Lemmingelés – Vízitúra szleng

Lemmingelésnek azt nevezzük, amikor egy gyengébb tudású evezős vakon követ a vízen egy nála általában tapasztaltabb evezőst. A lemming nem keres vonalat magának, nem próbálja olvasni a vizet, teljesen rábízza magát az előtte haladóra.

lemmingeles

A lemminget általában könnyebb útvonalakon (csirke vagy másként chicken line) vezetik, kikerülve a lemming számára nehezen kezelhető részeket.
Ezzel a módszerrel egy gyengébb kajakost le lehet vinni olyan folyószakaszon is, ahol egyedül nem tudna lemenni. A lemming számára azonban megtévesztő lehet, elhitetheti magával azt, hogy készség szinten evez azon a nehézségen.

Azt nem tudom, hogy ki találta ki ezt a tényleg találó megnevezést, évekkel ezelőtt, amikor én elkezdtem vadkajakozni, akkor magyar vadvizes körökben már elterjedt volt. Más népek egyedeinek szájából nem hallottam.

A lemmingelést nem szabad összekeverni az iskolázással, amikor két hasonló tudású kajakos vagy kenus megy egymás után, itt a cél az, hogy első feladatokat adjon az utána jövő(k)nek. Mindenki az első vonalát követi, és ugyanazokat a feladatokat, kiállásokat, trvarzeket végigcsinálja.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .