Eszteregnye – Oltárc 16 km esős időre

Ebben a bejegyzésben egy olyan Nagykanizsához közeli futóútvonalat ajánlok, ahol esős időjárási körülmények között is bátran elindulhatsz futni (túrázni).

trail_running_esztergnye_oltarc_erdeszetiut_04

Azoknak, akik esős időszakban sem akarnak betonon futni.

Az egész futásod alatt településektől távol, szép zalai erdőkben haladsz, a szép környezet mellett mindenképpen kihangsúlyoznám, hogy miután az út végig zúzott köves erdészeti út, így itt többnapos esők után is tudsz terepen futni, akkor is, amikor a környék erdei ösvényei az agyagos talaj miatt nehezen járhatóak.

A túra természetesen sétálva és bringával is teljesíthető akár gyerekekkel is.

Táv 16 km (Eszteregnye – Oltárc: 8 km oda-vissza), szint 258 m.

A 16 km-es táv az eszteregnyei- és oltárci sorompó közti táv oda-vissza, tehát ha például csak 10 km-t akarsz futni, akkor fordulj meg 5 km-nél.

A túra indulási helye a nagykanizsai Erzsébet tértől 16 km-re van, tehát nagykanizsai futóknak nincs messze. A 7-es főúton kell az autópálya után Eszteregnye felé jobbra lekanyarodni, a falun végigmenni, majd a falu végét elhagyva 2 km után balra lekanyarodni.

Eléggé elhagyatott parkoló, értéket ne hagyj az autódban! A sorompón belül akkor se vigyed autódat, ha éppen nyitva van, mert ha visszafelé már zárva találod, akkor nem tudod kihozni a kocsidat.

A sorompó után végig maradj a köves úton, 4,8 km-nél NE fordulj le balra! Jelzések nincsenek, de nem is kellenek, eltéveszteni se lehet. Egyetlen elágazás lesz, 5,1 km-nél, itt észak felé, azaz jobbra kell fordulnod. 8 km-nél lesz egy sorompó, itt van a visszaforduló.

Jó futást!

Képek

trail_running_esztergnye_oltarc_erdeszetiut_01

Túra indulási helye: a falu után 2 kilométerre, az emelkedő tetején fordulj be balra!

trail_running_esztergnye_oltarc_erdeszetiut_02

A kép jobb oldalán a sorompó, autóval itt tudsz pakolni.

trail_running_esztergnye_oltarc_erdeszetiut_03

trail_running_esztergnye_oltarc_erdeszetiut_05

Kétszer is érintjük a Kék túra útvonalát, de nem kell követni a jelzéseit.

trail_running_esztergnye_oltarc_erdeszetiut_04

trail_running_esztergnye_oltarc_erdeszetiut_06 trail_running_esztergnye_oltarc_erdeszetiut_07 trail_running_esztergnye_oltarc_erdeszetiut_08

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .