kút mellett, a tuja takarásában van egy artézi kút, tehát van vízvételi lehetőség.)

Éjszaka is volt, telihold is volt,de sehol nem volt vérfarkas, csak őzeket és nyulakat láttunk az erdőben.

Zsoltival végig beszélgettünk, nagyon jó volt az egész futás. Az éjszakai erdő a fejlámpák fényében nagyon hangulatos volt. Meg is beszéltük, hogy ezt az útvonalat minden hónapban lefutjuk egyszer, egy kemény edzésnek nagyon jó a sok szint miatt. Remélem így is lesz.

ui.: Telefonom még mindig szervizben, fotó ezért nem készült.