Szájkajakos, szájevezős, internetkajakos – Vízitúra szleng

Az elnevezés csalóka, mert a *kajakos/*evezős szórészlet alapján a folyók, tengerek, tavak partjára képzelnénk őket. Pedig hát ott elég ritkán fellelhetőek…

imternetkajakos

Ez itt egy Láma.

Valójában fő felbukkanási helyük az Internet virtuális világa. Elsősorban az evezéssel kapcsolatos oldalakon, fórumokban publikálnak, de természetesen jelen vannak a facebook-on is.

Kezdők számára szakértőnek és kész lexikonnak tűnnek. A hajók és felszerelések technikai adatait a gyártók weboldaláról kopipésztelik, majd kizárólag az olvasott adatok alapján véleményt mondanak róluk, összezavarva ezzel a kezdő evezősöket. Így sajnos úgy tűnhet, mintha a felszerelésen múlna minden.

Evezéstechnikával, vízismerettel, mentéstechnikával, elsősegélynyújtással és hasonlókkal jellemzően nem foglalkoznak.

A síkvízi evezésben, a vadvízben, a tengeri evezésben egyaránt járatosak.

Néha előfordulnak még a téli uszodai edzéseken is, a medence mellett üldögélnek, ahol a nyári rémisztő kalandjaikat mesélik: extrém tengeri kajakozás a Balatonon első fokú viharjelzésnél, vadvízi kalandok a hírhedt Salza/Rába/Tisza/… kanyonban 15m3/sec-os víznél. A medencébe ritkán mennek, nekik nincs szükségük arra, hogy eszkimózós és más evezős készségeiket fejlesszék. Emiatt nem járnak tanfolyamokra, tréningekre, workshop-okra sem, elvégre azokra csak a kezdők és a túravezetők járnak.

Jellemzően jelentkeznek a szabad túrákra (nem kereskedelmi), majd az utolsó pillanatban lemondják halaszthatatlan teendőkre hivatkozva. Ha egyáltalán szólnak, mert gyakran még ezzel sem tisztelik meg a túragazdát és a társakat.

Egy évben vízen töltött napjaik száma egyjegyű.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .